2019-10-15 00:07

Siegfried Mureşan CONFIRMĂ că Dăncilă a trimis o scrisoare CE: Nu am văzut niciodată un prim-ministru care să spună atâtea neadevăruri

 |  10:29
Siegfried Mureşan CONFIRMĂ că Dăncilă a trimis o scrisoare CE: Nu am văzut niciodată un prim-ministru care să spună atâtea neadevăruri

Europarlamentarul Siegfried Mureşan confirmă că premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare Comisiei Europene şi subliniază nu a văzut niciodată un prim-ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor.

”Vă confirm ca prim ministrul Dăncilă a trimis o scrisoare instituţiilor europene. Citiţi mai jos câte neadevăruri spune. Nu am văzut niciodată în viaţa mea un prim ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor”, scrie Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook, care postează şi scrisoarea premierului Dăncilă, în care aceasta prezintă şi realizările guvernării sale, scrie News.ro.

Până la această oră, Guvernul nu a anunţat trimiterea scrisorii.

Informaţia că Guvernul ar trimis o scrisoare preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene în care arată că sunt încercări de înlăturare violentă a guvernului legitim, că forţele de ordine au acţionat legal în 10 august şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor a fost publicată iniţial de către Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigaţii Media.

Potrivit documentului prezentat, Guvernul susţine, sub semnătura premierului Viorica Dăncilă, că, pentru că obiectivele protestului din 10 august nu erau clar definite, asociaţiile românilor din străinătate, iniţiatoare ale manifestaţiei, s-au retras din organizarea acestuia.

„Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanţi care au instigat la acţiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forţare a cordoanelor de jandarmi şi de intimidare a unor obiective în spaţiul public. În aceste condiţii, forţele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violenţelor în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar faţă de plângerile unor demonstranţi care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate”, se arată în fragmentele din scrisoare publicate de Ovidiu Vanghele.

Viorica Dăncilă mai scrie că manifestaţia din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă şi că majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm şi la izolarea forţelor perturbatoare a ordinii publice.

”Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, arată premierul.

Ea îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că a ignorat funcţia constituţională de mediator în societate, ”care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze guvernului şi să facă un apel la continuarea protestelor”.

Premierul dă asigurări că în România este respectat dreptul la liberă exprimare, că este stabilitate şi că Guvernul se pregăteşte în continuare de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-18Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Aug 2018

DEMISIA....SI LA PUSCARIE CU TOATE SLUGILE ASTEA TRADATOARE ALE MAFIEI
MAFIA BOLSEVICA.
18 Aug 2018

Hotii si crima organizata psd-alde-udmr-minoritati care au gazat o suta de mii de protestanti pasnici scriu scrisori Comisiei Europene ca si cand inaltii oficiali de la Bruxelles nu ar sti cu cine stau de vorba. Cei de la Bruxelles stiu mai bine despre regimul corupt condus de un puscarias la a doua condamnare, de un expeditor al scrisorii analfabet cu un consilier condamnat la opt ani pentru coruptie si de un sef al senatului mitoman si slugoi al mafiei care primoveaza ILIBERALISMUL de tip orban victor al Ungariei.Deci egal cu zero scrisoarea unei analfabete comandata de ADOLF Hdrak-nea cel care a comandat gazarea si GENOCIDUL din Piata Victoriei.
CUCURUCUCU !
18 Aug 2018

Doamna Dancila a trimis o scrisoarecatre Consiliul Europei sigur ca da Ce nu mi place este ca nu a spus tot adevarul in legatura tentativa de lovitura de stat orchestrata de Iohannis si Orban Dansa nu a povestit cum seful de stat a declarat inca de acum 2 ani ca are de gand sa darame guvernul legitim si sa puna guvernul "mau"Mai apoi a spus ca pana in toamna si la anul guvernul va pleca si in sfarsit se va reveni la normal Dansa nu a povestit ca actualul sef de stat a adus ultrasii in piata ca sa faca ce nu pot face demonstrantii ,adica sa intre in sediul guvernului Jandarmii au facut ce trebue sa faca o unitate de jandarmi adica datoria Pentru faptul ca jandarmii au tinut piept une gloate drogate Iohannis se enerveaza si incepe actiuni de forta el cu acolitul sau Lazar Acesta este adevarul real ,domnule vandut strainilor si care ai lins curul unui presedinte infractor Domnule SICTIR MURESAN ,Esti o otreapa parsiva un vanzator de tara si un mincinos ordinar Siktir curva !
ANONIM
18 Aug 2018

NUMAI ACESTA LIPSEA UN ALT BANDIT NAZIST LINGATOR DE CURURI
ANONIM
19 Aug 2018

cine este "propriul popor "tu care ai fost partas alchiorului la furat si persiflat ,Iohanus un alogen mafiot si hot vandut strainilor ,monstrii aceia din piata cu sticle cu benzina ,adusi de un alt monstru iohanus ca sa dea lovitura finala de statvoi sunteti poporul ?Nu ti e rusine bai loaza nebuna Siktir bai muresan cu nume luat de pe pachetelul de droguri
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cum se plimbă ursul de la Gerovital la Bruxelles Nominalizarea Rovanei Plumb, fostă Petre, fostă Beioglu, pe primul loc al listei PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, este oarecum surprinzătoare pentru pesediștii cu ștate vechi în acest partid
28 Mar 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray