2019-07-23 00:12

SONDAJ CURS: Cum ar vota românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri

 |  13:44
SONDAJ CURS: Cum ar vota românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (septembrie-octombrie). Sondajul a fost realizat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie pe 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul continuă să domine scena politică cu 37%, urmat la mare distanță de PNL cu 22%, pe locul al treilea ALDE cu 9% și USR cu 8%. Urmează un pluton de partide cu cifre relativ egale Pro România cu 6%, Mișcarea România Împreună cu 5%, PMP 5%, UDMR 5%. Restul partidelor se situează sub pragul electoral, potrivit stiripesurse.ro.

Conform sondajului CURS, din luna iulie, PSD a pierdut două procente față de luna mai, a aceluiași an. Astfel, în mai PSD avea 39%, în timp ce în sondajul pe luna iulie are 37%. În septembrie a rămas la 37%, ceea ce înseamnă că avem a face cu o stabilizare în ciuda conflictului intern.

Liberalii par să nu se regăseacă. Dacă în mai, liberalii aveau 25%, în iulie au scăzut la 24%, iar septembrie au ajuns la 22%.

ALDE a urcat un procent în septembrie față de luna iulie. Dacă în cercetările de tip Omnibus din mai și iunie partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu era cotat cu 8%, în septembrie s-a atins cota de 9%.

O ușoară creștere înregistrează și USR. Dac ă în luna mai era cotat la 6%, au urcat la 7% în iulie, iar in septembrie au atins cota de 8%.

USR înregistrează o creștere față sondajul CURS din luna mai, atunci când aveau 6%. Între timp, USR a urcat la 7%.

Deja scorurile înregistrate de Pro România condus de Victor Ponta și Mișcarea România Împreună condusă de Dacian Cioloș nu mai sunt o surpriză. Față de luna iulie ambele formațiuni se consolidează peste pragul electoral.

O surpriză se înregistrează în cazul PMP-ului care revine peste pragul electoral, în timp ce UDMR își menține cota tradițională de 5% (depinde doar de prezența la urne dacă va crește sau nu).

De menționat că procentele sunt din rândul celor 68% care au precizat o opțiune.

SONDAJ CURS: Cum ar vota românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri
zoom

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-13Parerea ta...

ANONIM
13 Oct 2018

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri CEI MAI MULTI ROMANI AR VOTA CU SULA SI CU PENSULA SAU BIDINEAUA pentru ca actuala clasa politica este de KKT.
ANONIM
14 Oct 2018

De genul : STATELE UNITE ALE EUROPEI,MONARHIE APSOLUTĂ, 300 ......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray