2020-02-29 03:23

Senatul dezbate moţiunea simplă a PNL pe agricultură. Liberalii cer demisia ministrului Daniel Constantin

 |  08:13
Senatul dezbate moţiunea simplă a PNL pe agricultură. Liberalii cer demisia ministrului Daniel Constantin

Senatorii dezbat, marţi, moțiunea simplă iniţiată de PNL "Să oprim jaful! Agricultura țării și peste 1 milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!", liberalii cerând demisia ministrului Daniel Constantin.

"Principala problemă cu care se confruntă agricultorii români este legată de dificultatea cu care aceștia pot concura pe piața agricolă internă din România. Practic, agricultorul român nu mai are loc să vândă în propria țară", susţin semnatarii moțiunii.

Liberalii menţionează că Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol reprezintă "o lovitură decisivă" dată producției românești, în contextul în care obținerea atestatului de producător agricol și a carnetului de comercializare costă între 500 și 850 de lei.

Parlamentarii PNL mai precizează că legislația României în domeniul agricol promovată în ultimii trei ani este o "frână" în dezvoltarea agriculturii.

"Majoritatea legilor și a normelor în vigoare, care sunt obligatorii de respectat în activitatea agricolă, au fost elaborate și promovate, fie pe baza unor interese individuale sau de grup, fie pe baza intereselor angajaților instituțiilor statului", se precizează în moțiune.

Liberalii mai notează că „Guvernul Ponta a complicat legislația cu scopul vădit de a-i ține pe agricultori sclavii statului și ai acoliților acestuia".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine