2020-04-03 21:43

Ședință de Guvern de urgență. Decizii de ultimă oră în teritoriu înainte de ALEGERI

 |  20:10
Ședință de Guvern de urgență. Decizii de ultimă oră în teritoriu înainte de ALEGERI

Premierul Ludovic Orban a convocat pentru miercuri seara o ședință a principalelor instituții implicate în organizarea alegerilor de duminică - MAE, MAI, STS, AEP, pentru a discuta despre modul în care se va desfășura primul tur al prezidențialelor.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că a apărut o problemă, din cauză că PSD face presiuni asupra prefecților să intre în concediu medical, pentru a bloca desfășurarea scrutinului. Potrivit legii, prefecții trebuie să semneze toate documentele legate de organizarea alegerilor într-un județ. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat pentru Digi24.ro că prefectul și subprefectul din județul Arad au intrat în concediu medical miercuri. ”Mai avem un prefect tot în caz de boală, la Timiș, dar acolo avem subprefect”, a declarat ministrul de Interne. Acesta a ținut să precizeze că ”va găsi soluții pentru ca alegerile să se desfășoare normal și legal”. 

Liderii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții. 

Ludovic Orban anunțase deja că va schimba toți prefecții numiți de PSD. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine