2020-01-21 02:34

Senatorul PNL Cristian Bodea a depus "Legea tăcerii". Prevederi: premierul este statul, OUG sunt mai presus de lege!

 |  14:06
Senatorul PNL Cristian Bodea a depus "Legea tăcerii". Prevederi: premierul este statul, OUG sunt mai presus de lege!

Senatorul PNL Cristian Bodea a depus, luni, un proiect de lege intitulat ”Legea tăcerii”, care conține prevederi precum ”premierul este statul” şi ”ordonanțele de urgență (OUG) sunt mai presus de lege”. Senatorul a ţinut să precizeze că prin această iniţiativă legislativă a vrut să tragă un semnal de alarmă.

Proiectul de lege depus luni, la Biroul Permanent al Senatului, prevede că premierul și Guvernul devin principala putere a statului.

Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”.

Următoarele articole sunt în aceeași notă: ”Ministrul știe mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!”; ”Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!”; ”Parlamentarul are obligaţia să ridice mâna. Și dreptul să tacă!”.

De asemenea, potrivit iniţiativei legislative, Ministerul pentru relația cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului, parlamentarii nu pot iniția proiecte legislative fără a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului, acesta având și dreptul de a scoate orice parlamentar recalcitrant din sala de plen.

Celelalte articole ale proiectului de lege prevăd că ”Guvernul conduce numai prin Ordonanțe de Urgență. Fără număr!”; ”Ordonanțele de Urgență sunt mai presus de lege. Mult mai sus!” și ”Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanță de Urgență”.

În expunerea de motive a inițiativei legislative se precizează: ”Pentru că așa dorește domnul Ponta!”.

”Am vrut să protestez și să trag un semnal de alarmă față de dictatura guvernamentală pe care ține domnul Ponta să o impună în continuare. Practic, acestea sunt ideile pe care le are domnul Ponta în cap, împreună cu Ilie Sârbu și cu domnul Zgonea. E clar, după cum se comportă și după cum tratează Parlamentul. Altfel, nu ar conduce țara prin ordonanțe de urgență și nu ar respinge absolut tot ce se face în Parlament”, a precizat senatorul PNL Cristian Bodea, solicitat să-și explice gestul depunerii acestei inițiative legislative.

Fiind întrebat dacă va şi vota inițiativa legislativă al cărei autor este, senatorul a răspuns negativ.

„Nu cred că va ajunge la vot. Dar nu, nu o voi vota. O vor vota pesediștii”, a afirmat senatorul PNL Cristian Bodea. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-29Parerea ta...

BRAVO MOSULE!
29 Sep 2014

Ma mir ca incepe sa se protesteze si din interior...CEVA! Ai o bila alba:)
ITI DAU DREPTATE
29 Sep 2014

si in privinta vacantei electorale, obligatorii! De ce sa prestezi 'in teritoriu', fiind sluga plecata si foarte...ministrului sau prim-ministrului, pen'ca asa vrea muschiul lui! Pe urma - sa fie CLAR! Nimeni, in proportie de 99,9% habar n-are unde sa va gaseasca si CAND!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray