2020-02-16 21:03

Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa

 |  19:00
Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa

Vremurilecând partidul de suflet al lui Traian Băsescu era un monolit politic au apus.Bătălia pentru conducerea PDL s-a mutat deja de la centru în teritoriu. LaConstanţa, deputata Maria Stavrositu şi senatorul Mircea Banias s-au luptat însensul propriu al cuvântului pentru şefia organizaţiei municipale a PDL. Ambiise laudă că ar fi protejaţii Elenei Udrea.

Şedinţade sâmbătă a Consiliul de coordonare judeţean al PDL Constanţa a început şi s-asfârşit cu îmbrânceli şi bruscări fizice. Aleasă în fruntea organizaţieimunicipale a PDL Constanţa, Maria Stavrositu a fost contestată de MirceaBanias, liderul filialei judeţene. Din acest motiv, s-a întrunit sâmbătăConsiliul de coordonare judeţean: pentru a valida sau invalida alegerea. Dar,în loc să clarifice aspectele legate de şefia municipală a PDL, şedinţa dinacest weekend a pedeliştilor a produs un scandal-monstru. Început cuîmbrânceli, huiduieli, bruscări şi scuipături, conflictul urmează să fiesoluţionat chiar de şefii de la Bucureşti.

Două tabere, două urne de vot

Probabil,neîncrezători unii în ceilalţi, membrii celor douătabere au format două comisii de numărare a voturilor şi, de asemenea, două urne.Câte una pentru fiecare tabără. Ironic, la fiecare comisie votul a ieşitdiferit, astfel încât opozanţii au ajuns să se acuze reciproc de furt. Votuls-a încheiat mai repede la urna susţinătorilor Mariei Stavrositu, care auanunţat că democrat-liberala a fost validată în funcţia de preşedinte alorganizaţiei municipale cu 595 de voturi pentru, 16 împotrivă şi patru voturinule. De cealaltă parte, scorul a fost cu totul altul: 487 de voturi pentruinvalidarea Mariei Stavrositu ca preşedinte la municipiu, 33 de voturiîmpotrivă şi zece voturi nule. Soluţia la această situaţie imposibilă urmează afi stabilită luni în Biroul Permanent Naţional, după cum declară Mircea Banias.

Îmbrânceli şi scuipături

MariaStavrositu acuză că în tabăra lui Banias au fost aduşi angajaţi ai firmelorprietenilor lui Banias care i-au bruscat colegii. Mai mult, ea afirmă căsusţinătorii senatorului au scuipat-o şi au udat-o pe ea şi pe susţinătorii ei.„Domnul Florea Constandin (aflat în tabara lui Banias - n.r.) şi alţi colegide-ai dumnealui m-au scuipat şi m-au stropit cu apă. Nu este normal să existeastfel de gesturi", afirmă Stavrositu.Pe de altă parte, Banias se apără şi spune că evenimentele sunt uneleminore, care fac parte din organizarea oricărui partid politic.

Şedinţă cu bodyguarzişi lucrători din port

SusţinătoriiMariei Stavrositu veniţi la şedinţă au fost întâmpinaţi de angajaţii unei firmede protecţie şi pază constănţene. Este vorba despre firma “Save and selv”, alcărei acţionar este şi patron de club de streap-tease. Stavrositu ne spune căbodyguarzii au fost aduşi de Mircea Banias, dar, neavând autorizaţia poliţieipentru prezenţa la eveniment, au fost nevoiţi să plece, după ce au intervenitautorităţile locale. Numai că, surpriză! Bodyguarzii s-au întors. De dataaceasta fără uniforme. În acelaşi timp cu ei au mai venit şi angajaţii unuioperator portuar, “Sea Container Services”. Deputata spune că patronul firmeieste un prieten de-al lui Banias şi că şi-a trimis angajaţii pentru a împiedicabuna desfăşurare a votării. Banias, care are şi el o firmă ce operează în port,se apără. El spune că acei oameni au fost aduşi pentru a veghea la bunadesfăşurare a şedinţei.

Spiritul Elenei Udreaa fost prezent în sală

Încăde la începutul şedinţei, Mircea Banias a invocat numele Elenei Udrea. El ar fitransmis adunării “salutările doamnei Udrea de la Shanghai”. Senatorul neagăînsă că ar fi spus aşa ceva şi că vorbele îi sunt puse în gură de MariaStavrositu. “Doar doamna Stavrositu susţine că am spus asta. Eu nu am spus aşaceva”, declară Banias pentru “Puterea”. Maria Stavrositu insistă însă asuprafaptului că Banias a pomenit-o pe Elena Udrea în şedinţă. “Printre huiduieli,domnul Banias a invocat numele doamnei Udrea”, ne-a declarat deputata. Rugatăde noi să comenteze care sunt legăturile lui Banias cu Elena Udrea, Stavrositune spune că nu cunoaşte aceste aspecte, dar că Banias a menţionat-o pe ElenaUdrea în repetate rânduri.

Sever Voinescu,prietenul Mariei Stavrositu

DacăMircea Banias îşi laudă singur bunele relaţii pe care le are cu Elena Udrea, încazul Mariei Stavrositu lucrurile stau puţin altfel. Ea are o apropiereindirectă de ministrul turismului prin intermediul grupului de la Bruxelles.Când şi-a lansat candidatura la şefia organizaţiei municipale a PDL, deputata afost sprijinită de Sever Voinescu în persoană. El s-a deplasat în Constanţapentru a arăta susţinerea pentru Stavrositu, cea din urmă numindu-l “un colegşi prieten”. Reprezentant de frunte în PDL, Sever Voinescu face parte dinaşa-numitul grup de la Bruxelles, aripa reformatoare a PDL, în care mai pot fiincluşi europarlamentarii Cristian Preda, Monica Macovei şi Traian Ungureanu.Mass-media a speculat o bună relaţie a acestora cu Elena Udrea. Nu demult,Cristian Preda declarase că “se simte mai apropiat de Elena Udrea decât deVideanu, Blaga sau Berceanu”. Declaraţiile de simpatie fuseseră reciproce.Elena Udrea afirmase, la rândul său, că, în opinia sa, Sever Voinescu este unom căruia partidul ar trebui să-i acorde mai mult credit. “Sever Voinescu e înBucureşti, şi cred că Parlamentul i-ar lăsa destul timp să se ocupe de partid”comentase recent Elena Udrea despre oportunitatea promovării unor figuri mainoi în PDL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-13

Mai multe imagini:
Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa
zoom
Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa
zoom
Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa
zoom

Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa
zoom
Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa
zoom
Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa
zoom

Şedinţă cu înjurături, huiduieli şi flegme la PDL Constanţa
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine