2019-07-23 03:56

Sediul din Modrogan a fost bombardat cu caschete

 |  16:15
Sediul din Modrogan a fost bombardat cu caschete

Sediile din aproape toată ţara ale partidelor deguvernare au fost luate cu asalt azi de bugetarii nemulţumiţi de reducerilesalariale. Protestatarii au fost atraşi cel mai tare de imobilele unde îşidesfăşoară activitatea PDL. În Timişoara, Alba, Bistriţa, Dâmboviţa, Prahova,Miercurea Ciuc, sau Târgu-Mureş s-a strigat vineri „Jos Guvernul”, sau „JosBăsescu”. Cele mai spectaculoase momente au avut loc la sediul din Modrogan alPDL, unde angajaţii din penitenciare au aruncat în curtea pedeliştilor cucaschete scoase din uz.

Aproximativ 100de angajaţi din penitenciare au protestat, vineri, în faţa sediului central alPDL, ei aruncând cu caschete fără însemne naţionale în curtea imobilului şistrigând „Jos Guvernul”, „Mincinoşii”, „Hoţii”, „Băsescu, trădător de partideşi popor” şi „Armata e cu noi”. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor dinPenitenciare, Sorin Dumitraşcu, a strigat la portavoce că organizaţiaprotestează astfel faţă de gestul preşedintelui de “a bagateliza revendicărileserioase ale poliţiştilor” prin referirea exclusivă la aruncarea “aceleicaschete nenorocite la Palatul Cotroceni”. “Astăzi vom arunca câteva caschete fărăînsemne naţionale şi scoase din uz pentru a atrage atenţia asuprarevendicărilor serioase ale lucrătorilor din penitenciare”, a spus el. Anterior,Dumitraşcu le-a declarat ziariştilor că la acţiune au fost prezenţi angajaţi aipenitenciarelor Giurgiu, Brăila, Craiova, Vaslui, Jilava, Deva. Sediul centralal PDL a mai fost pichetat şi vinerea trecută. Atunci, bugetarii revoltaţi aufost angajaţii din poliţie, sănătate şi administraţie publică. Sindicaliştii aucerut demisia liderilor politici. “Armele” lor au fost scandările, lozinicileşi expunerea fotografiilor celor consideraţi responsabili.

“Jos Guvernul, jos Băsescu”

Acţiunea de astăzi de la sediul din Modroganal PDL nu a fost singulară. Vineri, protestatarii au întocmit o adevărată hartăa pichetelor la sediile PDL din ţară. Niciimobilele unde îşi desfăşoară activitatea UDMR şi UNPR nu au scăpat vizitelor revoltateale bugetarilor nemulţumiţi de măsurile de austeritate. În Timişoara, Alba, Bistriţa, Dâmboviţa, Prahova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureşs-a strigat vineri „Jos Guvernul”, sau „Jos Băsescu”.

Protestele de astăzi fac parte dintr-un plande acţiune mai amplu al sindicaliştilor, conform cărora fiecare zi de vineri vafi de acum vinerea protestelor la sediile partidelor aflate la guvernare. Liderii confederaţiilor sindicale au decis, săptămâna trecută, săorganizeze împreună proteste, iar până în 22 octombrie să discute cu toţiliderii politici şi să picheteze sediile partidelor, în lipsa unui răspuns larevendicările lor urmând să organizeze o acţiune de amploare în 25 - 30octombrie, în Capitală. Astfel,în fiecare zi de vineri, din 8 până în 22 octombrie, sindicaliştii vor pichetasediile partidelor în teritoriu şi în Bucureşti şi locuinţele parlamentarilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

SILE
16 Oct 2010

Mda! Ar fi interesant de urmarit cit va dura mirosul de cap de militian.Are cineva un dispozitiv pentru efectuarea unei gaz-cromatografii? O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray