2019-10-16 03:36

Șeful TSD, ministru în guvernul TUDOSE, trage un semnal de ALARMĂ: „Putem să pierdem guvernarea!”. Ce schimbări propune în organizarea partidului

 |  19:32
Șeful TSD, ministru în guvernul TUDOSE, trage un semnal de ALARMĂ: „Putem să pierdem guvernarea!”. Ce schimbări propune în organizarea partidului

Preşedintele TSD, Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social în Guvernul Tudose, afirmă într-un document publicat duminică pe site-ul organizaţiei că doreşte o definire mult mai clară a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat şi ca numirile în funcţii publice să fie făcute pe criterii de competenţă, propunând organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situaţiei din partid, informează Agerpres.

"Propunem o mult mai clară definire a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat. Mecanismele de dialog, de evaluare şi control trebuie să fie instituţionalizate, să nu fie ad-hoc, ci cunoscute de toţi membri. Numirile în funcţii publice trebuie făcute cu responsabilitate, ţinând cont nu doar de loialitate, de prietenie, ci şi de competenţă. Atunci când greşim, trebuie să acţionăm rapid şi să facem schimbările care se impun. (...) Numirile în funcţiile publice nu mai pot fi surprize pregătite de lideri pentru că, aşa cum am văzut, lipsa de autonomie a celor cărora le încredinţăm funcţii publice generează crize. Un Consiliu Naţional sau chiar un Congres al PSD, dedicat refondării organizării partidului, nu vendetelor politice, va asigura modernizarea şi clarificările de care avem atâta nevoie", spune Petrea.

„Să ne readucem aminte de ce şi pentru cine guvernăm"

În opinia sa, anul 2018 trebuie să fie anul clarificărilor pentru PSD atât politice, cât şi manageriale şi, mai ales, ideologice. Potrivit liderului TSD, PSD este "mai puţin de stânga" decât are nevoie România. El susţine că "prea puţini" dintre membrii partidului pot să articuleze un mesaj real de stânga şi încă "şi mai puţini" sunt cei care pot să îl şi susţină cu argumente. "Vrem un institut al social-democraţiei mult mai activ, care să ne permită să aducem împreună gândirea şi acţiunea politică. (...) Propunem accelerarea implementării proiectului România Tinerilor, pe care Congresul TSD l-a validat recent", mai spune Gabriel Petrea. El consideră că PSD ar putea să piardă guvernarea. "Putem să pierdem guvernarea fiind mai preocupaţi de oameni decât de idei, dacă suntem mai atenţi la comunicare decât la fondul măsurilor, dacă suntem insuficient de atenţi la consecinţele măsurilor adoptate. Am fost nepermis de mult prinşi în diferite crize având în vedere că avem o majoritate parlamentară solidă. Am fost insuficient de disciplinaţi în raport cu programul de guvernare şi am fost, paradoxal, în acelaşi timp, insuficient de flexibili la schimbările economice şi sociale. Trebuie să ne readucem aminte de ce şi pentru cine guvernăm", arată social-democratul.

Candidatul PSD la prezidențiale, desemnat în urma unor alegeri primare

În opinia sa, deciziile în partid trebuie validate de către membri la partid, în forurile statutare ale acestuia, "nu în afară, în alte entităţi paralele partidului". "PSD era cel mai viu partid cu cea mai profesionistă resursă umană. Aceste două atribute sunt în grav pericol. Avem nevoie de mai multă democraţie în partid. Avem nevoie însă de mai multă disciplină internă şi să oprim politica cuţitului în spate. (...) Propunem reactivarea Departamentelor partidului, care trebuie să funcţioneze prin idei, proiecte şi evenimente, nu doar pe hârtie", mai spune Petrea. Pentru fiecare funcţie sau candidatură importantă, trebuie să existe competiţie internă în partid - cu proiecte, cu dezbateri, cu vot, propune el. Totodată, el mai propune grupuri de lucru pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din 2019 şi organizarea de alegeri primare pentru desemnarea candidatului în alegerile prezidenţiale. "Credem că păstrarea guvernării şi continuarea implementării Programului de Guvernare trebuie să rămână o prioritate. Nu ne permitem să facem schimbări o dată la şase luni, pentru că părem neserioşi şi amatori", mai arată liderul TSD. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-15Parerea ta...

MAMITZICA
14 Ian 2018

"– Să oprească! zbiară și mai tare Goe, bătând din picioare."
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Ian 2018

da/sa guvernati doar celula in care va faceti pedepsele....jigodii spurcate
FANE IPSOS
15 Ian 2018

SINGURA SOLUTIE , DRAGNEA AFARA DIN POLITICA , JILAVA I-L ASTEAPTA CU DRAG SI DENTIST .
PARPALA
15 Ian 2018

PE VITZELUL ASTA CINE L-A PUS SEF LA PSD , UNDE A SUPT , TOT LA DRAGNEA ? NU M-AR MIRA .
ANONIM
16 Ian 2018

UDMR va vota pe noul premier si va cere probabil ca, toti romanii sa vorbeasca maghiara. Drept multumire ca a votat cu PSDm , DRAGNEA va accepta si toti vom fii fericiti de acest lucru ....Traiasca UDMR ca-si iubeste tara si minoritatea, iar majoritatea face asa cum vrea el.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray