2020-07-04 16:17

Siegried Mureșan: Traian Băsescu nu a fost un președinte prorus

 |  18:20
Siegried Mureșan: Traian Băsescu nu a fost un președinte prorus

Traian Băsescu a acționat împotriva intereselor rusești din Europa de Est, a declarat parlamentarul european Siegfried Mureșan. El a explicat că portretizarea sa ca un președinte prorus este inexactă.

Parlamentarul european Siegfried Mureșan a trimis o scrisoare ziarului polonez „Gazeta Wyborcza” în care condamnă catalogarea președintelui Traian Băsescu drept un politician „prorus”. Membrul PMP a atras atenția că fostul șef al statului nu a dus o politică în interesul Federației Ruse, relatează Agerpres. „Etichetarea dumneavoastră inițială a fostului președinte al României Traian Băsescu, ca "prorus" nu corespunde sub nicio formă realității”, a subliniat Mureșan.

Parlamentarul european a amintit de eforturile depuse de președintele Băsescu pentru ca Republica Moldova să înceapă negocierile pentru integrare, precum și de atitudinea sa în criza din Crimeea. „Toate aceste inițiative ale președintelui Băsescu ilustrează o acțiune fermă împotriva intereselor Rusiei în regiune. Președintele Băsescu a avertizat, criticând un asemenea demers, cu privire la aspirația lui Putin de a controla gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, înainte ca orice alt lider european să facă acest lucru”, a mai spus deputatul PMP.

În introducerea unui articol din „Gazeta Wyborcza”, jurnalistul Bartosz T. Wielinski a scris că noul președinte al României, liberalul Klaus Iohannism, „face curat în harababura lăsată în urmă de predecesorul său prorus Traian Băsescu”. Ulterior, calificativul „prorus” a fost scos.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-15Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
15 Mar 2015

prorus?Nu...pentru ca a PROfitat de RUSI....cu ALRO,GAZPROM si nu numai A fost PROFITORUS....SI ANTI-ROMANIA.....acum sa stabileasca justitia pentru ce fel de "licurici" ne-a tradat impreuna cu clica lui personala de lachei pupincuristi
ANNA
15 Mar 2015

Toata averea a facut-o cu rusii.Si atunci cum nu e prorus?I-a tras in piept pe americani,dar nu si pe noi ,cei pagubiti.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz