2020-05-25 19:00

Ședința pentru învestirea lui Orban, ÎNCHISĂ. Ce face președintele Iohannis

 |  16:11
Ședința pentru învestirea lui Orban, ÎNCHISĂ. Ce face președintele Iohannis

Ședința de plen pentru învestirea în funcție a Guvernului Orban II, care trebuia să înceapă la ora 16.00, a fost imediat închisă din lipsă de cvorum. Anunțul vine după decizia CCR prin care desemnarea lui Ludovic Orban a fost declarată neconstituțională.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. 

Curtea Constituţională a admis astfel sesizarea formulată de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. Judecătorii constituţionali au decis, aşadar, că este neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier. Hotărârea a fost luată cu majoritate, de 7 la 2.

În aceste condiţii, Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru funcţia de premier.  Șeful statului a anunțat că va face o declarație de presă la ora 18.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-24

In legatura cu acest articol...

CCR a decis că Ludovic ORBAN nu mai poate fi desemnat, a doua oară, pentru funcția de premier. IOHANNIS va trebui să facă o nouă nominalizare

Ciolacu: Vom avea Congres PSD pe 29 februarie, DACĂ nu apar cazuri confirmate de coronavirus
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine