2019-10-17 11:10

Şedinţă de Guvern la ora 16.00. OUG pentru REFERENDUM pentru desfăşurarea pe parcursul a două zile UPDATE

 |  14:38
Şedinţă de Guvern la ora 16.00. OUG pentru REFERENDUM pentru desfăşurarea pe parcursul a două zile UPDATE

Guvernul se întruneşte în şedinţă, luni, la ora 16.00, anunţul fiind făcut după decizia Curţii Constituţionale, care a stabilit că legea de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie respectă dispoziţiile constituţionale referitoare la revizuire. De altfel, este aşteptată emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă care să permită ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să se desfăşoare pe parcursul a două zile, fiind vehiculate datele de 6 şi 7 octombrie.

UPDATE: Şedinţa de Guvern anunţată pentru luni la ora 16.00 a fost amânată pentru marţi, Executivul nefăcând vreo precizare legată de motivele amânării. 

Anunţul privind convocarea şedinţei de Guvern la ora 16.00 a fost făcut de către Executiv, scrie News.ro.

În şedinţa de Guvern de la ora 16.00 este de aşteptat adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să permită desfăşurarea referendumului timp de două zile, ci nu timp de o zi, aşa cum prevede actuale legislaţie.

Ordonanţa de Urgenţă ar urma să modifice Legea referendumului, care prevede că "cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului”.

După adoptarea OUG şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial ar urma să fie emise hotărârei de guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară.

Pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, sunt vehiculate zilele de 6 şi 7 octombrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-17Parerea ta...

DE ZIUA LUI PUTIN.
17 Sep 2018

Bai nenorocitilor din ciuma rosie , voi nu ati asfaltat un metru de autostrada si va bateti joc de bani pe prostii ordonate de patriarhul Kiril al Rusiei in ziua de nastere a lui Putin.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray