2019-10-23 03:00

Se schimbă vârsta de PENSIONARE. IOHANNIS a promulgat LEGEA!

 |  15:15
Se schimbă vârsta de PENSIONARE. IOHANNIS a promulgat LEGEA!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind modificarea vârstei de pensionare pentru anumite categorii de angajaţi. Astfel, vârsta de pensionare pentru femei creşte.

Potrivit Legii pentru completarea Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, promulgată vineri de preşedintele Klasu Iohannis, vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare este de 65 de ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Până acum, vârsta de pensionare pentru femei era de 63 de ani.

„Această propunere legislativă preîntâmpină situaţiile de discriminare pe motive de gen, cu atât mai mult cu cât majoritatea personalului de cercetare-dezvoltare de gen feminin doreşte continuarea activităţii, şi nu pensionarea. De asemenea, considerăm că în domeniul cercetare-dezvoltare, discriminarea de gen, fie ea şi pozitivă, nu îşi are rostul. Totuşi, legea dă posibilitatea pentru persoanele care doresc să se pensioneze la vârsta de 63 de ani să facă acest lucru, dar ca o derogare, şi nu ca o regulă”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, iniţiată de deputatul Minorităţilor, Varujan Pambuccian.

Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect de lege în 28 februarie, în calitate de for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-16Parerea ta...

LEVST.
16 Mar 2018

Angajatii Deutsche Bank au bonusuri tot mai mari, chiar daca banca e pe pierdere de ani de zile Vineri, 16 Martie 2018, ora 12:25 Deutsche Bank a platit in anul 2017 bonusuri in valoare de aproape 2,3 miliarde de euro, de patru ori mai mari decat in 2016, chiar daca cel mai mare grup bancar german a inregistrat pierderi pentru al treilea an consecutiv...."______---------_______si cine munceste pentru ei, pentru ca nu numai acestia sunt someri de lux , dar alte milioane si milioane...Ei, cand agentii lor , bovina scabroasa a Sibiului si gunoiul anti-roman 'sarescu sunt mai-marii natiei si ai bancii "poporului", ne imaginam usor si imediat cine sunt sclavii...
LEVST.
17 Mar 2018

adica renumitul si foare credibilul institut(McKinsey Global) spune ce spune, fizicianul SH spune la fel, si vine "marele" fizican iohan-balenu si vrea sa creasca limita de pensie, probabi chiar si saptamana de lucru la 50-60 ore, precum munceau detinutii din lagarele naziste...Nu intamplator individul este acreditat cu simpatii naziste si de ajutor catre organizatia pronazista a sasilor din Romania....Siktir criminal nenorocit!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray