2020-02-17 14:07

Shimon Peres, vizită de stat în România

 |  17:26
Shimon Peres, vizită de stat în România

Preşedintele statului Israel, Shimon Peres,efectuează, în perioada 11-13 august, o vizită de stat în România, la invitaţiapreşedintelui român Traian Băsescu. Potrivit presei israeliene, pe agenda celordoi şefi de stat se află şi discuţii legate de accidentul de elicopter produsîn iulie în Munţii Bucegi, în urma căruia au murit şase militari israelieni şi unulromân.

Potrivitunui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul vizitei, preşedintelePeres urma să aibă joi convorbiri oficiale cu preşedintele Traian Băsescu, cuprimul-ministru, Emil Boc, cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană,şi cupreşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Pe agenda ofocială apreşedintelui Peres se află şi participarea la o ceremonie organizată la un noumuzeu al Holocaustului din România. În cursul zilei de ieri, preşedintele Peress-a aflat în Bulgaria, unde a fost decorat de preşedintele bulgar, GheorghiPărvanov, cu cea mai importantă disctincţie a ţării, Stara Planina, pentrucontribuţia la dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi internaţionale.

Shimon Peresa participat şi la o întâlnire de lucru cu premierul Boiko Borisov şi a rostitun discurs în faţa a 300 de membri ai comunităţii evreieşti, într-o sinagogădin Sofia.

Vizitapreşedintelui israelian în Bulgaria şi România face parte dintr-un proiect îndesfăşurare de consolidare a relaţiilor cu ţările din Europa Centrală şi deEst, în special cu cele membre NATO şi/sau UE. Preşedintele Peres a fost înSlovenia şi în Croaţia în iulie şi se pregăteşte de o vizită în Ucraina înseptembrie.

Slujbă în memorioa victimelor

Preşedintele israelian este însoţit decomandantul forţelor aeriene israeliene, generalul Ido Nehushtan, şi de alţizece ofiţeri, piloţi de elicoptere Yasour. El va participa, joi după-amiază, lao ceremonie religioasă organizată la principala sinagogă din Bucureşti,împreună cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi membri ai Guvernuluiromân. În cadrul acestui serviciu religios vor fi aprinse şapte lumânări, câteuna pentru fiecare dintre victimele tragediei din Munţii Bucegi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-08Parerea ta...

MACAC
15 Aug 2010

L-a luat acasa pe traficantul de arme?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine