2020-02-25 20:51

Senatorii au chiulit în masă

 |  19:37

După circul creatîn Camera Deputaţilor, nici în Senatul României nu este linişte şi pace. Leginevotate din cauza chiulului în masă şi discuţii contradictorii privindorganizarea şedinţelor Senatului. Cam asta se întâmplă în Senatul României, întimp ce românii aşteaptă soluţii şi rezolvări ale problemelor statului.

Sedinţa Senatului caretrebuia să aibă loc ieri a fost suspendată pe motiv de absenţe. Plenul ar fi trebuitsă înceapă în mod normal la ora 9.00, dar a avut întârziere o oră. În urmaacestei întârzieri s-a constatat că numărul senatorilor prezenţi în sală era cumult sub numărul necesar - 69. La al doilea apel, Ilie Sârbu, liderul de grupPSD, a cerut anularea şedinţei. „Vă rog să luaţi act de faptul că nu avemcvorum de o oră şi ceva. Nu avem noi un interes deosebit să susţinemGuvernulPDL şi să votăm şi să asigurăm cvorumul.E o datorie a celorcare îl susţin”, a spus Sârbu, adăugând că nu este nevoie să se repete situaţiade la Cameră şi să fie arătaţi apoi cu degetul. Mircea Geoană, preşedinteleSenatului, a solicitat însă şi un al treilea apel, deoarece în sală erau doar66 de senatori. Radu Berceanu l-a contrazis, cu puţin umor involuntar: „Sunt69 de senatori prezenţi, avem cvorum. Dacă un senator stă în bancă şinudoreşte să voteze nu putem să-l obligăm”.Ilie Sârbu a fost de acord cu Berceanu, dar a adăugat că „sevede cu ochiul liber” lipsa cvorumului. Cu toate acestea, preşedinteleSenatului, Mircea Geoană a anunţat totuşi începutul şedinţei. Însă dupăaproximativ o oră liberalul Emilian Frâncu a constatat, din nou cu ochiulliber, că cvorumul scăzuse iar sub minimul necesar. Într-un final, după onumărătoare rapidă a senatorilor prezenţi în sală, Mircea Geoană a declaratşedinţa suspendată. Simplu ca bună-ziua. Astfel, mai multe proiecte de lege care aveau termende adoptare tacită data de 22 septembrie au trecut nediscutate. Cu o micăexcepţie. Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru realizarea Sistemuluinaţional al perdelelor forestiere de protecţie, cu caracter organic, careprimise raport favorabil din partea Comisei pentru agricultură, nu a întrunitnumărul necesar de voturi pentru a fi adoptat.

Concurs deironii

SenatorulPDL Tiberiu Prodan a protestat faţă de faptul că la dezbaterea proiectelor delege intervin mai mulţi vorbitori din partea aceluiaşi grup parlamentar. El aarătat că, în legislatura trecută, la dezbaterile din plen erau câte unvorbitor din partea fiecărui grup parlamentar şi câte doi vorbitori în cazuriexcepţionale. Prodan i-a cerut lui Geoană să se discute această problemă înprima şedinţă a Biroului Permanent. În replică, Mircea Geoană a spus că până înprezent nu au existat dificultăţi în adoptarea agendei legislative a Senatului,adăugând că sunt necesare dezbateri mai ample atunci când se discută legi cu oîncărcătură politică sau tematică deosebită, precizând totuşi că există oplatformă de dezbatere şi intervenţie politică, nu o simplă mecanică de vot.Ironic, senatorul PSD Olguţa Vasilescu i-a cerut preşedintelui Senatului,Mircea Geoană, să supună atenţiei Biroului permanent şi propunerea ca legile săfie votate în bloc. “Să terminăm cât mai repede, să avem un Parlament şi maimititel dacă se poate, să nu vorbească prea mult, pentru că unii sunt deranjaţică se discută fiecare lege în parte, aşa cum ar trebui să i se dea atenţiacuvenită", a spus Olguţa Vasilescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine