2020-07-03 14:25

Şedinţa CSAT - marţi, la Palatul Cotroceni. Măsuri pentru stoparea defrişărilor ilegale şi Strategia Națională de Apărare a Țării, pe ordinea de zi

 |  07:26
Şedinţa CSAT - marţi, la Palatul Cotroceni. Măsuri pentru stoparea defrişărilor ilegale şi Strategia Națională de Apărare a Țării, pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se întrunește marți, de la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei se regăseşte Strategia Națională de Apărare a Țării şi impactul și măsuri ferme de stopare a defrișărilor ilegale.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că pe ordinea de zi a ședinței CSAT mai sunt incluse tematici referitoare la: activitatea desfășurată de instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în anul 2014 și principalele obiective pentru anul 2015, forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2016, proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare și modernizare a Armatei României în anul 2015, programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2027 și în perspectivă, implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014, pregătirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate și apărare comună, evoluțiile din Ucraina — impactul asupra regiunii extinse a Mării Negre, inclusiv conflicte prelungite.

Potrivit sursei citate, vor fi discutate subiecte privind Republica Moldova în noua ecuație regională — opțiuni privind integrarea europeană versus orientare euroasiatică, demersuri pentru realizarea interconectării rețelelor electrice și de gaze naturale din România și Republica Moldova, managementul deșeurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă.

Administrația Prezidențială a menţionat că pe timpul ședinței CSAT vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a consultat luni cu liderii partidelor și formațiunilor parlamentare cu privire la Strategia Națională de Apărare a Țării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz