2019-07-18 01:37

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, la Neptun: FIREA a cerut DEMISIA ministrului CARMEN DAN și l-a criticat dur pe DRAGNEA

 |  09:21
Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, la Neptun: FIREA a cerut DEMISIA ministrului CARMEN DAN și l-a criticat dur pe DRAGNEA

Liderii PSD s-au reunit sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), urmând să discute despre evaluarea miniştrilor din Cabinetul Dăncilă, despre o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie şi despre strategia pe care PSD va merge în sesiunea de toamnă a Parlamentului. Vineri seară, târziu, liderul PSD i-a convocat la discuţii pe câţiva dintre cei care îl contestă, iar social-democraţii ar fi ajuns la un consens.

UPDATE:

Şedinţă tensionată la PSD. Gabriela Firea a explodat în timpul ședinței CEx al PSD. Primarul Capitalei a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne.

Firea l-a criticat dur şi pe Liviu Dragnea că în ultima perioadă se consultă numai cu Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, Claudiu Manda, senator și șef al Comisiei de verificare a SRI și cu Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă, înaintea CEx al PSD, că în partid există un impas şi este nevoie ca acesta să fie depăşit.

Liviu Dragnea, care a venit la CEx însoţit de premierul Viorica Dăncilă, a spus că nu crede că la şedinţa de la Neptun se va discuta despre Ordonanța privind grațierea şi amnistia. De asemenea, Dragnea a spus că va face conferință după CEX.

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat, sâmbătă, înaintea şedinţei CExN al partidului, că nu este exclus ca preşedintele ALDE să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că "e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun". Declarația lui Bădălău este făcută în contextul nemulțumirilor din interiorul partidului la adresa președinteleui Liviu Dragnea.

Reuniunea a început după ora 11.00.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a făcut nicio declaraţie la sosire, spunând că va face o conferinţă de presă după şedinţa Comitetului Executiv.

Întrebat de jurnalişti dacă va fi o şedinţă tensionată, Dragnea a spus: "Poate la voi afară".

De asemenea, întrebat dacă la şedinţa CEx va fi discutată o posibilă Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, liderul PSD a răspuns: "Nu cred".

Jurnaliştii nu au acces în incinta centrului de conferinţe al Hotelului Doina, unde are loc reuniunea PSD, la intrare fiind agenţi de pază ai unei firme private.

Comitetul Executiv se reuneşte la o zi după ce femeile social-democrate au avut, la Mamaia, şcoala politică de vară, eveniment la care au fost aşteptaţi toţi liderii importanţi ai partidului, dar la care a lipsit Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a întâlnit vineri seară, târziu, cu câţiva dintre cei care îl contestă, la întâlnire luând parte, printre alţii, fostul premier Mihai Tudose, deputatul Marcel Ciolacu şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Întâlnirea a avut loc în contextul solicitării senatorului Ecaterina Andronescu de înlocuire a liderului PSD, Liviu Dragnea, şi de schimbare a Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Constanţa, că la şedinţa Comitetului Executiv nu se va discuta despre remaniere guvernamentală, întrucât nu a fost realizată evaluarea miniştrilor. Activitatea acestora va fi analizată prin prisma programului de guvernare, a mai spus Dăncilă.

”Nu se va vorbi la acest Comitet Executiv de remaniere guvernamentală. După cum ştiţi, am spus că se va face o evaluare a fiecărui ministru, în funcţie de programul de guvernare. Nu am făcut încă această evaluare, deci nu putem vorbi de o remeniere guvernamentală”, a răspuns Dăncilă.

Întrebată dacă este mulţumită de activitatea miniştrilor, a spus că doar după ce va face evaluarea va putea răspunde la această întrebare.

”Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac, comparativ cu sarcinile îndeplinite, cu obiectivele îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru, dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizări”, a mai spus Dăncilă.

În 21 august, Liviu Dragnea spunea că este nemulţumit de activitatea unor miniştri, iar în CEx trebuie să se discute acest lucru.

„La CEx nu ştiu dacă se va decide o remaniere guvernamentală, dar discuţii despre activitatea unor miniştri trebuie să fie. Da, sunt nemulţumit de unii miniştri. Doamna premier va avea iniţiativa, dacă se pune problema”, declara Liviu Dragnea.

Vineri, ministrul Cercetării, Nicolae Burnete, şi-a anunţat demisia, fiind primul membru al Cabinetului Dăncilă care recurge la acest gest.

"Ministrul Cercetării şi Inovării, prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă mi-am depus demisia la Cabinetul premierului. Demisia mea este irevocabilă şi cel puţin la acest moment, nu va face subiectul unei conferinţe de presă", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Cercetării.

De asemenea, un alt subiect de discuţie ar putea fi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis de care Liviu Dragnea a tot amintit.

"Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare o susţin fără niciun fel de ezitare pe Viorica Dăncilă şi o susţin din toate punctele de vedere. Şi ea a început să fie ţintă. Dar acest guvern, pe care ăştia vor să-l dea jos prin violenţă, că nu se vor opri, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Şi asta vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid", afirma Dragnea, pe 21 august, întrebat dacă mai vrea suspendarea preşedintelui Iohannis.

Social-democraţii au abandonat, pentru o perioadă scurtă de timp, ideea suspendării preşedintelui după ce acesta a semnat decretul de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis că aceia care vor să-l suspende din funcţie pe preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să facă un calcul foarte simplu, şi anume care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. El a spus că, din câte ştie, UDMR nu susţine acest lucru, iar numeroşi membri PSD au rezerve.

"În primul rând, cei care doresc să lanseze acest subiect trebuie să facă un calcul foarte simplu: care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. Din câte ştiu, UDMR nu subscrie. Există, din căte ştiu eu, numeroşi membri din PSD care au rezerve, ca sa nu spun mai mult. Trebuie începută această evaluare întăi şi după aceea trebuie luată această decizie", a afirmat Tăricenau.

Sesiunea parlamentară de toamnă urmează să aducă din nou pe masa Parlamentului Codul penal şi Codul de procedură penală, adoptate iniţial, dar contestate de opoziţie la Curtea Constiuţională.

De asemenea, legea offshore, adoptată în Camera Deputaţilor, care a fost forul decizional, într-o formă dorită de Liviu Dragnea, dar care i-a nemulţumit pe partenerii de coaliţie din ALDE, urmează să fie rediscutată de parlamentari. Dragnea anunţa că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru "clarificarea" Legii offshore, pentru că ceea ce prevede textul legii nu este foarte bine definit în anexa în care se stabilesc formulele de calcul şi că vrea ca "textul să fie foarte clar şi riguros pus în formule", fiind o lege de "importanţă uriaşă pentru România".

Liderii PSD se află la Neptun în perioada 31 august - 2 septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-01Parerea ta...

ANONIM
01 Sep 2018

PRIN POLITICA IN ROMANIA ESTE PROMOVATA HOTIA SI NU MERITOCRATIA. KKTI CONDUC IN LOC SA PUTA IAR CONDUCATORII ADEVARATI NU POT CONDUCE DE KKTI. CU PROSTUL NESCOLARIZAT TE LUPTI PUTIN SI AI SCAPAT DAR DUCI O LUPTA COLOSALA CU PROSTUL CARE ARE SCOALA (adica diplome cumparate). PROSTUL DACA NU-I SI FUDUL PARCA NU-I PROST DESTUL.
CIOCIOLINA
01 Sep 2018

METRESA SEFA ADUNA , TOATE IZDELE VESTITE ALE INTREGULUI FIULER DE TELEORMAN , SA INTILNIT CU SUNCILE SI SUSPENSOARELE LA MARE . FOSTELE SECRETARE PCR , CARE SUGEU PE SUB BIROURI . TRASE DE TITE DE MAFIOTI DIN SPATE . NISTE BABORNITE SUGATOARE DE CLANTE COMUNISTE . MIE SCIRBA DE POPORUL ROMAN LAS .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray