2020-05-29 11:04

Senatul a luat act de încetarea mandatului de senator al lui Ilie Sârbu

 |  11:17
Senatul a luat act de încetarea mandatului de senator al lui Ilie Sârbu

Senatorul Augustin Mitu a precizat marţi, în cadrul şedinţei de plen, că Senatul ia act de încetarea prin demisie a mandatului de senator al lui Ilie Sârbu, care a renunţat la funcţie ca urmare a numirii sale în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

"Senatul ia act de încetarea prin demisie a mandatului de senator al lui Ilie Sârbu începând cu data de 20 octombrie 2015 și declară vacant locul de senator ales în Circumscripția electorală 37 Timiș, Colegiul Uninominal 4", prevede hotărârea aprobată marți de plenul Senatului, transmite Agerpres.

Senatorii au mai aprobat, în cadrul şedinţei de plen, propunerea PSD ca în locul lui Ilie Sârbu, care a fost membru în Comisia de apărare, să activeze Mihai Fifor.

Parlamentul a aprobat, în şedinţa plenului reunit din data de 16 septembrie, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-20Parerea ta...

POTRIVIT LEGII DE FUNCţIONARE
20 Oct 2015

Potrivit legii de funcţionare a Curţii de Conturi, viitorii consilieri trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: Art. 47, alineatul 2. stipuleaza ca “Pentru a fi numiţi consilieri de conturi, se cere îndeplinirea următoarelor condiţii: studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum zece ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”. În acest caz, Curtea Constituțională ar trebui să se pronunțe pe hotărârea Parlamentului.Raspopitul nu indeplineste aceste prevederi. Ilie Sârbu a absolvit, conform CV-ului publicat pe pagina de internet a Senatului, Universitatea din Craiova, cu licență în Științe Economice, specializarea management, dar nu a practicat în acest domeniu. Din 2000, senatorul PSD a ocupat exclusiv funcții politice, respectiv ministru în guvernul Năstase, apoi senator și, în consecință, nu a acumulat vechimea cerută de lege pentru a ocupa funcția de la Curtea de Conturi. Ocuparea funcției de la Curtea de Conturi pe timpul rămas (cinci ani) din mandatul de nouă ani început în octombrie 2011 de Ioan Anton, care a fost revocat ???? este ILEGALA sau FRAUDULOASA..
MILITARU
20 Oct 2015

Romania de astazi ofera tabloul unei societati haotice, dezorganizate si fara perspective. Institutiile si autoritatile (de invatamint, sanatate, judiciare si administratie publica locala si centrala, etc), sunt ajunse in stadiul DISOLUTIEI TOTALE, datorita atat micii cat si marii coruptii dar si INCOMPETENTEI. CAUZA PRINCIPALA a marii coruptii in Romania este de ORDIN MORAL, ea nu este determinata de nivelul de trai scazut sau de saracie, aceasta se datoreaza LACOMIEI NELIMITATE a celor ce si-au asumat obligatia sa administreze satutul. In Ro, dupa 1989, DEMOCRATIA este mimata, deoarece nu se poate vorbi de o separatie a puterilor in stat, ci numai de amestecul dintre ele, de ingerinte si influiente reciproce de tip imoral, neortodox sau MAFIOT
PANAIT
20 Oct 2015

CORUPTIA IN ROMANIA are forme de organizare supersofisticate, este planificata, in majoritatea cazurilor este generata de crima organizata si escaladata prin mistificarea adevarului in instantele judiciare sau uneori si in presa. Evaluarea dimensiunii coruptiei este extrem de dificila, deoarece coruptia este un iceberg caruia nu-i vedem decit suprafata sau virful fara a sti cu siguranta cita gheata ascunde in adincime. Cresterea gradului de coruptie peste o limita maxima admisibila, de suportabilitate sociala, poate ameninta insasi existenta unei civilizatii.
LA FEL șI MILITARULUI...
20 Oct 2015

îi spun că într-adevăr, așa e.... ce ne facem, totuși?! Care ar fi soluția? O NOUĂ REVOLUȚIE...eu așa văd, altfel o să ne săpăm groapa și o să ne aruncăm în ea!
MĂ UIT LA ȘTIRI...
20 Oct 2015

și văd cum s-au dedat/dedau din ce în ce mai mulți CU ORICE RISC... la afaceri dubioase, la ȘANTAJ, la mica sau marea șpăgăreală....cum de au ajuns așa, se pune întrebarea! Păi prin neaplicarea legii la timpul potrivit a unei niciunei sancțiuni împotriva lor, prin coborârea DE SUS în JOS a sistemului perfecționat de furat/devalizat Statul...pentru că o vorbă spune din bătrâni cum că ”Stăpânul învață sluga hoață”, iar ei s-au învățat unul de la altul cum să fenteze Statul, legile ....strecurând viclean în legi, pe rând… o virgulă, un punct și-o virgulă, sau chiar o lipsă a lor...mină de aur de mai târziu pentru avocații plătiți să-i scoată basma curată, dregându-și glasul după legea care le permite asta… datorita peniței înmuiate dinainte de a se naște ea... de pe limba codoșului parlamentar (deputat sau senator) care-a clocit-o în mintea sa strâmbă, cărcotașă, pe toate fațetele!
PRIVESC IARășI
23 Oct 2015

la ochii ăștia vicleni ai lui tata-socru lui Ponta-oglu (cum zice careva pe-aici...:), închiși la culoare de parcă ai surprinde într-o lumină anemică, slabă - ape mâloase, mlăștinoase...sulfuroase, puturoase la miros prin pestilențialitatea posesorului care le aduce la suprafață din adâncul său și, cum prin tărâmuri periculoase merg fără probleme de-a se înneca tovarăși asemănători de drum, PORCI...văd în fața ochilor alt PORC dezustător la vedere, cu ochi exoftalmici, la fel de vicleni ca ai ăstuia....MARELE COMBINATOR, PORC dar cu piele roz, zis și ȘOBOLANUL ROZALIU....
BROKERUL SIMA:
23 Oct 2015

Cap. 35. Povestea mea cu „Marele Combinator” L-am cunoscut personal pe Viorel Hrebenciuc abia în septembrie 2012. Catalin Predoiu a venit cu ideea ca, daca cineva ma poate scoate din mlastina cu probleme în care ajunsesem, doar Hrebe ar fi putut s-o faca. Mi l-a descris ca un om de cuvânt, foarte puternic, dar si foarte transant. Realitatea, chiar de la prima întâlnire, a fost cu totul alta. Am fost de la început circumspect, nu i-am spus marelui sforar tot ce mi se întâmplase. Nu am mintit nimic, dar am omis esentialul, adica peste 50% din poveste. Belelele mele au început odata cu referendumul pentru demiterea lui Basescu si, la început, se legau exclusiv de pozitia Hotnews, care sustinea cu tarie teza loviturii de stat.
PRIMISEM MULTE
23 Oct 2015

telefoane de amenintare, mai ales noaptea, ca sa vând cât mai repede Hotnews. În caz contrar, mi se sugera ca voi împarti wireless-ul cu Basescu în aceeasi celula. Amenintarile pareau puerile si nu am facut prea mare caz pâna când au aparut telefoanele zilnice de la Daianu, care îmi explica ca nu poti fi Presedintele unei burse si actionar, si finantator la un ziar/site important de stiri. Stiam ca Daianu are idei putine si toate fixe, dar niciodata nu l-am vazut luptându-se cu atâta convingere sa convinga pe cineva de ceva. Era clar ca actiona la comanda, dar nu reuseam sa descifrez la comanda cui.
UN FOST OFITER AL SERVICIILOR
23 Oct 2015

îmi spusese cu mult timp înainte ca orice politician si om de afaceri din sistem, de la noi, are un buton la care raspunde la comenzi fara sa puna întrebari. Orice politician, de la Presedinte, pâna la cel mai neînsemnat parlamentar. Mi-a si dovedit asta, apasând pe butoanele care se aflau în posesia lui. Îmi explica, de fapt, ca nu merita sa abordezi un politician pentru o problema, cel mai bine e sa te duci direct la “butonul” sau. Cu butonul, se putea discuta mult mai destins si mai direct, fara ipocrizie. În cazul de fata, nu stiam cine era butonul lui Daianu si de ce era atât de disperat sa ma convinga sa vând Hotnews. Pentru a întelege mai bine contextul în care s-a desfasurat prima mea discutie cu Hrebenciuc, ar trebui sa va povestesc, mai întâi, cu ce ma ocupam efectiv la acea vreme.
EU ERAM PRESEDINTELE
23 Oct 2015

Bursei din Sibiu (Sibex), iar fosta mea firma de brokeraj, WBS România, era cel mai important jucator, fiind market-maker pe toate produsele listate la Sibex. A fi market maker înseamna a fi mereu în piata, si cu cererea, si cu oferta, la fiecare produs listat, adica WBS era mereu cea mai buna oferta la cumparare si, simultan, si la vânzare. Nimeni nu putea sa intre între cele doua cotatii, era obligat sau sa cumpere de la WBS, sau sa vânda lui WBS. Facusem o statistica pe termen foarte lung si ajunsesem la concluzia ca într-o zi de bursa, daca consideram toti participantii la tranzactii si analizam cine a câstigat si cine a pierdut efectiv în acea zi, în 99% din cazuri, pierzatorii pierdeau mai mult decât reuseau sa câstige câstigatorii.
DECI, ORICINE
23 Oct 2015

ar fi facut ce facea WBS, la sfârsitul zilei ar fi avut un câstig, uneori mic, alteori mare, dar aproape sigur un câstig. Problema aparea la sfârsitul zilei, când evident cantitatile cumparate nu erau egale cu cantitatile vândute. Atunci, WBS Holding le echilibra perfect, închizând surplusul la CME la Chicago. La sfârsitul fiecarui trimestru, se ajugea la scadenta, în acelasi timp si la acelasi pret, si se putea colecta câstigul din acest arbitraj un pic atipic. Pe perioada unui trimestru, din cauza miscarilor pietei, era evident ca ori la Sibiu, ori la Chicago, se pierdea exact suma care se câstiga în cealalta parte, pozitiile fiind perfect inverse. Pentru a echilibra cash-ul necesar, se faceau transferuri de bani dintr-o parte în cealalta. Daca analizez retroactiv transferurile de bani de-a lungul a 4 ani de arbitraj, îmi dau seama ca cele mai multe au fost de la Sibex la Chicago si, deci, ar fi fost mai bine sa nu închid pozitiile, pentru ca la Sibiu românii, pâna la urma, se curatau singuri, iremediabil.
CUM SE JUCA CU LEVERAGE,
23 Oct 2015

românii deschideau pozitii prea mari si, deseori, desi ar fi câstigat pâna la urma, erau obligati sa închida din lipsa de cash.Toate aceste închideri fortate erau în pierdere si mareau si volumul tranzactiilor. Dar, helas, nu as fi putut sa iau atâta risc asupra mea. Pentru a distruge acest sistem, exista o singura solutie: sa fiu împiedicat sa transfer bani de la Sibiu în afara tarii. Când mi-au blocat conturile pentru 10 zile, eram la câteva saptamâni de o fuziune cu Bursa din Londra. Daca ajungeam sa am toate conturile în acelasi loc, problema de margin call nu s-ar mai fi pus si riscul de a pierde ar fi devenit zero. As fi devenit prea periculos.
AU ACTIONAT LA TIMP
23 Oct 2015

si cu multa stiinta. Nu trebuie niciodata sa-ti subestimezi dusmanul. Dupa ce mi-au blocat conturile si am fost lichidat pe WBS Holding, pierzând tot, Catalin Predoiu s-a oferit sa ma ajute ducându-ma la Hrebe. Marele combinator ar fi urmat sa calmeze cojuratia de la Sibex, condusa de Dimofte si de cele trei SIF-uri actionare la Sibiu si sa-mi gaseasca si cash-ul necesar pentru a putea sa ma refac în timp, continuând acelasi arbitraj. Am crezut ceea ce mi-a promis si am promis la rândul meu sa ma retrag din functiile de conducere de la Bursa din Sibiu, lasându-le loc lui Predoiu si Daianu.
SCOPUL ASCUNS
23 Oct 2015

al lui Hrebe era sa-si plaseze fiul în lumea financiara. Astazi, e în C.A. la SIF 2, la Bacau, la Cioacea, dar ar fi fost mult mai prestigioasa functia de Presedinte de Bursa la doar 20 de ani. Am apreciat gresit, ei nu doreau sa ma refac, ci doreau sa ma adâncesc si mai mult si, la sfârsit, sa le dau tot pe nimic si sa încep sa muncesc pentru ei. Eram foarte folositor pentru ei, deschideam sute de usi la bancile elvetiene, cunosteam perfect sistemul bancar si bursele occidentale, dar nu facusem afaceri cu ei, refuzasem orice implicare. Mi s-au propus zeci de afaceri cu statul, dar nu am participat la niciuna. Daca mi se lua independenta financiara, erau siguri ca as fi acceptat orice propunere. S-au înselat!
SINGURUL LUCRU
23 Oct 2015

pe care l-am facut a fost sa le gestionez banii, fara sa ma preocupe provenienta lor. Pentru mine, era suficient ca veneau si plecau prin banca, în rest nu îmi puneam probleme. Evident ca întelegeam tot si chiar înregistram cu minutiozitate toate fluxurile de bani, nu doar cele care plecau si veneau de la si spre WBS, ci toate fluxurile de bani. Îl stiam pe Predoiu un servitor credincios al Presedintelui Basescu si nu prea întelegeam de unde familiaritatea aceasta cu Guzganul Rozaliu.
CâND PREDOIU A VRUT
23 Oct 2015

sa-si treaca Codurile în Parlament, a realizat ca nu poate sa o faca fara ajutorul Opozitiei, majoritatea PDL era mult prea firava. Atunci, a apelat la Hrebe si a negociat cu el trecerea Codurilor. Acum un an, când s-a descoperit ca în Codurile lui Predoiu se afla multe puncte care ajuta marii corupti, am subliniat ca toate acele modificari au venit de la negocierea Predoiu-Hrebe. În dorinta sa de a intra în istorie ca autor al Codurilor, visându-se micul Napoleon al Justitiei române, Predoiu nu a facut caz de modificarile propuse de Hrebe. De fapt, am fost surprins de superficialitatea sa în momentul când mi-a dat Codul cu dedicatie si mi-a marturisit ca nu l-a citit si ca important e sa-l coordonezi, nu sa-l citesti.
ACEST DISPRET
23 Oct 2015

al nostru pentru proprietatea intelectuala si pentru tot ceea ce apare în piata publica sub semnatura noastra a dus, cum bine se vede astazi, la multe probleme, uneori chiar la multi ani de galera. Deja de la prima întâlnire, tinuta la crâsma din Cartierul Francez, locul preferat al Marelui Combinator, am înteles cam ce fel de personaj e domnul Hrebenciuc. Din start a început sa ma maguleasca cu complimente, sa-mi spuna cum eu sunt prea sus, prea bun, prea istet în profesia mea si cum ceilalti nu trebuie ignorati, pentru simplul fapt ca nu înteleg. A subliniat ca trebuie sa am rabdare, pentru ca “un geniu” ca mine este greu de înteles. Bref, concluzia era “Creeaza ce idei vrei, dar lasa-ma pe mine sa le comercializez!”.
HREBENCIUC NU STIA,
23 Oct 2015

însa, cât teatru pot sa joc si ma bagase deja în aceeasi oala cu Predoiu, cu care putea sa stearga pe jos fara ca acesta sa-si dea seama, si la sfârsit mai storcea si cârpa murdara pe pantofii domnului ex-ministru. Hrebe îmi mângâia orgoliul într-un mod atât de libidinos, încât îmi aducea aminte de celebrul apelativ al lui S.O.V., “stimate domn”, apelativ pe care Vântu îl acompania cu un “scuipat” verbal.
DESI ERAM
23 Oct 2015

într-o situatie disperata, care nu îmi permitea sa etalez ironiile care-mi veneau în minte, pâna la urma, tot nu m-am putut abtine si, când mi-a facut apologia fostei sale secretare, Dorina Mihailescu, la acea vreme comisar CNVM, i-am aruncat subtil ca înteleg ca va trebui sa jucam “Partida celor patru dame”, Alehin – Capablanca. Marele sforar, care se erija si într-un foarte talentat sahist, nu auzise de aceasta partida, ceea ce m-a facut sa-i spun istoria si sa subliniez ca la CNVM conduceau 4 femei, toate foste destoinice secretare, adica “cele patru dame”. Hrebenciuc avea, în 2012, o influenta imensa în sistem. Mi-a dovedit-o înca de la prima întâlnire. L-a sunat pe Ciocea de la SIF 2, care, desi cu o problema destul de grava de sanatate în familie, a plecat în aceeasi noapte de la Bacau si s-a întâlnit a doua zi în zori cu Predoiu la Bucuresti, asa cum a primit instructiuni la telefon de la Marele Boss. Apoi, l-a sunat de fata cu mine pe Fercala, de la SIF 3.
FERCALA I-A RASPUNS
23 Oct 2015

la telefon cu “Sa traiti, m-am ridicat deja în picioare!”, raspunsul lui Fercala a fost din rarunchi, de l-au auzit, cred, si cei de la masa vecina. Lui Fercala i-a trasat sarcina sa ma sprijine, începând însa prin a-l lauda si a-i propune sa fie Presedinte la CNVM, în locul lui Carmen Negoita, care era si pedelista si fosta nevasta a lui Liviu Negoita. Am aflat, însa mai târziu, ca acel telefon a fost facut teatral, special pentru impresionarea mea. Dupa ce am plecat, l-a sunat înapoi pe Fercala, spunându-i sa ma termine, daca poate.
LA FEL, îNTâLNIREA
23 Oct 2015

dintre Ciocea si Predoiu a fost, de fapt, un plan de eliminare a mea, si nu de sustinere, erau de acord cu Predoiu si Daianu, amândoi habar nu aveau de bursa, dar nu ma mai voiau prin C.A. la Sibex si nici în vreo functie executiva. Problema mare era, însa, ca peste 35% din actiuni se aflau în mâna strainilor si a mea, iar acestia nu au cedat influentelor românesti. Este hilar ca astazi, la doi ani distanta, Bursa din Sibiu îsi propune sa ajunga în alti doi ani la nivelul la care a lasat-o Sima, dar nimeni nu se întreaba de ce a fost nevoie sa fiu mazilit si, mai ales, cine a avut de câstigat!
DUPA PRIMELE DOUA
23 Oct 2015

întâlniri, lucrurile au evoluat exact pe dos fata de cum mi-a promis Hrebenciuc. Între timp se apropia AGA de la Sibex din 22 septembrie, unde (normal) ar fi trebuit sa fiu mazilit. Cu doua zile înainte, m-am întâlnit la mine în birou cu Hrebenciuc si Predoiu. Predoiu, de fapt, îl invitase la el în birou, de aceea si nonsalanta cu care Hrebe a vorbit atât de liber. Când Predoiu nu a mai fost ministru, i-am oferit parterul de la WBS pe post de birou, din prietenie si fara nicio obligatie. Predoiu a stat acolo pâna când au venit televiziunile, când a izbucnit scandalul în octombrie, atunci fugind ca un las sa nu fie surprins de vreo camera de luat vederi. Desi astazi neaga ca m-a întâlnit mai mult de doua ori în viata, la o cafea, ca si Hrebenciuc de altfel, continua sa soseasca scrisori pe numele domnului avocat Predoiu la adresa din “Ionel Perlea”, unde era sediul WBS. Este impresionant cum pot politicienii sa minta, când stiu bine ca toate dovezile sunt împotriva a ceea ce spun.
ÎNTâLNIREA DE LA MINE
23 Oct 2015

din birou, ultima dintre mine si Hrebenciuc, a pus bazele amânarii AGA de la Sibex. Deja îi dadusem satisfactie lui Hrebenciuc, vândusem actiunile de la Hotnews lui Razvan Corneteanu si asta îl facuse fericit, paream sa colaborez. Eu, însa, stiam deja de doua saptamâni ca nu am nicio sansa cu ei, arhiva era deja la adapost, în alta tara. Daca regret ceva, sigur regret vânzarea Hotnews, era singura mea tribuna. Dar poate e mai bine, altfel nu as fi ajuns, de nevoie, aici, pe FB cu Marea Spovedanie. Trebuie sa ne adaptam si sa gasim mereu tribune noi.
20 SEPTEMBRIE 2012,
23 Oct 2015

AGA la Sibex va fi peste doua zile, vor sa ma schimbe. Hrebe îmi spune sa nu-mi fac griji. O va amâna sine die, important e ca eu sa cooperez. În limbajul lor, a coopera înseamna a da tot ce ai si apoi a munci pentru ei, vorba vine a munci, odata ce accepti, vei fi pus sa faci atâtea chestii ilegale si riscante, încât nu vei mai putea iesi niciodata. Hrebe, de fata cu Predoiu, pune mâna pe telefon si suna la fosta sa secretara, Dorina Mihailescu, comisar CNVM la acea vreme. Doamna Mihailescu raspunde cu “Sa traiti!”. Hrebe îi spune ca are interese la Sibex si ca AGA trebuie amânata cu orice pret, o întreaba unde e, Dorina Mihailescu se afla la Frankfurt cu o delegatie condusa de M. Isarescu. Hrebe îi aduce aminte ca e bine sa nu-l scape din ochi pe Isarescu si, mai ales, sa-i faca un raport la întoarcere. Cu zâmbetul pe buze, Guzganul Rozaliu paraseste biroul meu. Predoiu îmi subliniaza ca Hrebe îi urmareste pe toti, e un fel de serviciu secret paralel.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine