2019-07-20 12:41

Siegfried Mureşan: Guvernul PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă are în acest moment zero credibilitate în UE

 |  18:31
Siegfried Mureşan: Guvernul PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă are în acest moment zero credibilitate în UE

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că actuala guvernare are credibilitate zero în Uniunea Europeană şi că din această cauză România poate rata oportunităţile preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Siegfried Mureşan a spus, într-o conferinţă de presă, că preşedinţia Consiliului UE este cea mai bună oportunitate pe care România o are de când a devenit membru UE, pentru că putem influenţa marile decizii europene, dar şi să punem teme româneşti pe agenda UE.

"Guvernul PSD - ALDE condus de Viorica Dăncilă are în acest moment zero credibilitate în UE şi mi-e teamă că acest guvern va rata oportunităţile pe care această preşedinţie le poate aduce României. Înseamnă că aceşti oameni nu vor putea obţine nimic pentru români în următorii ani şi s-a văzut asta chiar în ultimele săptămâni când au fost câteva decizii importante pentru România la nivel european", a declarat Siegfried Mureşan.

Potrivit lui Mureşan, Guvernul Dăncilă a pierdut încrederea Uniunii Europene, precizând că nicăieri în Europa un premier nu îşi vorbeşte de rău propriul popor, aşa cum s-a întâmplat la noi, prin "catalogarea protestatarilor paşnici drept violenţi" la mitingul din 10 august.

"Un alt motiv pentru care UE are zero încredere în Viorica Dăncilă şi în guvernul său este modul în care conduce economia. În urmă cu doi ani de zile, când PSD-ALDE au venit la guvernare, România avea inflaţie de zero la sută. Am ajuns statul UE cu cea mai mare inflaţie după doi ani de guvernare PSD- ALDE, de peste cinci la sută şi cu un deficit în creştere", a declarat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PNL a spus că actuala guvernare nu a depus niciun mare proiect de infrastructură la Bruxelles pentru atragerea banilor europeni.

"Sunt fonduri care ne aşteaptă. Pe 11 octombrie premierul Dăncilă a anunţat că până pe 15 octombrie va depune proiectul privind şoseaua de centură a Bucureştiului. Vă anunţ că până acum, la finalul lunii noiembrie, nu l-a depus. Sunt prevăzute fonduri europene şi pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Ştiţi cât de greu se proiectează o autostradă peste Carpaţi. Un studiu de fezabilitate bine făcut înseamnă jumătate din munca făcută, sunt fonduri europene prevăzute, însă trebuie doar să le ceară şi să depună proiectul, iar din 2021 să înceapă lucrările", a declarat Siegfried Mureşan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-24Parerea ta...

IAROSLAV
24 Noi 2018

B Siktir Muresan stii cum sunteti voi exact ca pocitaniile alea slabe si pricajite care cazute pe fundul putului isi fac curaj si zic :hai ca putem ,hai ca nu suntem chiar pe moarte ,hai ,hai !
ANONIM
24 Noi 2018

Iaroslav, ai fi putut sa ii urezi acestui plimbaret ( după ce a supt la Chiorul, acum suge la SICĂ....dar aceași aromă de alcool) MUY BIEN si ALUPIGUS....numai asta stie sa faca , in afara de a executa ordinele de la superiori
ANONIM
25 Noi 2018

Are credibilitatea buna ,putea fi si mai buna ,puteam fi in shengen dar niste otrepe parsive care au fost si ei la guvernare sub obladuirea chiorului si au fost un dezastru absolut acum vin cu petarde si minciuni Meriti si tu scuturat pana iti vine mintea la cap ,hotilor scarbosi La minciuni te duce mintea aia stricata si orientata spre rau Ce mai face colega Udrea cea fugita prin alte tari de cinstita ce este ,ce mai face chiorul.,a fost mirosit mi se pare Totul iese incet la suprafata si veti plati Acum ai fugit la PNL profitor nenorocit Tragi cu ochiul la guvernarea PSD vezi ca se pricep dar nu stiu bine engleza Tu o stii si te crezi zmeu Ostii si crezi ca tu ai linge mai bine decat chiorul licuricii SIKTIR ca mi e greata bai siktir muresan !
@ ANONIMI CRETINI
25 Noi 2018

Omul v-a dovedit c cifre gunoaie bolsevice. Inguvernarea Ciolos inflatia a fost zero mizeriilor Mafia psd a dus-o la 5,6%. CEA MAI MARE DIN EUROPA ,ADICA DIRECT PROPORTIONALA CU PROSTIA DIN CAPUL CIUMEI ROSII.
IMPARTIAL
25 Noi 2018

PMP ?
ANONIM
25 Noi 2018

PMP ? ce inflatie are ? dar pd ul ce inflatie a avut ?Pmp ul are inflatie la oameni cinstiti Nu au asa ceva Sunt toti niste prosti in frunte cu chioroiu care a distrus pd ul si a distrus si tara
LIMBRICUL CIOLOS
25 Noi 2018

Domnul limbric a dat un tun de 4 miliarde euro din banii copiilor nostri ,el cu cealalta cazatura fascista johanus A contractat corvete de la Olanda si tancuri de laGermania fara licitatie si incalcand constitutia tarii O corveta facuta deOlanda pentru Indonezia costa 1,5 milioane euro dar pentru Romania ea costa 4 milioane de euro Olanda nu a mai facut corvete niciodata pentru vreo tara NATO In privinta sterpului .acesta a facut cadou fara licitatie contractul pentru tancuri germaniei pentru faptul ca aceasta l a decorat nu se stie de ce (pentru lins)EIsunt tradatorii tarii ,ei au indatorat tara luand de la gura copiilor nostri
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray