2020-02-18 21:04

Sondaj CURS. Cum ar vota românii care ar ieşi la vot. PSD ar câştiga DETAȘAT

 |  16:56
Sondaj CURS. Cum ar vota românii care ar ieşi la vot. PSD ar câştiga DETAȘAT

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a lansat un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Conform sondajului doar 61% dintre respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile parlamentare.

Pe primul loc se menține Partidul Social Democrat cu 39%, un scor ridicat având în vedere controversele guvernării și scandalurile în sunt implicați liderii paridului. Totuși, trebuie remarca să PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Conform sondajului CURS, PSD estCentrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) arată că doar cei 61% respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile parlamentare.e urmat de Partidul Național Liberal cu 25% (-2%). În ciuda faptului că liderii PNL clamează o creștere spectaculoasă în sondaje, partidul nu sparge bariera de 25%.

În ciuda faptului că cei de la ALDE erau dați de alte sondaje la peste 10%, în sondajul CURS partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu are doar 8%, un scor apropiat de ceea ce a obținut la alegerile parlamentare din 2016.

În ceea ce privește USR-ul remarcăm faptul că partidul este într-o ușoară scădere și a ajuns la 6%, în timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu se menține la 5%, limita pragului electoral. De asemenea, UDMR se menține la 6%, un scor care le asigură prezența în viitorul Parlament.

Surpriza este generată de Victor Ponta și Pro România, care întregistrează deja 3%, asta în ciuda faptului că partidul este nou. Același scor îl înregistrează și Mișcarea România Împreună, lansată de fostul premier Dacian Cioloș, scrie stiripesurse.ro.

Studiul a avut loc în perioada 27 aprilie – 8 mai. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-20Parerea ta...

LEVST.
20 Mai 2018

exact ce am spus de cateva ori, in ultimele saptamani, ca "raspunsul romanilor ar fi de groaza", iata ca aceasta este inca realitate, iar aceasta se datoreaza faptului numit ignoranta generala( si permanent intretinuta si chiar amplificata) si 2) santaj de masa , chiar individualizat, unde este cazul...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Mai 2018

Mai trebuie si alte partide...e clar
ATENT
20 Mai 2018

am auzit ca sunteti printre tzeparii neamului. rusine sa va fie
ANONIM
20 Mai 2018

mor de ciuda si de ura nazistii Ei vor ca lumea sa i voteze neaparat chiar daca sunt niste prosti gen SICA MANDOLINA
ROMA
21 Mai 2018

este un sondaj mincinos facut printre aurolaci de catre aurolaci.psd are 28 la suta real.si va ajunge sub 25 la suta.
@ROMA
21 Mai 2018

Iar tu esti un homalau lingator de cur iohannist
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine