2020-02-18 17:43

Şedinţa CSAT are loc miercuri, la Palatul Cotroceni. Se va discuta mandatul României la Summitul NATO

 |  09:09
Şedinţa CSAT are loc miercuri, la Palatul Cotroceni. Se va discuta mandatul României la Summitul NATO

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) are loc miercuri, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia se va discuta elemente care au în vedere mandatul României la Summitul NATO, care se va desfăşura joi şi vineri în Ţara Galilor.

„În cadrul şedinţei Consiliului se vor discuta elementele care au în vedere mandatul României privind Summitul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord care se va desfăşura în perioada 4 – 5 septembrie în Newport (Ţara Galilor, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord) şi care se referă, în principal, la participarea României la misiunea NATO din Afganistan în anul 2015 şi la unele măsuri stabilite la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, în contextul situaţiei regionale actuale”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a mai precizat că şedinţa CSAT urmează să aibă loc la ora 18.00.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că o şedinţă a CSAT va avea loc pe 3 septembrie şi că vizează summitul NATO. Şeful statului a ţinut să precizeze că nu se impune convocarea CSAT cu privire la situaţia din Ucraina.

„Vă pot informa că pe 3 septembrie, premergător Summitului NATO, vom da un alt răspuns la o nouă solicitare legată de Afganistan. Există solicitarea aliaţilor să participăm la securizarea aeroportului de la Kandahar şi vom menţine circa 400 de militari la Kandahar’, a afirmat preşedintele Traian Băsescu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Şeful statului a mai spus că la Summitul NATO va susţine o prezenţă militară consolidată a NATO în Marea Neagră.

„La Summit-ul NATO vom susţine consolidarea flancului estic al Alianţei. Interesul nostru major este o prezenţă a forţelor navale NATO în Marea Neagră. (…) E clar că în Marea Neagră riscuri majore de securitate vor veni din zona diferenţei mari de capacităţi navale, vor veni dintre Federaţia Rusă şi ţări ca România, Bulgaria. De aceea, o prezenţă navală consolidată a statelor membre NATO în Marea Neagă va fi obiectivul nostru major”, a precizat preşedintele Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine