2020-03-29 12:40

„Se îngroașă gluma” pentru Bădălău. Lideri din PSD cer excluderea sa din partid, după noile declarații defăimătoare la adresa Diasporei

 |  21:32
„Se îngroașă gluma” pentru Bădălău. Lideri din PSD cer excluderea sa din partid, după noile declarații defăimătoare la adresa Diasporei

Declarațiile făcute, vineri, de Niculae Bădălău, prin care jignea - din nou - românii din Diaspora, au stârnit revoltă și indignare, nu doar în rândul celor direct vizați, ci și în propriul partid, ajungându-se până la solicitarea de a fi exclus din PSD.

La scurt timp după ce au apărut în spațiul public declarațiile lui Bădălău - conform cărora în străinătate ar fi „700.000 de oameni (...) care au paşapoartele cu domiciliu", restul fiind „fetele alea de le duc ăştia" - au provocat o adevărată avalanșă de reacții negative, majoritatea șefilor PSD din țară și de la nivel central transmițând public mesaje de dezaprobare și de indignare la adresa lui Bădălău.

Dincolo de aceste mesaje, însă, a apărut și prima solicitare oficială de excludere a lui Bădălău din partid. Aceasta vine de la organizația PSD Brașov, condusă de Marius Dunca, unul din tinerii care demonstrează - nu numai la nivel declarativ - că își dorește cu adevărat reformarea partidului din care face parte.

De altfel, comunicatul de presă al PSD Brașov pleacă tocmai de la această idee:

„Reformarea PSD nu se face cu declaraţii defăimătoare la adresa românilor din ţară sau din străinătate.

În urma declaraţiilor făcute de preşedintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău cu privire la românii care muncesc şi trăiesc în Diaspora, Organizaţia judeţeană a PSD Braşov cere excluderea din partid a acestuia. România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare.

Considerăm ca incalificabile declaraţiile făcute de Nicolae Bădălău şi nu susţinem un astfel de limbaj la adresa cetăţenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declaraţii şi suntem convinşi că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toţi cetăţenii români din Diaspora sunt oameni oneşti, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutaţi şi motivaţi să se întoarcă în ţară, însă prin măsuri concrete, nu prin declaraţii defăimătoare.

Exprimarea „fetiţele alea" ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebui combătut cu fermitate de autorităţile statului român. „Fetiţele alea" sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declaraţii defăimătoare.

Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc şi muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici şi profesori, oameni care îşi construiesc vieţi noi în ţările adoptive.

PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate.

Poziţia noastră este naturală, mai ales că mâine (duminică - n.r.)sărbătorim Ziua Naţională, prilej de reflecţie şi de celebrare a unităţii poporului român”.

Date fiind reacțiile apărute după declarațiile lui Bădălău de vineri, este de așteptat ca solicitarea PSD Brașov să nu rămână singulară.

Să fie oare, până la urmă, Diaspora cauza căderii politice a lui Bădălău? Este un scenariu din ce în ce mai plauzibil, mai ales în contextul în care, după înfrângerea usturătoare de la prezidențiale, PSD caută cu disperare o schimbare de imagine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine