2020-07-14 04:40

Şeful OLAF: România ar putea adera la spaţiul Schengen

 |  08:15
Şeful OLAF: România ar putea adera la spaţiul Schengen

Şeful Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), Giovanni Kessler a declarat, miercuri seara, la Vama Albiţa, că România ar putea adera la spaţiul Schengen, o decizie în acest sens fiind la nivelul politicului.

„Părerea Comisiei Europene, a OLAF-ului şi a mea personală, care este şi mai puternică după vizita de azi, este că da, România ar putea adera la spaţiul Schengen. UE e mai complexă decât Comisia Europeană, care este un for tehnic. Până la urmă, decizia este la nivelul politicului şi sper ca această decizie să fie luată cât de curând”, a afirmat Giovanni Kessler, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că vămile române sunt parteneri de încredere, mai ales când vine vorba de traficul de ţigări.

„Operaţiuna care are loc în aceste zile arată că România are capacitatea de a rezolva această problemă şi de a aduce diferite ţări din regiune împreună, pentru a lupta împotriva traficului de ţigări. În ceea priveşte corupţia, nu am capacitatea de a evalua situaţia corupţiei cu privire la vămile româneşti sau alt serviciu vamal. Ştim că mai există corupţie în mai toate instituţiile publice şi serviciile vamale din Europa, în general, dar suntem dedicaţi şi lucrăm ca să nu lăsăm loc la acte de corupţie în niciun serviciu vamal şi în nicio instituţie publică”, a afirmat Giovanni Kessler.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz