2020-08-05 14:40

Serial „Puterea“: Alegeri locale 2012. Primăria Sectorului 3: Negoiţă versus Negoiţă

 |  21:00
Serial „Puterea“: Alegeri locale 2012. Primăria Sectorului 3: Negoiţă versus Negoiţă

Ziarul „Puterea” continuă serialul jurnalistic de lungă durată, în care desluşește tainele competiţiilor electorale de la cele mai importante primării din ţarăAstăzi, Primăria Sectorului 3, unde lupta se dă între Liviu Negoiţă (PDL) şi Robert Negoiţă (PSD).

Liderii PDL au declarat că la Bucureşti vor candida toţi primarii de sector în funcţie. Implicit Liviu Negoiţă, actualul primar, care va cere din nou voturile bucureştenilor din sectorul 3, candidând pentru al treilea mandat. Ultima dată, Elena Udrea declara pe 10 martie, la un post tv: „Noi ştim ce candidaţi avem la Capitală. Nu e nici un secret. Patru primari în funcţie”, în calcul fiind  şi Negoiţă.

Liviu Negoiţă nu confirmă candidatura

În schimb, contactat de ziarul „Puterea”, Liviu Negoiţă a evitat  să ne confirme oficial candidatura sa: „Vineri va avea loc la Palatul Parlamentului o acţiune în care veţi vedea ce decizie iau cu privire la candidatura mea”, a explicat acesta. Negoiţă a refuzat să ne spună dacă este vorba de o acţiune a organizaţiei de Bucureşti sau despre anunţarea candidaturilor pe sectoare. Întrebat despre acţiunea de la Parlament, Sever Voinescu, vicepreşedintele PDL, a replicat: „Mie nu mi s-a comunicat nimic despre asta. Oricum, nu este nimic la nivel central PDL”. Totodată, Voinescu a precizat: „Din discuţiile de la partid, eu ştiu că Negoiţă va candida din nou. Acum, eu nu pot să confirm, oficial, în numele lui”. Acelaşi lucru l-a precizat  şi Vasile Gherasim, liderul PDL Sector 1: „La nivel de Bucureşti, la discuţiile pe sectoare, candidat a rămas Negoiţă pentru sectorul 3, stă foarte bine în sondaje”. Potrivit lui Gherasim, candidaţii vor fi anunţaţi oficial în perioada imediat următoare, legea prevăzând ca până pe 19 aprilie candidaţii să fie anunţaţi.  Biroul de Presă al PDL ne-a confirmat, în schimb, că vineri la Palatul  Parlamentului va avea loc o acţiune a PDL Bucureşti: „Da, va fi o întâlnire a filialei locale, sunt ceva probleme cu închirierea sălii. Nu putem spune încă ce este, mâine va fi făcut un anunţ oficial în acest sens”. Gherasim ne-a precizat că a auzit la rândul lui despre misterioasa acţiune de la Parlament, dar încă nu ştie în ce va consta. Reamintim că anul trecut, în august, Liviu Negoiţă, precizase, potrivit unui material publicat de Stelian Tănase, pe blogul personal, că nu va candida la primărie, dorind să se retragă în mediul privat.

PSD merge cu Robert Negoiţă

USL nu a încheiat negocierile interne pentu stabilirea candidaţilor, dar se pare că la sectorul 3 va fi aruncat în cursa electorală Robert Negoiţă, preşedintele filialei sectorului 3 a PSD. Ecaterina Andronescu, liderul PSD Bucureşti, a declarat că PSD are candidaţi la fiecare sector, urmând să se întâlnească cu cei din PNL  pentru a stabili listele finale. Aceasta a mai spus că atât PNL, cât şi PSD au chiar mai mulţi candidaţi propuşi pentru sectorul 3: „Amândouă sunt partide foarte mari, este normal să avem mai mulţi candidaţi,  astfel încât să îl alegem pe cel mai bun. Şi da, unul dintre candidaţii pentru sectorul 3 este Robert Negoiţă”.  Reamintim că USL a confirmat doar candidaţii de la primăriile sectoarelor 1 şi 5, precizând că încă se mai duc negocieri pentru celelalte sectoare. Andronescu a mai menţionat că negocierile cu PNL sunt duse în condiţii amiabile: „Eu nu sunt o fire conflictuală, discuţiile cu domnul Chiliman, preşedintele PNL pe Capitală, sunt duse în condiţii amiabile. Împreună vrem să desemnăm cel mai bun candidat”, a încheiat social-democrata.

Deputatul PSD Robert Negoiţă a fost cercetat în Dosarul „Sex cu fotomodele”, alături de colegul Nicolae Bănicioiu, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Acesta se pare că va fi principalul punct de atac al celor de la PDL, care, prin vocea lui Vasile Gherasim, deja au început campanianegativă: „Sigur, Robert Negoiţă e un contracandidat important, dar el are nişte probleme cu dosarele cu fetiţe acum”.

PNL şi PC, fără candidaţi?

Deşi Ecaterina Andronescu a precizat că PSD şi PNL au chiar mai mulţi candidaţi pentru sectoare, există un mister total asupra canididaţilor liberali. De fapt, liberalii se contrazic între ei. Relu Fenechiu, vicepreşedinte PNL, ne-a  declarat: „Eu ştiu cine va fi candidat din partea PNL pentru sectorul 3, dar nu pot să fac public numele lui”. Pe de altă parte, un lider de sector PNL ne-a spus: „La sectoarele 3 şi 5, PNL nu are candidaţi, vă spun sigur, ci doar pentru 1 şi 6, atât”. Totodată, acesta a mai precizat că negocierile merg greu în USL şi că probabil acestea nu se vor finaliza nici săptămâna viitoare.  Totodată, sursele noastre din PC ne-au declarat că nici PC, nici liberalii  nu au un candidat, Robert Negoiţă fiind singurul desemnat pe sectorul 3 din partea USL.

Un posibil candidat pentru Primăria Sectorului 3 poate să vină şi de la UNPR, unde este vehiculat numele lui Iulian Popescu, preşedintele filialei de sector.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-07Parerea ta...

DAIANA
22 Mar 2012

asta e tare pentru primaria sectorului 3, negoita candidezea contra negoita, ce tare..deja e culmea culmilor.
RAZVAN
22 Mar 2012

PSD are in componenta cativa membri cu afinitati pentru minore ( vezi Ponta-relatia de 1 an cu o minora, Robert Negoita la fel). Indivizii cu astfel de comportament n-au ce cauta in politica ….
BORIS
22 Mar 2012

Actualul primar, sta foarte bine-n sondaje..e gospodar..e atent la toate categoriile sociale si la problemele acestora, pe scurt un om capabil si flexibil, pliat exact pe nevoile cetatenilor . Privesc increzator la un nou mandat
NEXT
22 Mar 2012

Liviule nu-ti face griji, ca rivalul este cantitate neglijabila si daca-I pui in fata doua minore sigur pleaca, renunta la candidatura luandu-l si pe Ponta binenteles- stiind ca si el a avut o idila de un an de zile tot cu o minora. Bafta Liviu Negoita si nu lasa sectorul sa pice pe mana acestui sarlatan care a inselat statu’ cu miliarde de euro.
LAURA
22 Mar 2012

totul este o nebunie curata, in orice chestie, acum si in sectorul 3 si tot asa, negoita versus negoita.
DIDI
22 Mar 2012

oare cine mai intelege exact cum sta treaba, nimeni cred
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz