2020-06-02 18:50

Siegfried Mureşan: Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine

 |  11:32
Siegfried Mureşan: Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că Viorica Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine şi se distanţează de ei, concluzia sa fiind că pentru PSD, orice funcţionar competent, orice diplomat competent este un duşman. El comentează astfel declaraţia lui Dăncilă din plenul Parlamentului European conform căreia nu funcţionarii şi diplomaţii României au realizat preşedinţia Consiliului UE, ci Preşedinţia a fost condusă de guvern.

”Doamna Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine şi se distanţează de ei. Rolul prim-ministrului este să apere funcţionarii competenţi. Pentru PSD, orice funcţionar competent, orice diplomat competent este un duşman. Ei îşi apără doar clientela de partid. Doamna Dăncilă, ce priorităţi politice majore au reuşit să pună miniştrii dumneavoastră pe agenda Uniunii Europene? Ce vizite de succes în numele României a făcut ministrul Meleşcanu în ţările membre ale Uniunii Europene şi în afara Uniunii? Când au făcut cinste miniştrii români, când Petre Daea a vorbit despre cormorani în piscine, când Teodorovici a vorbit despre priorităţi inexistente? Ce au reuşit să obţină pentru Republica Moldova? Nimic”, afirmă Siegfried Mureşan într-o postare pe Facebook.

El explică faptul că marţi,, când prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat bilanţul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a ales să nu ia cuvântul pentru că nu avea nimic bun de spus despre acest prim-ministru şi nici nu voia să o facă de râs în plenul Parlamentului European.

”Dar iată că a reuşit să se facă singură de râs. După ce multă lume a apreciat performanţa funcţionarilor şi a diplomaţilor români, Viorica Dăncilă a reacţionat extrem de virulent spunând: „nu funcţionarii şi diplomaţii României au realizat Preşedinţia. Preşedinţia a fost condusă de Guvernul României. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrările, a fost o foarte bună cooperare...”,comentează europarlamentarul.

El consideră că Guvernul Dăncilă nu a reuşit să pună nicio prioritate pe agenda Uniunii Europene.

”Singurul lucru care s-a reuşit a fost gestionarea afacerilor curente şi acest lucru nu s-a făcut de către miniştri, ci de către funcţionari şi diplomaţi. Iar cel mai mare succes al Preşedinţiei române a fost Summitul de la Sibiu, gestionat în exclusivitate de preşedintele Iohannis, Guvernul neavând niciun rol”, spune Siegfried Mureşan.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la dezbaterile din plenul Parlamentului European, că "nu funcţionarii şi diplomaţii României au făcut, au realizat preşedinţia", subliniind că "Preşedinţia a fost condusă de Guvernul României". Ea a făcut aceste afirmaţii după ce europarlamentarul Dragoş Tudorache a afirmat că preşedinţia rotativă a fost una a contrastelor, întrucât la nivel tehnic, funcţionarii şi diplomaţii români au reuşit să finalizeze 90 de dosare, dar nu acelaşi lucru poate fi spus despre eşalonul politic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-17Parerea ta...

TOBYAS
17 Iul 2019

Ea va ataca pe voi ,niste cartite ,ca sa nu zic altceva Nu mai aveti de zis nimic pentru ca ati vazut ca acest guvern este supercompetent iar voi sunteti niste tradatori de tara care impreuna cu baba Makovei si Pruna ati boicotat nonstop tara de acolo
CUCUVEAUA ROZ -BONTON
18 Iul 2019

Ai dreptate Tobyas,Indivizii nu mai au simt si rusineDe atatea ori au dat dovada ca sunt prosti si rai ,ca nu sunt capabili decat de dezbinare ,ura ,minciuni si prostie ,incepand cu guvernul zero care a indatorat tara cu 13 miliarde de euro in ultimile lor zile de prosteala de guvernare a lor guvernare de rasul curcilor In privinta samitului de la Sibiu ai vazut si tu ca nu a fost de cat o parada de prost gust ,o harjoneala de a lui IOHANUS cu MAKRONCe a reesit dupa acest sumit ,nimic doar bani aruncati
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine