2020-07-15 22:19

Se cere DEMISIA ministrului Justiției, Ana Birchall, "pentru inacțiune și dezinteres"

 |  21:11
Se cere DEMISIA ministrului Justiției, Ana Birchall, "pentru inacțiune și dezinteres"

Ministrul Ana Birchall a uimit o țară întreagă când a pus mâna pe telefon și a anunțat familia Alexandrei Măceșanu că rezultatele IML au arătat că fiica lor este decedată. Eroarea a fost condamnată unanim de toți profesioniștii dreptului și organizațiile civice.

Victor Alistar, membru al CSM din partea societății civile susține într-un lung comentariu pe pagina sa de Facebook că ministrul Ana Biechall trebuie să demisioneze... sau în caz contrar face apel la premierul Viorica Dăncilă să o demită:

”Am vazut zilele acestea ca ministrul justitiei Ana Birchall a anuntat rezultatul expertizei IML privind identificarea ramasitelor umane ca apartinând Alexandrei Maceseanu. Aceasta informatie este destinata exclusiv entitatii care a solicitat expertiza, adica parchetului care ancheteaza cauza - DIICOT. Am chestionat pe mesaj pe doamna ministru privind eroarea de a fi comunicat aceste date personal. Si mi-a raspuns ca aceasta era o actiune UMANA si PROFESIONALA. Deși pot sa înteleg UMANA am avut o stare de contrarietate privind PROFESIONALA. Ca atare, am continuat convorbirea pe mesaje (pornita de la reprosurile domniei sale). Si am aflat ca este legat de atribuția data de art 62 din legea 304/2004, adica pentru toata lumea faptul ca procurorii se afla sub autoritatea Ministrului justitiei, si ca acesta poate cere socoteala. Asadar Ministrul are toata autoritatea, atunci cand este o infractiune de drept comun indreptata impotriva unui cetatean roman, sa ceara socoteala si sa monitorizeze modul în care procurorii isi desfasoara activitatea. Pentru ca este o chestiune de asumare personală si de interpretare, este important sa vedem cum isi asuma fiecare titular aceasta responsabilitate. Prin asumarea rezultatului expertizei (proba intr-un dosar) doamna Birchall SI-A ASUMAT INTEGRAL ACEASTA RESPONSABILITATE DATA DE LEGE. Si acum vin si intreb:

1. Doamna Ana Birchall era ministrul justitiei si in mai, si in iunie si in iulie 2019. Ce a facut în aceasta perioada in dosarul privind disparitia Luizei?

2. Isi asuma ca nefacand nimic (desi si-a asumat prerogativa directa de autoritate asupra procurorilor, cum am vazut mai sus) situatia Alexandrei Maceseanu este si vina ei morala?

3. Isi asuma gravele disfunctii in sistemul parchetelor privitoare la siguranta cetateanului si aplicarea politicii penale a statului, combaterea crimei organizate? Daca da, cum?

4. Primul-ministru in functie Viorica Dancila a declarat ca nu tolereaza incapacitatea statului de a asigura siguranta cetateanului. Dat fiind ca inactiunea si dezinteresul ministrului de resort, Ana Birchall, pentru aceasta tematica timp de trei luni (exact cat a durat si inactiunea in cazul Luizei), cum va reactiona doamna ministru la această situatie de fapt? (cu 'ignor' la premier, cu scuze necredibile, cu impetuozitate nerelevanta pentru opinia publica, sau cu o demisie de onoare? (dat fiind ca trei luni de mandat nu a interesat-o si ca a explodat aceasta situatie sub autoritatea ei ASUMATA!)

Daca lucrurile in domeniul titularului de la justitie raman in expectativa zile de acum incolo, atunci totul este doar fatada si din partea ministrei si din partea Primului-ministru.

Asemenea situatii dau valoarea adevarata a oamenilor de stat!

Nicio campania electorala pentru prezidentiale, nici imagine de rezolvator de probleme a ministrei nu vor sta in picioare daca nimeni nu isi asuma o decizie politica pentru moartea declarata a unei copile pentru ca statul, ministerul si parchetele au fost indolente!

Treceti de la vorbe la fapte ca sa va creada lumea! Ce este evident nu se poate trece cu vederea!

Demisia ASUMATA a cui are sarcina responsabilitatilor!”, susține Victor Alistar, potrivit stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-04Parerea ta...

PSD
04 Aug 2019

Doamna Ana Birchall a prevazut luminița de la capătul tunelului . Rapoartele au ieșit la iveala. Mii de oameni se aliniază pentru a descoperi și redescoperi legea și făptași din 10 August.
MIMI
05 Aug 2019

PENTRU ACELEASI MOTIVE TREBUIE DEMIS TOT GUVERNUL SI SCHIMBAT TOAT PARLAMENTUL.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz