2020-07-16 18:58

UPDATE: Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a trecut. Vela: ”E cea mai importantă misiune a vieții mele”

 |  16:39
UPDATE: Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a trecut. Vela: ”E cea mai importantă misiune a vieții mele”

Moţiunea simplă depusă de PSD contra ministrului de interne, "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie", a fost dezbătută, marți după-amiază, în plenul Senatului și a primit vot pozitiv. Ministrul Internelor, Marcel Vela, a declarat marți, în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple depuse de PSD împotriva sa, că funcția de ministrul al Internelor reprezintă „cea mai importantă misiune ” a vieții sale și „cea mai mare responsabilitate pe care viața și destinul” i-au oferit-o.

Semnatarii moţiunii îi solicită ministrului de Interne "să plece" de la conducerea acestui minister pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat "un lung şir de decizii contradictorii" şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela "nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatură de testare pentru noul coronavirus".

Minstrul i-a acuzat pe senatorii PSD că textul moțiunii a fost început cu un fake news și a adus în plenul Senatului documente prin care să demonstreze că guvernul PSD a ignorat solicitările Departamentului pentru Situație de Urgență pentru completarea stocurilor de medicamente și echipamente.

„Ați început moțiunea cu un fake news. Așa cum e falsă și informația că jurnaliștii au dosare penale. Oare consideră românii că un astfel de text este un text care reprezintă inclusiv cetățenii? Virusul nu alege între stânga și dreapta. Între PNL și PSD. Văd că vorbiți despre ură, o ură a mea la adresa cetățenilor. Această ura a reieșit chiar din textul moțiunii. Fiecare frază din moțiune e plină de ură. Cu toții ne-am protejat familiile. Nu vreau să cred că în aceste clipe, doar pentru că sunteți odihiniți, folosiți această tribună pentru acuze. Trebuie să luptăm pentru un singur scop: soarta și săntatea românilor. Asta îi interesează. Jignirile și rele intenții nu vor aduce încrederea cetățenilor”, a declarat Vela.

Ministrul Internelor spune că România nu era pregătită pentru pandemie și îi acuză pe social democrați că sunt de vină pentru lipsa stocurilor medicale.

„Acest război cu acest inamic invizibil, a adus omenirea într-un punct pentru care nu era pregătită. Nimic nu avea să ne pregătească pentru așa ceva. Dar ne-am adaptat cu toții. Deciziile au trebuit luate în fracțiuni de secundă. Rezursele erau consumate. (...) DSU, în mod repetat, a solicitat Ministerului Sănătății, din 2017, completarea stocurilor. Toate demersurile efectuate între 2017-2019 nu au fost luate în considerare de guvernele PSD, așa cum rezultă din adresele DSU. Așa cum știți că sunt meticulos v-am adus aici aceste documente. DSU i-a comunicat Viorică Dăncilă că există o vulnearabilitate la nivel național. Dumneavoastră ați fost la guvernare. Nu ați pregătit țara pentru pandemie”, i-a acuzat Vela, pe social democrați.

Ministrul a menționat că România s-a descurcat bine în criza coronavirus și le-a transmis parlamentarilor că „măsurile luate în CNSSU au fost luate gradual și proporțional, în baza legii și conform atribuțiilor din ordonanța de urgență”.

„În aceste momente să fiu ministrul al Internelor reprezintă cea mai importantă misiune a vieții mele și cea mai mare responsabilitate pe care viața și destinul mi-o puteau oferi. Funcția mea e trecătoare dar ceea ce nu e trecător e binele pe care îl putem lăsa în urmă. Puteți să mă jigniți în orice fel, dacă am reușit să salvăm multe vieți, nimic nu a fost în zadar. (...) Vă recomand să purtați în continuare măștile, mă refer, desigur, la cele medicinale”, a completat ministrul Internelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz