2020-02-26 18:30

Slujbele Papei, pe bani în Marea Britanie

 |  17:05
Slujbele Papei, pe bani în Marea Britanie

Credincioşii care vor dori să asistela slujbele Papei Benedict al XVI-lea din Marea Britanie vor fi nevoiţi să plăteascăo "contribuţie de pelerin". Şiasta pentru că Biserica Catolică trebuie să recupereze o parte din baniicheltuiţi cu deplasările Suveranului Pontif. Oficialii au estimat că deplasarea Papei în Marea Britanie, care va avealoc în septembrie, va costa aproximativ 14 milioane de euro. Astfel, pentru 20de euro, pelerinii vor putea să asculte slujba Suveranului Pontif din Glasgow,“la pachet” cu un recital susţinut de Susan Boyle, britanica în vârstă de 42 de ani care a făcut senzaţie în urma unuicunoscut concurs de talente.

Cel mai costisitor eveniment - 25 de lire de persoană -va fi slujba de la Birmingham din 19 septembrie, unde sunt aşteptaţiaproximativ 70.000 de oameni.

Cei care vor participa la aceste evenimente vor primi şiun "pachet de pelerin" - un săculeţ cu mai multe obiecte, printrecare un CD şi o carte poştală pentru a "ţine legătura".

În plus, în urma conferinţei episcopilor catolici dinAnglia şi Ţara Galilor, s-a hotărât ca diocezele pe care Papa le va vizita să"contribuie cu o sumă fixă pentru autocarele care vor transportacredincioşii".

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a subliniat însă faptulcă "cei care nu îşi vor putea permite, vor fi scutiţi de plată". În Marea Britanie, aproximativ 4 milioane din 61 de milioane de locuitori suntcatolici. Cei mai mulţi oameni sunt protestanţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine