2020-08-04 14:52

Schweighofer i-a transmis lui Zgonea că nu agreează modificarea Codului Silvic

 |  22:03
Schweighofer i-a transmis lui Zgonea că nu agreează modificarea Codului Silvic

Reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer i-au trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care se plâng de modificarea Codului Silvic privind limitarea la 30% a achiziţiei de masă lemnoasă. Aceştia îi cer opinia lui Dragnea, ceea ce a făcut ca Biroul Permanent să stabilească trimiterea scrisorii la Comisia juridică.

Gerald Schweighofer, CEO al Holzindustrie Schweighofer, arată că firma sa a început să investească în România în 2002 "cu mare plăcere, într-un mediu atractiv pentru investitorii internaţionali din industria de prelucrare a lemnului", iar investiţiile sale se ridică la 778 milioane euro, care au produs o cifră de afaceri anuală de 510 milioane euro în 2013, estimarea pentru 2015 fiind de 700 milioane euro şi are peste 3.000 de angajaţi români.

Firma austriacă arătă că prin prevederea de la articolul 60 "se încearcă limitarea liberei concurenţe pe piaţă prin introducerea pragului maxim de 30% din volumul de masă lemnoasă disponibil în Pădurile Naţionale".

"Acest articol sus menţionat cuprinde o componentă a ajutorului de stat şi încalcă principiile fundamentale prevăzute în Tratatul de funcţionare a UE. Acest articol încalcă, de asemenea, legile UE privind concurenţa. Articolul 60 va avea un impact negativ asupra tratatului bilateral de investiţii dintre Austria şi România, dat fiind că Austria este ţara noastră de origine şi, astfel, România ar putea fi adusă în faţa Centrului internaţional de Soluţionare a disputelor privind investiţiile de la Wasgington", se transmite în scrisoare.

"Prejudiciul potenţial total în urma închiderii unităţilor noastre de producţie ar fi, pentru bugetul de stat al României, de mai mult de 150 milioane de euro pe an. Adoptarea acestui articol ne-ar putea obliga să concediem angajaţii, un scenariu care nu ar fi de dorit nici pentru România, ca o ţintă potenţială a investiţiilor străine directe, nici pentru investitorii străini direcţi din acest domeniu", se mai adaugă în actul oficial.

Firma austriacă solicită opinia preşedintelui Camerei Deputaţilor în acestă privinţă, însă Valeriu Zgonea a precizat, în şedinţa Biroului Permanent de miercuri, că nu are nicio competenţă în acestă problemă, iar conducerea Camerei a decis să trimită scrisoarea Comisiei juridice pentru un punct de vedere.

Toate acestea se întâmplă după ce deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins, marţi, cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic, fiind înregistrate 35 de voturi "împotriva" cererii şi 21 "pentru"'. Raportul comisiilor urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei, forul legislativ decizional.

Senatul a respins, în 27 aprilie, modificările solicitate de preşedintele Klaus Iohannis prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-15Parerea ta...

UN PROST DIN URBE
16 Mai 2015

Ba statule modufica si constitutia ca vrea imperialisti hrapareti , ce suge tara de ;petrol si resurse , de 1000 de ani . Ne da lecti de democratie , o gramada avansata de HOMOSESUALI depravati . Ba tractoristule OBLIGA - i sa planteze toate padurile exploatate , taiate si distruse de ei . In toate tarile , ii obliga sa planteze , regenereze , natura cum a fost . Ei zic ca a gasit o colonie bananiera , in mijlocul Europei si poate sa faca ce vrea , cu legile noastre .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz