2019-10-16 03:22

Senatorii şi deputaţii care nu sunt din Bucureşti și Ilfov vor primi diurnă de deplasare

 |  12:53
Senatorii şi deputaţii care nu sunt din Bucureşti și Ilfov vor primi diurnă de deplasare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat recent legea prin care parlamentarii care nu domiciliază în Bucureşti sau în judeţul Ilfov vor primi o diurnă de deplasare al cărei cuantum este stabilit de conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

„Deputaţii şi senatorii prezenţi la lucrările Parlamentului care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov primesc o diurnă de deplasare al cărei cuantum este stabilit prin hotărârea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere”, potrivit Legii pentru modificarea articolului 41 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor. De diurna prevăzută de lege şi de dreptul de decontare a cazării în teritoriu - în unităţi de primire turistice cu clasificare de cel mult 4 stele -, sau de compensare a cheltuielilor de cazare într-un cuantum stabilit prin hotărârea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, beneficiază deputaţii sau senatorii care efectuează deplasări în ţară din însărcinarea preşedinților Camerei Deputaţilor și Senatului, sau a Birourilor permanente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-18Parerea ta...

ANONIM
18 Ian 2018

Pentru determinarea nr. de parlamentari,NECESARI unei bune oranduiri, care in prezent, in mod ciudat, ii dublu fata de nr. aprobat prin referendumul din 2009 si dimensionarea corecta a serviciilor Parlamentului trebuie sa se aiba in vedere atat criteriile de eficienta operationala cat si de cheltuire economicoasa a fondurilor publice precum si algoritmii sau normele standard utilizate de parlamentele tarilor europene, tinand cont de raportarea la nr. de locuitori, dar si de PIB-ul pe cap de locuitor care sa fie asemanator cu cel din Romania. In Romania, in ciuda cerintelor obiective impuse de progresul national si bine cunoscute din mosi stramosi, sunt infiintate si supradimensionate multe organizatii (unele parazitare) sau institutii administrative ale statului pe care P.I.B. nu le mai poate sustine cu resurse, fiind necesare impruputuri externe, de la FMI, B..E.I., etc pentru a realiza consumuri inutile, ceea ce duce la indatorarea nejustificata a generatiilor viitoare. Imprumuturile externe sunt recomandate a fi folosite doar pentru investitii productive, altfel repartizate pentru consumul neproductiv duce la saracire nationala……
NELU STIUCA
18 Ian 2018

Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, umane, etc este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) , progresisti din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata pe baza de VOLUNTARIAT) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau "in interes personal ori de grup" trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 28 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray