2020-06-02 15:57

Situaţia din România ar putea fi discutată în Parlamentul European

 |  07:47
Situaţia din România ar putea fi discutată în Parlamentul European

Situaţia din România ar putea fi discutată, joi, în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European (PE), potrivit proiectului de ordine de zi al comisiei. Este vorba de un schimb de opinii cu reprezentanţii Comisiei Europene (CE).

Un "schimb de opinii privind situaţia din România (în urma cererii din cadrul sedinţei plenare din 8 iunie şi din Conferinţa preşedinţilor din 11 iunie)" ar putea avea loc, "eventual", joi, în şedinţa Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European.

Ordinea de zi va fi votată, joi, la începutul şedinţei LIBE.

Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, la propunerea Delegaţiei României, a cerut, pe 8 iunie, în plenul de la Strasbourg, ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă al popularilor europeni.

"Situaţia din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta", a afirmat Manfred Weber.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, precum şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

"Este inadmisibil ca premierul şi ministrul Justiţiei să ameninţe liderii opoziţiei şi să intimideze cetăţenii care doresc să participe la demonstraţii prin care cer demisia lui Victor Ponta", a precizat copreşedintele Delegaţiei române în grupul PPE Theodor Stolojan.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-23Parerea ta...

IULIA TABACU
23 Iun 2015

Sa se investicheze si cui i a dat casa de la Baia de Fier i a dat o lui Teodorescu innapoi sau mamei lui ca cea din Brasov Poiana Tapului ca acest individ a facut numai rau romanilor si multe hotii pentru haita care au conturi mari si multe case pe care nu le justifica cu salariile primite in acesti 25 ani negrii pentru romanii de rind care multi nu au nici un fel de ajutor din partea parlamentarilor pe cind ei prin legi strimbe ne impovareaza cu taxe si impozite ca sa traiasca ei cei din haita parlamentara sau judeteana bine
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine