2019-12-09 20:50

Şedinţa CSAT. Iohannis, despre obrăznicia lui Tăriceanu

 |  21:01
Şedinţa CSAT. Iohannis, despre obrăznicia lui Tăriceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu are ce garanţii să-i dea şefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în privinţa nominalizării premierului după alegerile parlamentare.

„Domnului Tăriceanu nu am ce garanţii să-i dau, dar românilor am ce garanţii să le dau, le-am dat când mi-am preluat mandatul, când am jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie că voi respecta legile României şi voi face tot ce îmi stă în putere în avantajul României. Este jurământul cel mai important pe care îl face un preşedinte şi orice punere sub semnul îndoielii este o obrăznicie politică", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Tăriceanu a făcut o demonstrație la Antena 3 în care susținea că Iohannis o va sprijini pe Gorghiu să asigure prezența liberalilor la guvernare indiferent dacă PNL pierde alegerile și i-a cerut președintelui să „risipească orice fel de dubii” privind acest subiect. Copreşedintelui PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că "niciun partid nu va face 51% mandate la alegerile din decembrie şi va fi importantă maniera în care se va coagula o majoritate, pentru impunerea unui premier”.

Strategia pentru R. Moldova

Președintele Iohannis a participat marți la ședința CSAT și a anunţat că a fost luată decizia formării unui grup de lucru care să elaboreze până la sfârşitul anului o strategie pe termen mediu şi lung pe tema relaţiei cu Republica Moldova care va trata inclusiv subiectul unirii.

Şeful statului a adăugat că solicitarea CSAT a fost să se constituie grupul de lucru în cel mai scurt timp, cu MAE, SRI, SIE şi Administraţia Prezidenţială, subliniind că a fost atrasă atenţia în şedinţă că trebuie făcută deosebirea între abordarea foarte serioasă a relaţiei dintre România şi Republica Moldova şi "abordări populiste electoraliste", având în vedere că urmează alegeri parlamentare în România şi alegeri prezidenţiale în Republica Moldova.

„Discuţia despre o eventuală unire se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la sfârşitul anului", a mai precizat Iohannis, răspunzând unei întrebări.

Iohannis a mai anunţat că proiectul de lege privind securitatea cibernetică este în pregătire la Guvern și va fi finalizat la sfârşitul acestui an. „O temă foarte importantă, în special în actuala situaţie geopolitică, a fost evaluarea privind nivelul de securitate cibernetică la nivelul instituţiilor publice din România”, a spus șeful statului.

El a mai precizat că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a prezentat în CSAT o informare cu privire la sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetăţenilor. „Concluzia noastră a fost că s-au făcut paşi importanţi, s-au făcut paşi importanţi în reglementare, s-au făcut paşi importanţi în modul în care se planifică investiţiile în sistemul de sănătate, dar mai este foarte mult de lucru pentru a implementa această legislaţie şi pentru a ajunge efectiv la investiţia propriu-zisă. Sub linie, pot să spun că s-au făcut progrese notabile", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a arătat că ministrul Sănătăţii a prezentat abordarea faţă de problema infecţiilor nosocomiale, informând că s-au făcut paşi foarte importanţi în zona clarificării, a reglementărilor, inclusiv în privinţa biocidelor, a investiţiilor necesare pentru infrastructura spitalicească.

Șeful statului a mai declarat că în CSAT s-a discutat nevoia de a reorganiza „Compania Naţională ROMARM pentru a o face mai performantă, credibilă şi suficient de mare, pentru a deveni un partener serios pentru un investitor în special din afara ţării”. „Este nevoie de o corelare între nevoia de dotare a Armatei române şi oferta pe care o prezintă Compania Naţională ROMARM", a spus Iohannis.

Brigada multinațională

Președintele a anunțat „în premieră” că Ministerul Apărării Naţionale a decis ca Brigada 2 Infanterie 'Rovine', să preia „rolul de Brigadă multinaţională”. „Această brigadă îşi are sediul în Craiova şi acolo va funcţiona în consecinţă şi Brigada multinaţională", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni. El a mai spus că nu este oportun să precizeze cu cine mai negociază România pentru prezenţa în această brigadă multinaţională, până când nu se finalizează discuţiile. (D.P.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-27Parerea ta...

NICU
28 Sep 2016

Inteleg din declaratia d-nei Gorghiu ca premierul VA FI IMPUS !!!!!! In situatia asta nu mai are rost sa ne prezentam la vot. Apropo de ce spune Iohannis cu juramantul pe biblie, sa nu uitam ca si basescu a jurat pe biblie....In Romania daca spui adevarul esti catalogat drept OBRAZNIC !!!!
CROCODILUL FLAMAND
28 Sep 2016

PROCEDURA E SIMPLA......DACA VREI PREMIER TREBUE SA AI O MAJORITATE..........CARE DRACU O SA FIE DUPA ALEGERI MAJORITATEA....DACA BEZMETICII NU SE SPALA PE OCHI IN ZIUA VOTULUI...CINE STIE CE O SA SE VOTEZE>>>EU ASTEPT SA VAD DACA EXISTA VREUN PARTID CARE SE LEAPADA DE SATANA SI MAFIOTI>>>TREBUIE SEDINTE MULTE DE EXORCIZARE...SA VINA TORQUEMADA....EL CHAPO...SA-I PUNA SA UMBLE PE JARATIC SI CIOBURI....CA FACHIRII...CA SA LE IASA DRACUL DIN CAP>>>SI DUPAIA BAIE CU MUJDEI DE USTUROI........DACA NICI ASA NU MERGE.......LA TZEPELE LUI DRACULA PE STADION
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray