2020-06-05 09:28

Siegfried Mureşan: Cer Guvernului României să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene

 |  11:33
Siegfried Mureşan: Cer Guvernului României să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan solicită Guvernului României să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene, spunând că România are şansa de a obţine un portofoliu foarte important în viitoarea Comisie Europeană, având în vedere conjunctura europeană favorabilă ţării noastre.

„Vedem cum, săptămâna aceasta, în toate funcţiile importante din Uniunea Europeană au fost desemnaţi candidaţi din statele membre vechi, din vestul Europei. Germania a primit preşedinţia Comisiei Europene, Belgia, preşedinţia Consiliului European, Italia, preşedinţia Parlamentului European, Franţa a primit conducerea Băncii Centrale Europene, iar Spania, funcţia de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate. De aceea, dacă va trece de votul Parlamentului European, preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea obligaţia de a balansa acest dezechilibru geografic în interiorul Comisiei Europene, adică să acorde portofolii importante nouă, ţările din Europa de Est. Inclusiv preşedintele în funcţie al Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat ieri nevoia ca Europa de Est să primească funcţii-cheie la nivel european”, scrie Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

El precizează că, în plus, începând cu extinderea Uniunii Europene către Europa de Est, la 1 mai 2004, ţările din regiune au deţinut în permanenţă funcţii de vicepreşedinţi în cadrul Comisiei Europene. Estonia a avut de trei ori funcţia de vicepreşedinte, Slovacia, de două ori, iar Bulgaria şi Letonia, câte o dată.

„Această conjunctură favorabilă - faptul că echilibrul geografic cere ca Europa de Est să aibă funcţii importante în noua Comisie Europeană, faptul că, de la extinderea din 2004, Europa de Est a avut mereu vicepreşedinţi în Comisie şi faptul că România nu a avut încă nicio funcţie de vicepreşedinte al Comisiei, deşi este a doua cea mai mare ţară din Est - obligă Guvernul României să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru ţara noastră. La nivelul Parlamentului European, noi, europarlamentarii români, am obţinut funcţii de conducere datorită votului acordat de alegători, dar şi pentru că ne-am demonstrat competenţa în faţa colegilor şi am ştiut să negociem. Aşadar, se pot obţine funcţii importante pentru România la nivel european, în plus, toate argumentele de mai sus sunt de partea noastră”, mai scrie Mureşan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-05Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ -BONTON
06 Iul 2019

La placinte inainte Plavanul vrea sa conduca dar fiind ori prost ori rau intentionat nu e capabil de nimic bun
CUCUVEAUA ROZ PALTON
06 Iul 2019

ESTE RAU SI PROST este antiroman La fel si schizofrenicul de singfrid muresan
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine