2019-10-18 09:20

Şerban Nicolae, lovitură pentru Kovesi: România s-ar putea retrage din proiectul Parchetului European

 |  09:21
Şerban Nicolae, lovitură pentru Kovesi: România s-ar putea retrage din proiectul Parchetului European

În timp de Laura Codruţa Kovesi candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European (EPPO), iar Tudorel Toader a declanşat procedura pentru alegea procurorului cu funcţie de execuţie în EPPO din partea României, senatorul PSD Şerban Nicolae lansează varianta retragerii din acest proiect al Uniunii Europene.

„EPPO nu prea are acoperire constituțională în România”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae pentru Europa Liberă. El spune că, potrivit Constituției, activitatea procurorilor români este organizată pe lângă instanțe. „Ar însemna că avem două categorii de procurori - cei constituiți în parchete pe lângă instanțele de judecată în România și procurori constituiți în parchete în afara țării”. Reprezentanții României la EPPO sunt anticonstituționali, a precizat Nicolae, care a spus că, atunci când Ordonanța 8/2019 va ajunge la Senat, va cere armonizarea ei cu Legea fundamentală.

Nicolae spune că aderarea la EPPO este o chestiune la nivel de guverne, nu este o instituție fundamentală a Uniunii Europene, pe bază de tratat. „Procurorii români care lucrează acolo își pierd calitatea de procurori în România”, a spus senatorul PSD, care a precizat că doar procurorii delegați la EPPO, adică aceia care vor lucra pe plan național, își vor păstra calitatea.

„România nu trebuia să adere la EPPO! Noi ne-am cam grăbit. Sunt chestiuni de detaliu”, a spus Nicolae. El a mai spus că România ar putea doar colabora cu EPPO, așa cum fac celelalte state care nu au aderat la parchetul paneuropean antifraudă. ”Trebuia mai multă dezbatere, trebuia să cercetăm în amănunt. Nu ești obligat, doar cooperezi”, a spus Nicolae.

Problema pe care o pune Șerban Nicolae, în cazul în care ar fi însușită de PSD, ar putea duce la reconsiderarea poziției României, care a aderat la EPPO încă de la adoptarea la nivelul UE a înființării acestui parchet care va cerceta fraudele cu fonduri europene mai mari de 10 milioane de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-19Parerea ta...

NEGRO
19 Mar 2019

Sigur, actuala guvernare nu este interesata sa gestioneze fondurile europene. Nu e interesata de dezvoltarea Romaniei, de recuperarea ramanerilor in urma cu peste o jumatate de veac fata de Europa civilizata. De aceea se poate retrage din OPPO (European Public Prosecutor s Office). Dar asta nu afecteaza alegerea doamnei Kovesi in fruntea institutiei, pentru statele interesate de dezvoltare. Procedurile de desprindere pe care le coace Omul cu Fruntea Ingusta din PSD sunt dificile, dar vor fi si mai dificile cele de reintegrare in cadrul Institutiei europene pe care le vor face castigatorii alegerilor din anul viitor. Pana atunci vom numara la patrat anii de subdezvoltare impusi de liderii si zombii PSD-ALDE- UDMR dupa alegerile din 2016. Asta e legea firii... Unde nu-i cap...
DIANA
19 Mar 2019

ITI E TEAMA NICULAIE, TE IA CU FIORI PE ȘIRA SPINĂRII CA TE IA DNA- UL? HAI CA TE MAI LADA NITEL, OLEACĂ SI HAT LA ZDUP CU TINE, HAHALERA DE OM CARE ESTI.VORBA LUI TEODOROVICI CATRE CATU DE LA PNL" DUPA CE CA ESTI # - - - - -#, MAI ESTI SI # - -- -#. E CUM TE SIMTI CHIPAROSULE, FRUMOSULE?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Mar 2019

ciorditorii PSD au intrat in panica....se duc dracului ei nu Europa...cat la suta aveti mai scarbelor? parerea voastra fix ZERO BARAT
CAP DE PORC
19 Mar 2019

Acest gunoi uman șerbANUS fost sofer al puscariasului voicu si slugoi al criminalului iliescu se crede ROMANIA. EL este un jeg , un infect care va ajunge la puscarie cu tot GIO psd-alde. Huuuuuuuuu..!! MIZERIE JEGOASA..!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray