2020-07-02 13:18

Se decide SOARTA Guvernului Orban! CALCULE de ultimă oră înainte de moțiune

 |  21:28
Se decide SOARTA Guvernului Orban! CALCULE de ultimă oră înainte de moțiune

Miercuri, începând cu ora 12.00, senatorii și deputații din Parlament dezbat și votează moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban. Premierul este convins că demersul nu va avea succes, în timp ce Marcel Ciolacu socotește vot cu vot și dă șanse mari moțiunii.

După ce a negociat cu proprii parlamentari, dar și cu alți reprezentanți ai partidelor, liderul PSD, Marcel Ciolacu e încrezător că moțiunea de cenzură va avea destule voturi:

"Sunt suficiente voturi, asta înseamnă că avem mai mult de 233. Este posibil să mă văd cu domnul Ponta în această seară, dar și cu alți lideri.

M-am văzut și cu domnul Grindeanu, au fost discuții normale, ca între vechi colegi", a precizat Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnașiști dacă s-a stabilit o propunere de premier cu care să se meargă la Cotroceni, după trecerea moțiunii de cenzură, președintele PSD a spus: "Nu ați vrea întâi să terminăm cu domnul Orban...".

În cealaltă tabără, premierul Orban pare să nu-și facă prea multe griji privind moțiunea de cenzură de miercuri: 

"Conform evaluării noastre, nu există numărul de voturi necesare astăzi. Din punctul meu de vedere, astăzi, pe evaluarea pe care o avem, dacă nu apar repoziţionări din partea unor actori politici care să aibă o oarecare consistenţă numerică, moţiunea cum este astăzi nu are şanse să treacă", a subliniat Orban.

El a susţinut că liderul Pro România, Victor Ponta, "încă mai poate să îşi schimbe părerea de zece ori până la momentul votului".

Premierul vorbit şi despre votul de învestitură a unui nou Guvern în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată.

"Legat de această eventualitate noi am luat decizia foarte simplă ca parlamentarii PNL să nu voteze învestirea niciunui guvern pentru a putea declanşa alegeri anticipate. (...) Dacă după ce ne-au dat jos prin moţiune de cenzură vor vota învestirea aceluiaşi guvern înseamnă că trebuie să se caute şi oricum cred că va râde toată ţara de ei", a spus Orban.

În acest moment, la fel ca și în cazul celei mai recente moțiuni de cenzură care a dat jos Guvernul Dăncilă, cartea decisivă stă în mâna lui Victor Ponta. Deși anunțase că parlamentarii săi nu vor vota pentru demiterea executivului, liderul Pro România s-a răzgândit în cursul zilei de marți:

”Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit ; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Ponta pe Facebook.

Pro România are în prezent în Parlament 24 de senatori și deputați. Alături de cei peste 230 de parlamentari ai PSD și UDMR, numărul susținătorilor moțiunii ar depăși 250.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz