2020-07-05 17:15

Seriozitatea a învins detaşat în a doua rundă. Iohannis vs Ponta, profesorul reîncărcat vs corigentul incurabil

 |  19:05
Seriozitatea a învins detaşat în a doua rundă. Iohannis vs Ponta, profesorul reîncărcat vs corigentul incurabil

Mihai Pâlşu

Miercuri seară s-a desfăşurat la B1 TV a doua rundă - şi ultima - dintre candidaţii la şefia României - Victor Ponta şi Klaus Iohannis. În prima rundă - prost manageriată - am avut parte de un dialog zgomotos al surzilor, purtat de un june obraznic până în măduva oaselor şi de un prăfuit nepriceput ce friza incompetenţa politică. În dezbaterea de la B1 TV am avut parte însă de o dispută moderată elegant şi plină de foloase pentru cei care doresc să meargă la vot duminică, pe 16 noiembrie.

Cine are ochi să vadă

Am aflat că Victor Ponta nu poate fi niciodată un român care să ne unească, pentru că este obsedat de arta dezbinării, că minte, că este incapabil să-şi recunoască vreo greşeală, că mistifică adevărul ca să poată acuza fals, iar în unele cazuri este chiar malefic pentru naţie. Am aflat, totodată, că Klaus Iohannis învaţă foarte repede - în doar 24 de ore - din greşelile personale, că ştie să lupte pentru adevăr chiar şi atunci când are în spate o alianţă găunoasă, că vrea cu adevărat să protejeze justiţia, că nu va graţia niciodată politicienii şi afaceriştii corupţi. Aşadar, cei care au ochi să vadă şi urechi să audă au înţeles din dezbaterea desfăşurată miercuri seară că avem doi candidaţi ce trăiesc în lumi paralele: unul aservit minciunii şi mafioţilor politici, altul dornic de adevăr, dreptate şi egalitate legislativă între păturile sociale.

Ponta, repetent la toate materiile

Victor Ponta este un candidat pro-puşcăriabili, fan corupţie şi atât de mult orbit de putere şi speriat de spectrul prăbuşirii în abis încât este dispus să deformeze adevărul în totalitate pentru a ajunge la Cotroceni. Ne-a arătat că „scopul scuză mijloacele” este pentru el un mod de viaţă de la care nu va abdica NICIODATĂ. Totuşi, Victor s-a abţinut să mai fie obraznic şi tupeist aşa cum a făcut-o în dezbaterea precedentă. Dar nu s-a putut stăpâni să nu mai joace rolul de şef de atelaj şi ne-a livrat iarăşi apucături de tip „ogar Alpha”. De data aceasta, Cârlanul de asfalt a dat cu oiştea-n gard de i-a sărit zăbala.

Cu ochii opacizaţi de nervi, incoerent în minciuni, prost sfătuit de staff să reia temele cu puşcăriabilii liberali, Victor s-a făcut de râs: ne-a arătat minute în şir că „inamicul public numărul 1” al României este anonimul deputat liberal Mircea Roşca. Nu Iohannis, nu Blaga, nu Predoiu, ci Mircea Roşca, urmăritul penal de doar două zile, pentru care Camera nici n-a apucat să fie convocată, este personajul care, în opinia sa, a distrus economia ţării, ne-a furat de ne-a rupt etc. etc. etc. Imbecilitatea acestei idei falimentare expusă repetitiv-obsesiv de Ponta i-a oferit contracandidatului Iohannis posibilitatea să iasă magistral din discursul prăfuită expus în prima dezbatere televizată şi să puncteze înzecit pe temele preferate ale adversarului politic.

După înfrângerea categorică suferită miercuri seară, Victor Ponta şi-a gâdilat doar susţinătorii din bazinul electoral al PSD - mai ales pe cei care urăsc fără substanţă nemţii, pe cei care sunt atât de inconştienţi încât să creadă că un preşedinte are puterea să taie pensiile şi să reducă salariile şi, nu în ultimul rând, pe ţigani! Conform zvonisticii virtuale, Ponta a pierdut tinerii pe care îi vrăjise în prima rundă cu juvenila sa obrăznicie.

Dom’ Profesor la catedră

Klaus Iohannis a venit miercuri cu lecţiile învăţate: la fel de calm ca în prima dezbatere, de data asta el n-a mai fost politicianul prăfuit, ci profesorul reîncărcat. Uşor machiavelic, cu atitudinea de la catedră, l-a scos la tablă pe elevul Ponta şi l-a lăsat să-şi spună poezia atât de dragă. Numai că acum Iohannis l-a „articulat” peste degete cu arătătorul când Ponta a încercat şmecherii, iar în final l-a pus la colţ.

La tema legii amnistiei, Iohannis l-a lăsat fără cuvinte pe Ponta, când i-a propus: „Vineri, chemăm deputaţii la Parlament, punem legea amnistiei în dezbatere şi o picăm!”. Ponta a înghiţit în sec şi a invocat - jenant - că un primar nu poate convoca Legislativul.

Klaus Iohannis a mai plesnit o dată cu arătătorul, chestionându-l despre soarta aleşilor urmăriţi penal de DNA şi protejaţi de parlamentarii PSD. Ponta a încercat o şmecherie, dar nu i-a ţinut, Iohannis dându-i soluţia: „Tot vineri, reunim Senatul şi ridicăm imunitatea tuturor celor care sunt urmăriţi penal de DNA indiferent de partidul din care provin”. Ponta s-a înecat cu răspunsul: „Parcă-l văd pe Băsescu”.

Klaus Iohannis i-a dat lovitura de graţie enumerându-i personajele principale din lista cu cei 38 de PSD-işti condamnaţi, arestaţi sau urmăriţi penal: „Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu (n.r. - Miki Şpagă), Dan Şova... un domn Sârbu”. A fost pentru a treia oară când „ogarul Alpha” a rânjit fals la dresor. Nici nu a apucat Dom’ Profesor să pună mâna pe arătător să-l întrebe „Le cereţi demisia mâine? Îi cereţi demisia doamnei Andronescu?”, că Ponta a îngăimat „O să-i cer…”.

După victoria detaşată obţinută miercuri seară, Klaus Iohannis a punctat pentru toţi ardelenii, dar şi pentru românii cu scaun la cap ce îşi au domiciliul stabil în restul ţării sau cu reşedinţa în străinătate. Conform aceleiaşi zvonistici virtuale, Iohannis i-a încântat atât de mult pe tineri încât îndemnurile la „Veniţi la vot şi puneţi ştampila pe neamţ!” au depăşit câteva sute de mii de postări.

P.S.: Cu riscul de a mă repeta, vă scriu iarăşi: Preşedintele Ponta va avea un Guvern cu un premier prietenos, un partid foarte puternic şi un Parlament aservit peste 66% - sfânta treime a puterii, dar fără reforme. Preşedintele Ponta va fi mult mai puternic decât preşedintele-jucător Băsescu: va fi preşedintele-despot propovăduit de Ion Iliescu, părintele său politic! Români, dacă doriţi să avem un preşedinte-despot, votaţi Ponta! Dar dacă vreţi o ţară în care escrocii să nu ne mai conducă şi să nu ne mai fure ca în codru, atunci votaţi Iohannis!

  

A doua dezbatere, altă mâncare de peşte

A doua dezbatere, care a stabilit un record de audienţă al ultimilor cinci ani la B1 TV, a fost o continuare a celei de la Realitatea TV. Între cei doi candidaţi la Preşedinţie nu au lipsit nici de această dată acuzaţiile grave, ironiile şi atacurile dure. Dintre toate temele abordate, una a ieşit în evidenţă la Klaus Iohannis: convocarea Parlamentului pentru a respinge legea amnistiei şi a graţierii. Klaus Iohannis a spus că România lui Victor Ponta aşteaptă încă legea aministiei şi graţierii, el citind de pe o listă numele lui Năstase, Dragnea, Hrebenciuc, Voicu, Andronescu, Mihăilescu, Mitrea, Nica, Şova, Adam, Mocanu, Duicu, Bunea-Stancu, Constantinescu, social-democraţi care au probleme cu Justiţia.

„În cazul domnului Hrebenciuc, DNA a cerut arestarea, şi-a dat demisia şi a fost arestat. Dumneavoastră aveţi ieri o cerere din partea DNA pentru arestarea colegului dumneavoastră, şeful PNL Prahova, Mircea Roşca. Puteţi să-i cereţi să-şi dea demisia din Parlament mâine, ca şi Hrebenciuc, şi să fie arestat, altfel tot ceea ce spuneţi sunt lozinci. Cereţi în seara asta, că lui Chiuariu i-aţi cerut să plece din PNL şi nu prea v-a băgat în seamă”, i s-a adresat Ponta lui Iohannis.

Replica nu s-a lăsat aşteptată. „Domnule Ponta, dumneavoastră sunteţi preşedinte PSD, eu sunt preşedinte ACL. Hai să facem o treabă între bărbaţi: mâine se convocăm Parlamentul, poimâine intrăm, scoatem legea amnistiei şi graţierii din Senat, o picăm şi dăm liber la toate cercetările şi arestările”, a susţinut Iohannis. Schimbul de replici a continuat apoi cu nişte concluzii. „Vorbă lungă. Convocăm sau nu Parlamentul?”, a spus Iohannis, după care Ponta a răspuns că doar conducerea Parlamentului poate convoca acest for. „Deci nu vreţi”, a fost remarca lui Iohannis, la care Ponta a reacţionat imediat: „Ba da, vreau să facem tot ce se poate face conform Constituţiei”.

Duelul condamnaţilor: 38 PSD - 3 PNL

Disputa pe tema Justiţiei a cunoscut un nou episod odată cu afirmaţia lui Victor Ponta, care i-a spus contracandidatului său că are în partid „trei colegi condamnaţi definitiv şi irevocabil”. Replica lui Iohannis a fost că dacă în partidul său sunt trei, la PSD sunt 38. „(...) Dumneavoastră aveaţi ieri o cerere din partea DNA pentru arestarea colegului dumneavoastră, şeful PNL Prahova, Mircea Roşca. Puteţi să-i cereţi în seara asta să îşi dea demisia din Parlament ca şi Viorel Hrebenciuc?”, a spus Ponta, după ce Klaus Iohannis a prezentat numele social-democraţilor vizaţi de Justiţie. „Eu vorbesc cu domnul Roşca dacă doriţi, vorbiţi dumneavoastră cu doamna Ecaterina Andronescu?”, a replicat Iohannis, care a adăugat că în cadrul PNL a fost luată de mai mult timp decizia să fie votate toate solicitările venite de la Parchet privind încuviinţarea de arestare şi percheziţie a unor parlamentari. „De atunci încoace PNL şi ACL de fiecare dată au votat pentru, doar că au fost relativ puţine ocazii fiindcă de obicei PSD nu venea sau venea şi se volatiliza când trebuia votat”.

Când Ponta a dat exemplu de trei cazuri de liberali „condamnaţi definitiv şi irevocabil” (preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu şi senatorii Tudor Chiuariu şi Akos Mora – n.r.), întrebând dacă se poate face „ceva cu cei trei sau nu vă ascultă?”, Iohannis a dar următorul răspuns. „Imediat ce convocăm Parlamentul şi rezolvăm cu legea amnistiei, le luăm pe toate grămadă şi rezolvăm cu toţi aceştia”, a afirmat Iohannis. Ponta a insistat, însă, spunând că este vorba de „trei colegi” condamnaţi şi că nu are nici o legătură cu legea amnistiei. „Să citesc încă o dată lista de 38 la dumneavoastră? 38 la dumneavoastră, 3 la mine. Hai să rezolvăm la grămadă”, a mai încheiat Iohannis.

Prostu lu’ Băsescu

Într-un dialog în care a fost implicat şi numele preşedintelui României, Traian Băsescu, Iohannis a iniţiat o nouă temă aprinsă. Liderul ACL l-a întrebat pe Victor Ponta dacă Traian Băsescu „i-a prostit” pe români când l-a numit premier. „Oare, domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru, fiindcă pe mine m-a refuzat, pe dumneavoastră v-a pus. Concluzia, dragi români, o trageţi simplu”, a spus Iohannis. „Eu reprezentam USL, unde aţi venit ca să-l daţi jos pe Crin Antonescu”, a precizat Ponta.

Cum le merge românilor?

Candidatul ACL l-a criticat pe contracandidatul său pentru faptul că are „o fixaţie” pentru statistici şi i-a întrebat pe români dacă le merge mai bine de când Guvernul este condus de către Victor Ponta. „Citeşte (Victor Ponta - n.r.) de pe cartonaşe şi în afară de asta, cifre, cifre, cifre. Aveţi o fixaţie, domnule Ponta, doar că oamenii aşteaptă soluţii, nu statistici. Putem să citim aceste statistici oricând dorim, dar după ce terminăm cu statisticile, haideţi să vedem ce spun românii şi vă întreb: «Dragi români, vă merge mai bine de când este domnul Ponta prim-ministru?»”, a punctat Iohannis.

Victor Ponta a afirmat că la această întrebare s-a răspuns deja în primul tur al alegerilor prezidenţiale: „Cred că românii au răspuns la această întrebare, de altfel legitimă a domnului Iohannis, la 2 noiembrie, când patru milioane de români m-au votat pentru funcţia de preşedinte. Dacă nu le mergea mai bine... Cei care v-au votat pe dumneavoastră au spus: «Este un candidat îngrozitor de slab, dar îl votăm ca să nu iasă Ponta». Eu vreau ca în România în care eu sunt preşedinte să nu mai votăm împotriva cuiva. Vreau să votăm pentru şi patru milioane de români v-au răspuns la întrebare. Da, sunt mulţumiţi”.

Pentru a-l pune într-o lumină nefavorabilă pe rivalul său la Cotroceni, Victor Ponta a explicat că în cazul dosarului său de plagiat a obţinut o decizie definitivă şi irevocabilă din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spre deosebire de Klaus Iohannis, care are un proces pe rol la ÎCCJ.

Ponta, exponentul baronilor

În cadrul dezbaterii de miercuri, Klaus Iohannis a transmis un mesaj alegătorilor în care a arătat că nu are în spate oameni care îl manevrează: „Dragii mei, judecaţi bine dacă vreţi un preşedinte care este al vostru. Eu voi fi preşedintele vostru. Nu am în spate nici un fel de instituţii, nici un fel de oameni care mă manevrează sau dacă doriţi să aveţi un preşedinte care este exponentul baronilor din PSD, care va continua politica PSD, dar mult schimbată, fiindcă atunci PSD va avea toată puterea. Nu daţi toată puterea unui singur partid, care este un partid de stânga neautenic, nereformat”. „Eu vă propun schimbarea felului în care se face politică în România, domnul Ponta vă propune continuarea felului în care se face politică în România. Eu vă propun o Românie a respectului, o Românie a prosperităţii, a locurilor de muncă, domnul Ponta vă propune creşteri de impozite şi taxe pentru 2015 pentru a putea continua aşa cum a condus până acum”, a mai afirmat Iohannis.

La finalul acestui mesaj venit din partea contracandidatului său, Victor Ponta a intervenit comparându-l pe Klaus Iohannis cu Traian Băsescu. „L-am văzut pe Traian Băsescu. Incredibil. L-aţi studiat bine pe Traian Băsescu. (...) Acelaşi fariseism, aceeaşi încredere că-i prosteşte încă o dată pe români. Eu voi trăi în România fără Băsescu şi Iohannis”, a mai declarat Ponta. (Rezumat realizat de Daniel Măgureanu)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-13Parerea ta...

UN FEL DE CONCLUZIE:
13 Noi 2014

Am vazut doua zile la rand un NEPRICEPUTEANU' in ale manariei, smecheriei (eu asa sper...) si un MITOMAN clasa-ntai - asta la prima ochire! Stiu ca pe umerii amandurora apasa un trecut nu prea glorios, dar in cel al lui Ponta - mi se pare a fi cel mai primejdios! Poate s-ar trece peste unele lucruri in privinta lui fiindca traim intr-o lume nebuna si maculata, dar sesizezi la el o rapacitate, o venalitate, de-ti vine sa-l iei la palme! S-a vazut ca a fost tinut in brate de greii din PSD care-s bagati in comisiile de 'specialitate' ale serviciilor secrete, se vede/se stie ca nu este matrasit politiceste fiindca are un rol de indeplinit - sper ca nu de presedinte de tara, poate doar la 'tara'! In neamt isi pune multa lume nadejdea, mizand pe calmul sau ardelenesc, pe buna-cuviinta a celor care nu stiu/nu vor/nu pot sa se certe, sa se tiganeasca...fiindu-le impotriva naturii lor! Eu si altii, asa-l percep pe neamt! Sper sa fie asa si nu altfel...
ELENA
13 Noi 2014

Rusine sa va fie, tradatori de tara! PONTA PRESEDINTE!!! Un presedinte ca acest Iohannis va dezbina tara!
CHIAR CREZI ASTA, AUTORULE...
13 Noi 2014

...STUPID? Mai bine uitati-va acum, la Antena 3 (spaima voastra, a tuturor BASISTILOR INFECTI, in frunte cu chiar stapanul vostru, GOLLUM-BASESCU, care recunostea recent ca Antena 3 IL SPERIE!) si veti vedea un fotoliu gol, pe care scrie GAINA LASHA, MOARTA DE FRICA, pardon!, Klaus IOHANNIS (alintat cu ONANNIS) si inca o bancheta pe care ar fi putut sta alte gaini lashe, moarte de frica: UDREA, MACOVEI, BOC, BLAGA, VIDEANU, BERCEANU si altii, in calitate de invitati ai principalei gaini lashe, Klaus ONANNIS. Dar ce sa-i faci, gainile lashe, tot lashe, cum sa vina la A3??? :):):)
IDIOTULUI CU POSTAREA "CICA"
13 Noi 2014

CICA ar fi violat-o pe ma-ta o satra intreaga de cocalari nespalati si asa a "rezultat" o mizerie genetica de MILITIAN BASIST, LABAR MIC SI TRIST, ca tine! :)
MALACUL ONANNIS...
13 Noi 2014

... a "reusit" intr-o singura zi (ULUITOARE PERFORMANTA pt. un MALAC PROST!) sa invete sa CITEASCA DE PE PROMPTERE si DE PE FOI! Bravo, ONANNIS, halal sa-ti fie! :-)
MILITIANULUI - VACAL
13 Noi 2014

Esti exact cum te-a caracterizat Crocodilul: "o clona idioata,a fugit de la balamuc cu perfuzia in prostata si s-a "repatriat" din Turcia direct la Jilava (aveti un pic de intelegere pentru cei napastuiti de soarta care au fost prinsi cu cioara vopsita);
ASA CA,
13 Noi 2014

nu mai insista sa pari convingator... ramane intre noi...esti prostul lor...:) Vomat, dezaxat, anexat cu perfuzie-n prostata, cu electrozi in pre-frontali, cu limba scoasa, cu ochii bulbucati - exact CA LA CARTE :)
TARE ASTA
14 Noi 2014

Dl Palsu ne mai serveste una in stil personal. Ne arata adevarul dar ne lasa pe noi sa alegem calea. Parca este calauza din filmul cu acelasi nume al regretatului regizor rus Andrei Tarkovsky. Dl Palsu chiar credeti ca noi suntem atat de destepti incat sa traducem mesajul corect? Poate cativa dintre noi vom reusi sa decodam mesajul dar pensionarii si functionarii vor alege calea dreapta? Sper sa nu aveti dreptate cand ne spuneti ca anul 2015 va fi unul negru din punct de vedere economic.
SOPHIA
14 Noi 2014

Domnilor cenzurati limbajul execrabil. Este jenant ca nu ii cenzurati.
PT."TARE ASTA"
14 Noi 2014

Pai, daca e sa judecam, n-vem decat 2 variante: 1. votezi cu unul dintre candidati; 2. anulezi votul. Fraudarea alegerilor din turul 1 a fost clara; va urma si ce-a de-a doua, ca asa-s unii...treaba e limpede - trebuiau sa ramana in cursa, astia doi! Daca votau toti (inclusiv diaspora), iar cei din tara nu erau mituiti, prostiti, amenintati, batuti - scorul era altul, si altcineva ramas, dintre cei doi! Asa s-a vrut, nu ca nu s-a putut altfel! Basescu a si anuntat: "imi pare rau pt.romani ca au de ales intre cei doi (Johannis si Ponta)" si "sper ca Ponta sa piarda in turul 2, alegerile" - lucru'care-l nadajduim si noi!
TOT PT."TARE ASTA":
14 Noi 2014

1. L-am vazut furios pe Tonta (nevoie mare:) uitandu-se la Neamt, strecurandu-i aproape injurios ca el ar fi motivul (sau cauza) pt.care acel Crin, s-a retras! Daca avea sange in instalatie, trebuia sa spuna pricina (unii dintre noi o stim:) dar i-a fost (ca de obicei) mare frica! Speram sa nu se mai lanseze in tampenia cu cresterea economica, cand partidul din care face parte, alaturi de opozitie, sunt sesizati (din partea celor lucizi si normali la cap) ca fiind cei care au OMORAT ECONOMIA tarii, ca niste adevarati asasini economici (d-aia si scotand din Codul Penal, infractiunea, anticipand puscaria);
ALTA:
14 Noi 2014

“România ocupă locul 60 într-un top al prosperităţii pe 2014, în coborâre cu cinci poziţii faţă de anul trecut, fiind depăşită de statele vecine Bulgaria şi Ungaria, precum şi de ţări ca Mongolia, Kazahstan, Uzbekistan sau Belize, potrivit unui studiu realizat de institutul britanic Legatum şi citat de Mediafax. Aceasta este cea mai slabă clasare a României din 2009, de când institutul Legatum efectuează acest studiu, cu excepţia anului 2012, când România a ocupat aceeaşi poziţie ca în acest an.Dintre cele opt capitole pe care studiul le ia în calcul (economie, antreprenoriat, guvernare, educaţie, libertăţile individului, sănătate, siguranţă şi securitate, capital social), România consemnează cele mai slabe rezultate în ceea ce priveşte capitalul social şi economia, fiind clasată pe locul 109 şi, respectiv 88 în rândul celor 142 de ţări analizate."
PE DE ALTă PARTE,
14 Noi 2014

România stă mai bine la capitolul siguranţă personală şi securitate naţională, ocupând locul 46. România se plasează pe poziţia 50 în ceea ce priveşte antreprenoriatul, care ia în calcul condiţiile mediului de afaceri, egalitatea de şanse şi gradul de promovare al inovaţiilor, şi locul 58 la categoria educaţie, care se referă la accesul la educaţie şi calitatea acesteia. La capitolul guvernare, care măsoară corectitudinea desfăşurării alegerilor, participarea politică, respectarea legilor şi calitatea conducerii executive, România se clasează pe locul 70, iar în ceea ce priveşte sănătatea şi libertăţile individuale, România ocupă poziţiile 65 şi, respectiv 71.
CE SPUNE UN
14 Noi 2014

om pe care il admir si il respect (NARCIS DAJU) din Gorj, despre Pontalaul-Tantalau, mitoman, jegos si periculos: "Din păcate noi, gorjenii, îl cunoaștem mai bine și mai dureros pe Ponta decât restul românilor. Pe 28 noiembrie se împlinesc 10 ani de când își încasează ilegal salariul nemeritat de deputat de Târgu Jiu. În cei 10 ani a fost printre cei mai puternici oameni în stat, dar n-a adus în Târgu Jiu niciun investitor și n-a creat niciun loc de muncă. Neavând ce altă panglică tăia, a inaugurat mall-ul, deși contribuția sa a fost nulă. În rest, nu se sfiește să joace în piese de teatru cât se poate de stupide, ca aceea a inaugurării lucrărilor la centura de sud a Târgu Jiului. Adică se adună niște utilaje, se întinde o panglică, vine Ponta și ziariștii lui libidinoși, o taie, îi fac poze și apoi pleacă și Ponta, și utilajele, și nu se mai întâmplă nimic."
CEL MAI DERBEDEU PROCUROR,
14 Noi 2014

după ce nu mai profesează, rămâne cu aversiune față de infractori și fărădelegi. Fostul procuror Ponta a venit, în 2004, în Gorj, și de atunci se complace în postura de răsfățat și întreținut al lighioanelor de la vârful instituțiilor publice. În loc să facă curățenie și să promoveze oameni capabili și nepătați, Ponta și-a făcut în Gorj rezervație de dinozauri. A dezertat din breasla procurorilor și s-a înhăitat cu infractorii. Ponta n-a făcut de mult timp o baie de mulțime în Gorj, pentru că gorjenii nu-l mai suportă. La ultima apariție în fața unei mulțimi, pe 1 decembrie, în Piața Prefecturii, a fost huiduit copios. Totuși, 95 la sută dintre organele de presă din Gorj ne povestesc de dimineața până seara cât de mult îl iubim noi, gorjenii, pe Ponta. Probabil că la descinderile sale, în Târgu Jiu, sunt mobilizate batalioane de SPP-iști, jandarmi și polițiști, pentru a-l proteja de ”iubirea” noastră."
AVERSIUNEA FAță DE PONTA
14 Noi 2014

este atât de mare încât nici la concertele cu cele mai în vogă staruri, plătite de PSD, nu participă mai mult de câțiva localnici. Luni după amiaza ar fi fost pustiu pe insuliță dacă PSD-ul n-ar fi scos, ilegal, de la cursuri, minori din școli generale și licee, și nu i-ar fi trimis la o manifestare electorală destinată exclusiv adulților. Ponta a fost incapabil să le asigure manuale. Ponta nu are bani de vaccinuri și lapte praf. Dar strânge minorii, cu arcanul, la manifestările lui electorale. Comparativ cu Gheorghe Tătărăscu, întâiul prim-ministru gorjean, corcitura de Ponta e doar un palavragiu iresponsabil. În 2013 a mințit în fața presei că va restaura Coloana Infinită. Apoi a uitat, dar și-a permis nesimțirea de a și-o asuma ca simbol electoral."
FIINDU-I FOAME DE BANI
14 Noi 2014

publici, a falsificat documente guvernamentale, mințind oficial că Mânăstirea Tismana nu are trapeză, deși avea, și a alocat 25 de miliarde lei vechi unui SRL de apartament, din București. Lucrarea nu costă mai mult de 5 miliarde, restul de 20 de miliarde ajungând în buzunarul lui Ponta, pentru campania electorală. Mergeți la Tismana și închinați-vă (și) la lucrarea de 25 de miliarde. Furt pe față, fără ca Ponta să țină seama că pătează, cu combinațiile lui penale, imaginea Sfintei Mânăstiri și a înaltelor fețe bisericești de acolo. Și-a făcut o gașcă de bagabonți în fruntea instituțiilor publice din Gorj. Surprinși în plină zi de lucru în sediul PSD, la instructaje electorale despre cum să-și terorizeze subordonații care nu votează cu Ponta, cei mai mulți dintre ei s-au adresat birjărește ziariștilor, nesfiindu-se să spună că ei se duc unde, când și cu cine vrea mușchii lor. Că doar fac parte din echipa lui Ponta, nu?
ZECI DE ZIARE TIPăRITE
14 Noi 2014

din bani negri, al căror singur rost pe lume e să aducă elogii PSD-ului, au fost pline în aceste săptămâni cu poze cu șefi de instituții publice aflați prin județ, în campanie, la ore când trebuiau să se afle la birou, în slujba cetățenilor care-i plătesc. Unii dintre ei mint că sunt în concedii, deși nimeni nu poate avea două luni de concediu într-un an. Aceiași bagabonți s-au ținut, în mai, încă o lună și după Mihnea Costoiu, în campanie. Să te lauzi prin ziare că tu chiulești de la serviciu, lăfăindu-te în DUSTERE pe banii statului,este o culme a nesimțirii atinsă zilnic, în această perioadă, de unii nesimțiți de la PSD.
DEșI GORJUL E JUDEț
14 Noi 2014

monoindustrial, nu s-a sfiit de la a-l impune la conducerea CE Oltenia, pe Ciurel, fostul vicepreședinte al PSD Gorj, riscând astfel viitorul profesional și securitatea materială pentru un număr de 19.000 de angajați. Ciurel a reinstaurat sclavagismul în CE Oltenia, bazându-se pe susținerea lui Ponta, căruia i-a încărcat conturile când activa ca avocat în Casa Șova. Deși este cercetat în Dosarul Șova, Ciurel n-a avut decența de a face pasul înapoi. Din păcate, se retrag definitiv, prin accidente de muncă, din ce în ce mai mulți angajați ai CE Oltenia. Cam o dată la trei săptămâni un angajat moare sau rămâne cebăluit. Niciodată staff-ul managerial nu e găsit vinovat. Doar morții și cebăluiții.
PRIN ARTIFICII LEGISLATIVE DEM
14 Noi 2014

Ponta a deschis porțile PSD-ului pentru aleșii locali ai celorlalte partide. Opoziția și așa șubredă, e în curs de desființare.Odată cu opoziția, din România va dispărea și orice urmă de democrație.Ponta nu numai că ne întoarce în comunism, dar inovează anulând doza de patriotism și de atașament față de țară a comuniștilor și înlocuind-o cu practici de tip mafiot. Azi, PSD-ul înseamnă comunism plus mafie. Azi, în Gorj, nu mai ai voie nici să intri în greva foamei, dacă nu primești aprobare de la Cârciumaru. Tot el a anulat esența protestelor de masă, caracterul lor public, vizibilitatea, dispunând să se desfășoare pe insuliță, acolo unde protestatarii n-ar fi văzuți și auziți de nimeni.
DINOZAURII LUI PONTA
14 Noi 2014

Cârciumaru și Călinoiu, n-au participat la nicio dezbatere de ani de zile. Ei își plătesc așa-ziși moderatori de televiziune, niște lingăi extrem de triști, care nu permit nici măcar intervenții telefonice în emisiunile în care sunt prezenți. Realitatea indusă de aceste televiziuni nu are nicio legătură cu realitatea propriu-zisă. Trăim într-o minciună fără margini, alimentată și păzită permanent. Ponta a promovat tineri. Un fost angajat la cazinoul de la Hotel Gorj a fost făcut prefect, în urma unei proceduri ilegale, prin fraudarea unui concurs. Mă refer la Alin Văcaru. Pe Radu Teodorescu l-a urcat pe a cincea poziție din Ministerul Justiției, deși el nu e pregătit nici pentru statutul de consilier juridic, la o instituție din provincie. Nu putem uita angajamentul public al luiTeodorescu, potrivit căruia, împreună cu Ponta, va face tunel prin munți, de la Sadu la Petroșani. Adică megalomanie bazată pe multă prostie, și-atât.
PE UNSA LUI,
14 Noi 2014

mă refer la Iulia Vână, a impus-o viceprimar la Târgu Jiu. Pe altă unsă a lui, Georgiana Porumbel, a parașutat-o în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, adică șefă peste Ciurel. Deci Ponta nu are limite, nu are rușine, nu are nimic. Greața devine maximă când îl vezi pe actualul soț al Iuliei Vână, pe Daniel Bondoc, susținându-l electoral pe Ponta… O fi făcut treabă bună, mă rog… Ponta n-a avut nimic împotrivă ca PSD Gorj să distrugă fosta vicecampioană a României, Pandurii Târgu Jiu, prin intermediul vicelui Mihai Prunariu. Un ins care se laudă non-stop cu sms-urile pe care le schimbă el cu … Ponta. Atât de bine conduce PSD-ul această echipă, încât Ponta n-a avut curajul să vină vreodată la vreun meci, de teamă să nu i se dea de dulce. E o realitate: PSD-ul elimină, una câte una, toate bucuriile gorjenilor. Pandurii se duce înspre Divizia ”B”, acompaniată politic de niște habarniști în materie de management sportiv. Un ins care n-a făcut nimic pentru un oraș, ca deputat, nu poate face mai mult decât nimic pentru o țară, ca președinte."
AMICUL OM
14 Noi 2014

breeee Michel Palsu, erai treaz ? cum poti sa scrii asemenea ineptii ? nu il iubest pe Ponta, insa Johannnnnis este de-a dreptul o paiata penibila. Ce professor reloaded ??? ceva neuroni treju mai ai ? cine te-o mai si plati ca sa te dai de scriitor
MILITIANULUI-VACAL ANTI-BASIST
15 Noi 2014

Esti de admirat, nene! Cata sinceritate in auto-biografie :))) Ca iar te-ai majusculat cu furie, arata ca esti si ramai pe-aici: UNUL - din fata purcel, MARINEL - din profil, un INCOGNITO - tembel, din spate ,...un CAREVA, complet stupizel !
PENTRU AMICUL OM
20 Noi 2014

Sic, Michel Pâlșu a avut dreptate. Iohannis a fost reîncărcat de poporul tânăr. Sic!!! Corigentul s-a dovedit incurabil. Sic!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz