2020-08-09 12:29

Se precipită lucrurile la social-democrați. Dragnea: Congres PSD în decembrie

 |  21:01
Se precipită lucrurile la social-democrați. Dragnea: Congres PSD în decembrie

Răzvan Mateo Mateescu

Partidul Social Democrat fierbe mocnit după marea înfrângere pe care a suferit-o la alegerile prezidențiale. Vocile mai importante sau mai puțin importante din partid vorbesc de necesitatea unui congres. Camaradul de luptă al premierului în războiul împotriva lui Băsescu, Liviu Dragnea, a ieșit la rampă să susțină organizarea congresului în decembrie, să nu mai aștepte anul viitor. Influentul Ion Iliescu a declarat eșecul politic al PSD la prezidențiale și a invocat existența unor „discuții” privind alegerile anticipate. Sfaturi a dat și condamnatul Adrian Năstase, privind o reconfirmare în fața Parlamentului, prin vot, a Guvernului Ponta, dar care ar trebui să se remanieze cu această ocazie.

Cam asta este situația tulbure din PSD la care s-a întors luni Victor Ponta, după zilele de petrecere din Dubai. A aterizat la București pe la ora 13.00 și a ieșit din Aeroportul Otopeni pe o ieșire laterală, fără tam-tam protocolar, dar nici pe unde ies călătorii obișnuiți. „Trist”, cum spunea că este după înfrângere, până la urmă nu a mai stat cu familia „care suferă mai mult” decât el, ci a petrecut cu Sebastian Ghiță.

Șova: Nervii sunt întinși

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat pentru Mediafax, duminică seara, că „dacă se face congres, majoritatea liderilor din partid zic să se facă în acest an, ca din ianuarie să ne ocupăm de Guvern şi de guvernare, pentru că avem obiective serioase şi ţara chiar are nevoie de guvernare, dincolo de emoţie”. „Dacă nu se face congres, putem face un consiliu naţional de analiză şi de lansare a unor proiecte politice oricând”, a mai precizat preşedintele executiv al PSD.

În schimb, Dan Șova l-a contrazis pe Dragnea și a declarat că nu ar fi bine să se organizeze rapid congresul, acum, când „nervii sunt întinși” și membrii PSD sunt „supărați”. Actuala conducere ar trebui să rămână în funcție până în martie-aprilie, când se detensionează situația, a mai spus Șova.

Vicepremierul a vorbit în teritori

Poate tocmai ca un răspuns și ca să lase apele liniștite până când o veni vremea răfuielilor, Dragnea a spus la Antena 3 că Ponta nu riscă să își piardă poziția de președinte în cazul unui congres. Dar nu putem uita că tot el și Sebastian Ghiță și-au anunțat intenţia de a candida pentru a prelua primele două poziții în PSD, adică pe cea de președinte și, respectiv, președinte executiv.

Vicepremierul a susținut că ar fi vorbit cu șefii de filiale din toate organizațiile, „în afară de trei-patru excepții”, unde liderii erau plecați din țară, iar aceștia, la rândul lor, ar fi discutat cu organizațiile lor și i-au transmis că vor să păstreze guvernarea, dar și actuala echipă de conducere a partidului.

În cazul în care chiar așa s-a întâmplat, ar putea însemna că Dragnea nu a primit susținerea necesară pentru a ataca prima poziție în PSD, dar nu e exclus să aibă verde de la liderii din teritoriu și să dea lovitura la congres.

Acest for al partidului nu ar avea rost doar pentru o „analiză” și „prezentarea de proiecte politice”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-24Parerea ta...

PT. BASISTI:
24 Noi 2014

Nu mor caii (rosii) cand vor cainii (portoCACAlii)!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz