2020-01-28 14:42

Senatorii au dat liber la transferul patrimoniului local

 |  12:40
Senatorii au dat liber la transferul patrimoniului local

Plenul Senatului a adoptat, ieri, în calitate de primă Cameră sesizată, o serie de măsuri incluse în proiectul Codului administrativ privind aleșii locali și administrația locală.

Astfel, una dintre noile prevederi adoptate de senatori stipulează că este necesară majoritatea absolută a consilierilor locali, și nu majoritatea calificată - adică două treimi, ca în prezent -, pentru aprobarea hotărârilor privind bugetul local, contractarea de împrumuturi, hotărârilor prin care se stabilesc impozite şi taxe locale, celor privind participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală sau de cooperare transfrontalieră şi în cazul celor privind organizarea şi dezvoltarea urbanistică a localităţilor şi amenajarea teritoriului. De asemenea, sunt vizate şi hotărârile privind asocierea sau cooperarea cu alte autorităţi publice, cu persoane juridice române sau străine. Practic, deciziile ce țin de administrarea patrimoniului local se vor lua cu votul a jumătate plus unu din consilieri, si nu cu doua treimi ca până acum, ceea ce va face mai ușor transferul patrimoniului local. Proiectul Codului administrativ are peste 600 de articole și a fost iniţiat de parlamentarii PSD, iar, ieri, a întrunit, în plenul Senatului, 85 de voturi "pentru", 21 - "împotrivă" şi 11 abţineri. 

Din cele 176 de amendamente respinse, incluse în raportul comisiei, plenul nu a adoptat niciunul, dar a adoptat patru amendamente formulate în plen de social-democratul Marcel Ciolacu, preşedinte al Comisiei de Cod administrativ, care au vizat corelări şi reformulări ale amendamentelor din comisie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine