2020-01-24 07:08

Ședință CSAT pe tema deciziei CCR privind interceptările

 |  11:41
Ședință CSAT pe tema deciziei CCR privind interceptările

Administrația Prezidențială a anunţat, joi, că CSAT se va reuni vineri în ședință, pentru a dezbate decizia Curții Constituționale privind interceptările. La finalul şedinţei, preşedintele Klaus Iohannis va face declarații de presă.

Curtea Constituțională a României (CCR) a subliniat faptul că nicio reglementare din legislația națională în vigoare, cu excepția dispozițiilor art.142 alin.(1) din Codul de procedură penală, nu conține vreo normă care să consacre expres competența unui alt organ al statului, în afara organelor de urmărire penală, de a efectua interceptări.

"Or, pornind de la datele concrete din speța dedusă controlului de constituționalitate, Curtea apreciază că reglementarea în acest domeniu nu poate fi realizată decât printr-un act normativ cu putere de lege, iar nu printr-o legislație infralegală, respectiv acte normative cu caracter administrativ, adoptate de alte organe decât autoritatea legiuitoare, caracterizate printr-un grad sporit de instabilitate sau inaccesibilitate", se precizează în motivarea deciziei CCR. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray