2019-07-18 00:05

Șerban Nicolae, REACȚIE - FULGER după suspendarea CSAT

 |  17:39
Șerban Nicolae, REACȚIE - FULGER după suspendarea CSAT

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a afirmat marţi că ar trebui să existe un consens între Preşedinţie şi Guvern înaintea prezentării unui nou proiect de rectificare bugetară, scrie Agerpres.

"Ar trebui să existe un consens înainte ca Guvernul să vină cu un nou proiect, pentru simplul motiv că nu cred că Guvernul s-a dus cu un proiect greşit sau un proiect pe care să îl prezinte, 'poate ţine, poate nu ţine'. Aş fi vrut să văd însă concret, pentru că am văzut afirmaţiile domnului Iohannis şi în legătură cu pesta porcină, să spună concret ce nu a făcut Guvernul şi trebuia să facă, ce a făcut greşit Guvernul în chestiunea asta", a spus el, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, în condiţiile în care şedinţa CSAT a durat doar 20 de minute, preşedintele Iohannis "avea deja concluziile scrise".

"De ce nu a amânat, până să fie şedinţa? Să transmită Guvernului: 'Vom amâna şedinţa pentru că am nevoie de clarificări'. Deci întruneşte şedinţa, se dau imagini că a început şedinţa. Nu ştiu... Bifează, e plătit la oră la şedinţă? E posibil să îi fi încurcat două vacanţe", a spus el.

Şerban Nicolae a opinat că lucrurile au fost "întârziate foarte mult" în ceea ce priveşte această rectificare bugetară.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile au fost întârziate foarte mult şi nici nu ar trebui să fie foarte mult întârziate, câtă vreme lucrurile sunt destul de uşor de demonstrat aritmetic. Bănuiesc că nu vom fi iar în situaţia în care să primească de la Guvern un material, să spună: 'O să îl citim până o să îl înţelegem. O să mai stăm încă o lună ca să analizăm fiecare document'. Dacă mă întrebaţi pe mine, nu cred în onestitatea unui asemenea demers", a menţionat acesta.

Senatorul PSD a mai spus că "nu se poate ajunge la un blocaj" în privinţa rectificării bugetare, dar nu a vrut să ofere alte detalii, menţionând că acest lucru este responsabilitatea celor în cauză.

"Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit lucrurile să fie foarte simple şi să nu se ajungă la asemenea formule de blocaj. Din păcate, pe vremea lui Băsescu, s-a împământenit acest joc, acest concurs între preşedinte şi Guvern, acest meci 'cine este mai şef decât celălalt'. S-a lansat inclusiv ideea că preşedintele României, prin CSAT, este şeful serviciilor de informaţii, ceea ce face inutil controlul parlamentar. (...) Eu aş fi vrut - ca să fie mai simplu, să nu dau nimănui sfaturi - să existe o înţelegere la nivel instituţional şi la nivel raţional, pe criteriile responsabilităţii şi seriozităţii", a subliniat Şerban Nicolae.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată, iar Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect privind rectificarea, în care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-04Parerea ta...

MORTII MATI DE SAS!
04 Sep 2018

Alogen vandut strainilor Hot si evazionist traficant de organe Siktir
VETA
04 Sep 2018

tu fiind in guvern nu stiai ce e de facut in cazul pestei p[orcine????/ apoi --azi--ce vreti --doar banii???? si de ce vreti banii///PENTRU AVANTAJELE VOASTRE????ptr, a va platii postacii?????a va asigura voturile?????/bine---atunci---PRODUCETI BANI NU ASTEPTATI SA VA DEA CEI CARE PASTREAZA PENTRU POPOR.
ANONIM
04 Sep 2018

AI VOTAT PENSI SPECIALE LA 20 000 - 30 000 DE PRIMARI AI LUI GUZGANUL FURACIOS DE STANESCU SI GASCA . A VOMITAT PENSI SPECIALE LA DOCTORII IN APARARE A LUI OPREA . AI FACUT 28 DE MINISTERE CU CUMETRI SI SECRETARE , PILE . DAR SI 600 DE PARLAMENTARI CU CITE 10 CONSILIERI SI SOFERI . DE UNDE BANI LA BUGET CU 1 , 5 MILIOANE DE PLOSNITE ? CINE A PLATIT BAIRAMURILE DE LA MARE ALE BABORNITELOR PSD PESTE ROSIE ?
PARLAMENTARU AUTO
04 Sep 2018

PRIN POLITICA IN ROMANIA ESTE PROMOVATA HOTIA SI NU MERITOCRATIA. KKTI CONDUC IN LOC SA PUTA IAR CONDUCATORII ADEVARATI NU POT CONDUCE DE KKTI. CU PROSTUL NESCOLARIZAT TE LUPTI PUTIN SI AI SCAPAT DAR DUCI O LUPTA COLOSALA CU PROSTUL CARE ARE SCOALA (adica diplome cumparate la tarabe). PROSTUL DACA NU-I SI FUDUL PARCA NU-I NATARAU DESTUL.
PESTA PORCINA
06 Sep 2018

A fost adusa si imprastiate de CiolosAcrezut ca face ca la Colectiv Jigodii nebune
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray