2020-05-31 14:23

Social-democraţii forţează refacerea USL prin şeful Senatului

 |  21:01
Social-democraţii forţează refacerea USL prin şeful Senatului

Anca Hriban

Impactul citirii moţiunii de cenzură, iniţiate de liberali, în plenul Parlamentului a fost anulat de anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu privind dorinţa sa de a se reîntoarce în PNL. Liderii partidului au anunţat, însă, că nu-i deschid uşa fugarului. Şeful interimar al filialei Satu Mare, unde s-ar fi înscris Tăriceanu, a catalogat toată povestea ca fiind „o diversiune” şi s-a declarat total împotriva reprimirii fostului premier în PNL. Toate aceste declaraţii l-au făcut pe premierul Victor Ponta să constate că, practic, liberalii vor ca USL să trăiască.

Aflat, joi, la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi pentru un mandat de deputat pe listele PSD, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a acceptat propunerea acestei filiale de a reveni în partid. „Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun al PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat şeful Senatului, citat de Mediafax. Fostul premier a precizat că propunerea i-a fost făcută de președintele organizaţiei municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ștef.

Diversiunea creează probleme

Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, a declarat că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu Tăriceanu în organizaţia liberală. „La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii”, a declarat Virgil Enătescu, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax. „Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră”, continuă el. Virgil Enătescu mai spune că nu este de acord „cu păstrarea şi relansarea USL la Satu Mare şi de la Satu Mare”.

„Sluga PSD”

Şeful liberalilor, Crin Antonescu, a spus clar că nu ia în seamă o astfel de cerere. El a fost extrem de dur cu fostul său coleg liberal, spunând: „PNL nu are nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD”. „Nu sunt preşedinte la Satu Mare, toată problema cu aventurile din ce în ce mai ridicole ale domnului Tăriceanu e cu totul secundară”, a spus Antonescu. „Când ai fost preşedintele unui mare partid, atunci când ai fost prim-ministru, când eşti preşedinte al Senatului şi nu este clar despre tine dacă eşti sau nu membru al unui partid politic şi al cărui partid eşti, asta este o dovadă că ai ajuns într-o situaţie în care ar trebui să te retragi din politică”, a comentat Crin Antonescu, întrebat dacă Tăriceanu este sau nu membru PNL în acest moment. Liderul liberal a spus că ceea ce ştie este în ce partid este el şi ştie şi care sunt regulile şi statutul PNL.

„Din nou împreună”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, crede că posibila întoarcere a lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL ar putea reprezenta un pas spre refacerea USL, adăugând că, de luni, Uniunea poate fi din nou împreună. „Nu am vorbit şi nu mă uit niciodată în curtea altor partide, decizia domnului Tăriceanu este decizia domniei sale, eu ştiu un singurul lucru despre domnul Tăriceanu şi despre cei mai mulţi lideri liberali cu care noi ne-am întâlnit în judeţele ţării, preşedinţi de consilii judeţene, primari liberali, parlamentari liberali: cei mai mulţi ne-au spus că în 2012 au cerut votul oamenilor ca Uniune Social Liberală, că în continuare se consideră legitimaţi să fie USL, că au fost votaţi tocmai că se luptau cu Băsescu, Udrea, Blaga, cu care acum fac moţiuni împreună. De luni încolo, putem fi din nou împreună în cel mai important proiect politic - USL. Asta pot eu să comentez despre domnul Tăriceanu şi cei mai mulţi dintre colegii liberali”, a spus Ponta, conform Mediafax. El a subliniat că, în afară de Crin Antonescu, „cam toţi ceilalţi liberali vor USL”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine