2019-10-23 03:02

Şedinţa PSD pe tema REMANIERII Guvernului, anunţată pentru vineri

 |  13:37
Şedinţa PSD pe tema REMANIERII Guvernului, anunţată pentru vineri

Conducerea PSD a decis ca vineri să aibă loc o şedinţa pe tema remanierii Guvernului Dăncinlă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat săptămâna trecută că a terminat evaluarea miniştrilor din Guvernul pe care îl conducere. Şeful Executivului a refuzat să dea nume sau să precizeze câţi miniştri vor părăsi Cabinetul. În schimb, Dăncilă a anunţat că o decizie privind o eventuală remaniere va fi luată în şedinţa CEx a PSD. Numai că şedinţa CEx care fusese anunţată pentru ziua de miercuri a fost amânată din cauza vizitei premierului Viorica Dăncilă în Bulgaria, Qatar şi Oman în perioada 2 - 8 noiembrie.

"Am făcut o evaluare în funcţie de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare. Urmează să expun această evaluare în cadrul CEX. Vom hotărî împreună când va avea loc această şedinţă. Nu vă pot da nume. Evaluarea s-a făcut în funcţie de măsurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie să avem un vot şi din punct de vedere politic am să văd care e susţinerea din partea CEx. Nu pot spune acum vor pleca un număr de miniştri şi vor rămâne atâţia", a anunţat, marţi, Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a spus că remanierea care va avea loc este ”importantă” pentru că trebuie să ţină seama de obligaţiile şi provocările pe care le va avea România în perioada următoare şi trebuie cântărită orice propunere de înlocuire. Dragnea a afirmat că acesta este motivul pentru care s-a amânat şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

La rândul lui, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat că s-a făcut o dublă evaluare asupra miniştrilor - "şi la partid, şi la Guvern" şi că, în viitoarea şedinţă CEx, social-democraţii vor decide prin vot în cazul fiecărui ministru dacă acesta pleacă sau rămâne în Guvern.

În spaţiul public au circulat liste cu numele mai multor miniştri care ar urma să fie remaniaţi. Erau vehiculate numele vicepremierului Paul Stănescu, care ar fi urmat să fie înlocuit la Ministerul Dezvoltării de Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, sursele din PSD, citate de România TV, informează că Rovana Plumb, şefa de la Fondurile Europene, ar putea prelua Ministerul Muncii, un portofoliu pe care l-a mai deținut în trecut. Pe lista remaniabililor apare şi numele ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă, cel al ministrului Transporturilor Lucian Şova, Ioana Bran de la ministerul Tineretului şi Sportului, George Ivaşcu de la Ministerul Culturii, dar şi ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Bogdan Trif a declarat că nu i se pare o tragedie pierderea funcţiei în guvern, în eventualitatea în care ar fi remaniat.

Şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat miercuri că se simte "flatat" că este pe toate listele privind remanierea guvernamentală, susţinând că este pregătit să plece din funcţie încă din prima zi.

Nemulţumiri au exprimat social-democraţii şi în privinţa activităţii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ministru susţinut de ALDE. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acesta în condiţiile în care preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 19 octombrie, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că niciunul dintre miniştrii partidului nu va fi remaniat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-05Parerea ta...

ANONIM
05 Noi 2018

II SCHIMBA CHILOTI SI VATA . SOVA ESTE TATA SAU RUDA CU HOSTUL MAFIOT SOVA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray