2020-04-05 16:36

Schimbul de agenţi secreţi între SUA şi Rusia s-a încheiat

 |  15:19
Schimbul de agenţi secreţi între SUA şi Rusia s-a încheiat

Schimbul de agenţi secreţi între Statele Unite şi Rusia s-a încheiat vineri la Viena, în Austria, a declarat Departamentul american al Justiţiei, confirmând că Moscova a eliberat patru prizonieri în schimbul a zece agenţi ruşi.

"Statele Unite au transferat cu succes zece agenţi ruşiFederaţiei Ruse şi Federaţia Rusă a eliberat patru persoane cefuseseră încarcerate în Rusia", a precizat DepartamentulJustiţiei.

"Schimbul acestor persoane, care a avut loc la Viena, înAustria, s-a încheiat", precizează textul.

Schimbul de spioni,negociat de directorii serviciilor deinformaţii

Schimbul de spioni încheiat vineri la Viena a fost negociat lacel mai înalt nivel între directorii serviciilor de informaţiiexterne rus şi american, informează, vineri, cotidianul Wall StreetJournal.

Leon Panetta, director al CIA, şi un oficial de nivel echivalentde la Moscova - neidentificaţi în cotidian - au condus negocierile,precizează ziarul, citând surse apropiate de dosar.

Zece agenţi secreţi care au recunoscut că au lucrat pentruRusia, dintre care nouă ruşi şi o peruană, au pledat vinovat joi laNew York şi au fost expulzaţi din Statele Unite.

Ei au fost schimbaţi la Viena contra patru spioni eliberaţi deMoscova.

Avionul care îi transporta pe cei zece agenţi secreţi a aterizatvineri la aeroportul moscovit Domodedovo.

Potrivit presei britanice, celălalt aparat de zbor, care i-atransportat pe cei patru spioni eliberaţi de Moscova, a aterizat labaza Brize Norton a forţelor aeriene britanice, în Oxfordshire, dinsudul Angliei. Destinaţia sa finală nu era cunoscută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine