2020-02-21 20:10

SCHISMĂ ÎN PSD! Schema dezbinării, realizată de Mihai Pâlşu după declaraţia lui Sebi Ghiţă şi prezentată în direct la Realitatea TV în emisiunea lui Rareş Bogdan!

 |  21:01
SCHISMĂ ÎN PSD! Schema dezbinării, realizată de Mihai Pâlşu după declaraţia lui Sebi Ghiţă şi prezentată în direct la Realitatea TV în emisiunea lui Rareş Bogdan!

Mihai Pâlşu

Deputatul Sebi Ghiţă, cel mai de nădejde tovarăş al premierului şi preşedintelui PSD Victor Ponta, a cerut suspendarea din PSD a binomului Hrebenciuc-Şova. Propunerea lui Ghiţă, făcută luni seară pe la ora 23.00 la postul său de nişă, România TV, vine ca urmare a apariţiei în presă a stenogramelor discuţiilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dănuţ Coman Şova. În aceste interceptări, guzganul Hrebe şi fantele Şova pun la cale o manevră de câştigare a supremaţiei în PSD după epoca Ponta - indiferent că va câştiga sau nu Preşedinţia României, el nu va mai fi premier. Din transcrierea dialogului rezultă că Liviu Dragnea nu trebuie lăsat să devină şef peste pesedişti, iar pentru a obţine succes, Şova deja îi gâdilă intens orgoliul “Papei” Marian Oprişan! Luni seară, ca director al ziarului naţional PUTEREA, am fost invitat în emisiunea lui Rareş Bogdan, „Jocuri de putere”, de la Realitatea TV. Imediat după difuzarea ştirii cu declaraţia lui Sebi Ghiţă, am realizat o schemă care prezintă schisma din PSD. Din schema prezentată la miezul nopţii pe Realitatea TV rezultă că, de luni seară, prin solicitarea lui Ghiţă, Ponta a demarat epurarea incomozilor din PSD. De luni seară, nici un baron local, nici un mahăr din generaţia veche sau lup tânăr nu mai are voie să mişte-n front, nu mai are voie să asculte de o altă persoană decât de supremul Victor Ponta.

Ultimatumul lui Ponta, lansarea lui Ghiţă spre şefia partidului

Liderii din teritoriu au primit un ultimatum: nu mai vorbiţi între voi sau cu Liviu Dragnea în special despre viitorul şef al PSD. Prin vocea lui Sebastian Ghiţă, Victor Ponta le-a ordonat liderilor din teritoriu rezolvarea unei singure teme: munciţi 24 de ore pentru ca PSD să câştige Preşedenţia. „Cât priveşte viitorul preşedinte al PSD, eu voi avea cel mai important cuvânt”, le-a transmis generalul Ponta. Şi a mai apărut o certitudine cu foarte mari şanse de izbândă: Sebi Ghiţă a ţâşnit ca o ghiulea din blocstart în cursa pentru şefia PSD!

Schema schismei

Decriptarea schemei (vezi facsimil) prezentată la Realitatea TV, în direct, luni seară, la emisiunea lui Rareş Bogdan, „Jocuri de putere”, imediat după ce Sebi Ghiţă a solicitat suspendarea din PSD a binomului Viorel Hrebenciuc-Dan Şova trebuie „citită” de sus în jos.

Se observă că PSD este împărţit în două de o linie discontinuă. În dreapta este zona deţinută de Victor Ponta, iar în partea stângă arealul de influenţă al lui Liviu Dragnea.

Sebi Ghiţă, tovarăşul lui Victor Ponta, prin solicitarea de suspendare emisă luni seară a atacat, prin Hrebenciuc, mulţimea veteranilor şi, prin Şova, pe cea a tinerilor lupi care vor să fie stăpânii stânii pesediste.

Se mai observă că Sebi Ghiţă nu i-a dat un cartonaş roşu şi lui tata-socru, Ilie Sârbu, deşi senatorul este în aceeaşi situaţie ingrată de corupţie cu binomul Hrebe-Şova. Atenţie! „Liderii locali” şi „baronii PSD” stau, deocamdată, în spatele lui Liviu Dragnea, în timp ce „afaceriştii serviciilor” sprijină tandemul Ponta-Ghiţă.

Vrăjeala suspendării lui Ghiţă

Sebi Ghiţă l-a executat pe Dănuţ Şova precum „antisemitul” l-a condamnat la „moarte politică” pe Mircea Geoană: nu a avut voie să se apere, a fost anunţat în direct, la România TV, că este trimis la ghilotină! În ambele cazuri, Geoană şi Şova, ordinul plutonului de execuţie a fost dat de generalul Victor Ponta. Pentru a salva aparenţele, Sebi Ghiţă s-a autosuspendat din funcţia deţinută în PSD, - de şef online!!! -, la pachet cu Dănuţ Şova şi Marian Vanghelie până la primul Comitet Executiv. O vrăjeală ieftină. Dar, cine a câştigat ceva, ceva la imagine? Victor Ponta!

Şarada demisiei lui Hrebe

Vali Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost prins la mijloc în bătălia dintre rechinii din PSD. Pentru a se delimita de binomul Hrebe-Şova, Vali Zgonea s-a grăbit marţi dimineaţă să anunţe primul demisia combinatorului din Parlament. Abia după o oră deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a confirmat demisia sa din Camera Deputaţilor anunţată în premieră de Vali Zgonea!

Deocamdată demisia lui Viorel Hrebenciuc nu este validă din punct de vedere legal. Este nevoie ca Parlamentul să ia act de demisia sa pentru ca Hrebenciuc să nu se mai bucure de imunitate. Dacă luni, când Vali Zgonea a fixat o şedinţă de plen, nu se va întruni cvorumul în Camera Deputaţilor, Hrebe va rămâne parlamentar cu drepturi depline! Va fi nevoie de o altă şedinţă de plen... ş.a.m.d.... până după alegeri, când, ce să vezi, Hrebe va renunţa la demisie şi va rămâne deputat inviolabil de către DNA!

Citește și:


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-21

Documente:Parerea ta...

BRAVO, PONTA!
21 Oct 2014

Meriti sa fii Presedintele Romaniei! Ai demonstrat (inclusiv unor labari basisti, de pe forumuri) ca ESTI BARBAT, demn de a fi PRESEDINTE! Felicitari!!! Sa-ti CRAPE dusmanii (labari sau nelabari)!!!
TARE EMISIUNEA!
21 Oct 2014

A meritat efortul de a sta pana la acea ora tarzie din noapte la care s-a terminat, cu toate ca as fi stat pana dimineata! Jocurile de putere se desfasoara mai mult ca niciodata in forta! Mai asteptam si altele...
PT.TAMPITU'CARE-A COMENTAT
21 Oct 2014

primul: daca-l iubesti asa tare, ia-l frate de barbat! P.S. Altele sunt mizele, dar esti doar un BOU cu TZATZE! N-ai cum sa pricepi! O duci langa-balanga cu 'sa traiasca, sa-nfloreasca' dar nu intelegi nimic!
MDA...
21 Oct 2014

Strategie GREA, nu gluma! Foarte buna analiza! Si pe mine, m-a mirat in prima faza lovitura data lui Ghita! Cand colo, ce sa vezi? Era o manevra 'de aparenta'!
PRIN LOVITURA,
21 Oct 2014

cad dinozaurii dar si lupii tineri care 'destabilizeaza':))) Ce te faci inca, cu liderii locali si baronii PSD care il au de tatuc, pe Dragnea? Va fi suficienta ARIPA afaceristilor serviciilor sa se impuna pentru toata floarea cea vestita psd-sta?
SI VEZI, CU GRIJA...
21 Oct 2014

...pt. ca usor poti sa te-nneci si nu vreau sa am un bou, fie el si basist, pe constiinta! :-)
DIANA
21 Oct 2014

Dragilor , tensiunile sunt maxime in curtea lui Ponta.Vanghelie, in schimb e de tot rasul.Daca mai ramane primarul meu , jur, ca-i sparg parbrizul.In rest nu va mai porcaiti ca Ponta e KAPUT, pe mana BARONILOR lui s-a dus.De aceea va sfatuiesc sa va repliati si sa votati ALTCEVA DECAT PONTA.
PT.BOUL COMENTATOR!
21 Oct 2014

Tzatzele despre care vorbeam in propozitie, faceam referire la alt gen de organe, nu la rama ta din fata, pricepusi?! Cu acea rama, doar la soareci sau la pesti, mai este 'buna':)
PT.PALSU MIHAI!
21 Oct 2014

Vadim Tudor pe Antena 3 DECONSPIRA si SE DECONSPIRA, totodata: 1. Recunoaste ca Ponta a fost ofiter acoperit; 2. El insusi spune ca a fost ofiter DIA; 3. Melescanu -fost ofiter SIE. Uite cine l-a deconspirat!
CE SPUNEATI IN EDITORIAL?
21 Oct 2014

"Turul 2 Victor PONTA este eliminat din cursa pentru Cotroceni: - prin scandalul cu serviciile secrete - ca procuror a comis fals în acte publice încălcând articolul 7 din Legea 92/1992; - prin trădarea lui Liviu DRAGNEA, cu complicitatea majorităţii baronilor şi primarilor PSD cu probleme penale. Ajunge preşedinte Elena UDREA - Liviu DRAGNEA este uns şef la PSD, cu sprijinul baronilor complotişti. - DRAGNEA îl nominalizează premier pe Gabriel OPREA, preşedintele UDREA acceptă propunerea, iar Parlamentul aprobă noul prim-ministru. Adio, Victor PONTA!" in " STUDIU de CAZ! Variantele lui Băsescu şi trădarea lui Dragnea în bătălia pentru Preşedinţie Mihai Pâlşu | 2014-10-05 18:29
IAR DESPRE BASESCU,
21 Oct 2014

spunea ca dezvaluirea cu ofiterul acoperit in privinta lui Ponta, plus cererea sa adresata SIE, despre ofiterii acoperiti din Guvern, ar fi avut scop deconspirarea acelui ofiter care stia/stie despre conturile sale de la Monte Carlo si din alte parti, care i-au facilitat cumpararea terenului de la Nana, plua a altor lucruri ce tin de sanatatea sa! Nu stiu daca este asa, dar interesant ca si-a dat drumu'Tribunu' de a tras CU TUNU:)
DE ALTFEL, DUPA CAZUL
21 Oct 2014

Turcescu, el a si fost chemat la RTV - televiziunea lui Ghita iar acela stia prea bine CINE a deconspirat pe facebook lista cu 'acoperitii' din presa! Interesant! Nu cred ca are ce-i face lui VAdim Tudor, tinand cont ca nu e un om prost, nici slab de inger si...are multi generali din gasca de dinainte de '89, plus cea post-decembrista! Alt atu' - nu este bogat si are o varsta la care, nu prea mai are ce sa-i faca, nu-i asa?!
DOMNILOR COMBATANTI
22 Oct 2014

Nu pot să spun că fan Pâlșu, nici nu îl cunosc pe jurnalist. Dar, fără supărare, domnilor care combateți pe aici, dl Pâlșu ne pune pe masă analize și studii de caz de ceva vreme în funcție de informațiile la zi. Eu îl citesc pe dl. Pâlșu și nu-l mai citesc pe dl. Cristoiu pentru că dl Pâlșu nu își spune punctul de vedere în prim plan, ci ne arată ce se întâmplă pe piața politică, fie că ne place fie nu. Privitor la studiul de caz cu cele 4 variante, dl Pâlșu ne pune la dispoziție patru varianate de lucru pentru președintele Băsescu. De ce ne facem că nu vedem că în PSD se duc lupte dure petnru putere? Aflu că ICCJ tocmai a dat un termen pentru dl Iohannis pentru 18 noiembrie. Păi ce face Inalta Curte? Nu Politică? De ce nu comentați fondul problemei? Sunt în concediu forțat și am văzut și eu emisiunea de pe Realitatea TV. Domnilor, schema dl Pâlșu este o oglindă perfectă a atmosferei care domnește peste “cel mai mare partid din România”. Și, în acest caz, noi spre ce ne îndreptăm domnilor?
SPRE CE NE INDREPTAM?!
22 Oct 2014

Daca nu se schimba NIMIC, ramanem in HAOS total! Sentimentul ACUT pe care-l am de mult timp este ca ma simt ca-in menghina: ma intorc spre dreapta - jale! Ma intorc spre stanga - jale mare! Ca e vorba de stanga sau de dreapta, ei au coalizat bine-merci intru furaciune, s-au combinat in porcarii mari ce depasesc Casa Poporului; ne-au oferit televizat, un teatru de prost-gust in care actorii politicieni, nici nu-si mai bat capul sa se ascunda: trancanesc LIVE despre modul cum isi vor mai imparti ceea ce-a mai ramas de-mpartit!
NU STIU!
22 Oct 2014

Daca nu se schimba din RADACINA ceva….singura solutie – o noua revolutie! Dar asta PE BUNE facuta, nu ceea ce-a fost candva; ca sa schimbi obiceiuirile derbedeilor astora, trebuiesc schimbate legile; ca sa schimbi legile, trebuie sa vrei sa faci lucrul asta si, nu numai tu…in special ‘alesii’ neamului; ori, ei n-au niciun interes sa-si dea peste degete cu linia! Si-au dat-o oricum cu rigla pe muchie, prin legea al carei art.13 (ghinion, ce sa-i faci) l-a si bagat la puscarie pe Nastase! Chiar sobolanul Hrebe’a recunoscut ca trebuie sa scoata articolul din lege, pentru altfel – vor fi beliti!
PANA UNA, ALTA...
22 Oct 2014

suntem beliti noi - pe rand, fara mila: pensionari multi, batrani, bolnavi si abrutizati; maturii de azi - rosi de grija zilei de maine, tradati si terfeliti de politica damboviteana prin vesnica ‘tanara’ democratie care nu se mai maturizeaza-o data; tineri debusolati de atata lipsa de repere (mai ales morale), de perspectiva viitoroare a constituirii unei familii intr-o Romanie in care baierele pungii se desfac alunecand gologanii numai intr-o parte; adolescenti atinsi de morbul social pe care-l simt ca pe-o agresiune, subminandu-le increderea in oameni si in viata sunt cei mai vulnerabili si cei mai atinsi! Si, ca sa nu mai simta nebunia care-i-nconjoara: nesiguranta, lipsa de sprijin, de reper moral ori material - recurg la lucruri care-I distrug pe viata: droguri, sex, vagabonteala!
IN PRIVINTA LUI JOHANNIS,
22 Oct 2014

este amanata intr-adevar decizia privind incompatiblitatea pana pe 18 nov. taindu-i din start posibilitatea de intrare in competitie cu alti candidati, nu mai putin penali ori potentiali penali... Da! Si asta este o forma de politie politica! Spre exemplu, cererea lui Ghita Funar cu 'acoperitul', ulterior descoperitul Ponta, i s-a raspuns imediat, parca scoasa din buzunar! Sigur ca este un abuz si-o nedreptate, amandoua adunate! Se urmaresc clar niste linii care trebuiesc urmate; papusarii, sforarii din umbra au mai multe planuri de bataie! Mihai Palsu le-a mirosit mai demult si ni le-a facut cadou expunandu-se pe sine! In momentul de fata, nu mai pot previziona; oricare dintre scenarii au la baza si hazardul! Depinde cine alearga mai repede in idei, schimbare strategica si, cine loveste sub centura mai bine...
IONESCU SI ION
22 Oct 2014

un mare ganditor acest Palsu. O logica demna de Agatha Christie cand era beata. Sa tot scrieti maestre. Si sa il tot platiti don Thiesssseeee
VAD
22 Oct 2014

Mă uit pe schemă şi văd ce ştie toată lumea. Dragnea are legături puternice cu liderii locali şi cu baronii judeţeni, Ponta este prieten la cataramă cu Ghiţă, Hrebe şi Şova au complotat pentru şefia PSD, şi atunci unde greşeşte Palsu? Aaaaa, am înţeles, Palsu a atins o coardă sensibilă şi a pus totul pe hârtie, a făcut o schemă, ca să înţeleagă tot mocofanul, inclusiv cel care semnează cu Ionescu şi Ion, ce avem noi aici: escroci şi derbedei PSD care se bat ca chiorii pentru putere!!! Şi îmi place asta cu plata. Cum nu ne convine ce scrie cineva, cum îl atacăm la persoană, că vezi Doamne e plătit să scrie aberaţii bahice. Zău aşa domnule Ionescu. Nu vrei matale să ne explici unde a greşit Palsu? Luminează-neeeeeeee!
TARANU
22 Oct 2014

Do' Mihai, foarte buna schema! Asteptam sa ne ziceti in continuare si cum o sa-l bage pe Viorel (victor viorel), da' sa ne ziceti din vreme ca sa avem timp sa luam destula bere, artificii si confeti!
PT.TARANU!
22 Oct 2014

Pe digi 24, bagat in corzi de catre ziaristi prin intrebari-tinta in legatura cu ‘acoperitul’ sau ‘acoperitii’:) - Zegrean a scos in cele din urma porumbelu’ pacii; Pe langa poantele spuse glumet cum ca, nu se poate scoate de la el nimic pe subiect din partea lor, a specificat ca Judecatorul B.E.C. este in masura sa spuna daca au existat ‘acoperiti’ sau nu, pentru ca el este cel care a analizat dosarele celor candidatilor la prezidentiale, existand in dosarul fiecaruia dintre ei o declaratie pe propria raspundere in privinta apartenentei vechi sau noi, la servicile secrete! Asa ca, de au fost/sunt sau nu - ofiteri acoperiti (d)in cadrul vreunui serviciu secret, apartinand DGIA, SRI sau SIE, numai Judecatorul B.E.C. poate spune!
ACUM,
22 Oct 2014

Vadim Tudor, aseara la Antena 3 (21.oct.a.c.) recunostea ca a fost agent acoperit in cadrul DIA; acelasi, mentiona ca si Ponta a fost ofiter acoperit; daca Vadim spune, in urma cunostintelor sale din cadrul Armatei, a relatiilor pe care le are cu generalii serviciilor speciale (dupa cum a afirmat aseara ) inseamna ca stie sigur despre Ponta, nu?! Judecatorul B.E.C. trebuie sa se autosesizeze si sa verifice daca in dosarul Ponta s-au dat declaratii false, nu-i asa?!
DE REMARCAT CA A.N.I.
22 Oct 2014

A facut cerere de urgentare a judecarii lui Iohannis, ceea ce le aduce inca o data cinste, pentru corectitudine.De asemeni, trebuie vazut daca Johannis nu are dubla cetatenie, Constitutia interzicandu-i sa candideze la f-ctia suprema in Stat, cu toate ca Zegrean (viclean ca o vulpe la intrebarea pusa de ziaristi, a spus mucalit: “ei! Doar suntem in U.E.”- adica, ce ne tot impiedicam de-un ciot, german! Chiar daca cetatenia nu-i ridica probleme, trebuie vazut daca nu apartine in continuare altui partid, de sorginte nazista, fiindca nu este de glumit;
DE VAZUT
22 Oct 2014

Daca nu s-a facut uz de fals in declaratiile candidatilor! Fiindca, daca se probeaza lucrul asta in privinta declaratiilor mincinoase a acestora - dovedite de martori si/sau alti candidati vrednici de crezare (Vadim Tudor, spre exemplu, alaturi de Ghita Funar care a si reclamat apartenenta ACTIVA a eventualilor ‘acoperiti’) bazandu-se probabil pe ceva informatii, tine de decizia Judecatorului B.E.C. plus a altor organe abilitate sa intervina (Instanta, in cazul de fata si, daca se poate, in regim de urgenta), fiindca nu-i de gluma!
UN FEL DE CONCLUZIE!
22 Oct 2014

Trebuie deparazitata toata clasa politica, de spioni! Spre exemplu, daca Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că NU a fost încălcat dreptul la respectarea vieții private și a vieții de familie în cazul unui fost parlamentar român, Petre Naidin, căruia i-a fost interzis accesul la un post în serviciul public pe motiv că a fost informator al Securității, fosta poliție politică, atunci fosti sau noi ‘acoperiti’ n-ar trebui sa mai existe in politica!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine