2019-11-14 21:56

SONDAJ de ultimă oră: Pe cine ar VOTA românii la prezidențiale

 |  17:37
SONDAJ de ultimă oră: Pe cine ar VOTA românii la prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis continuă să conducă detașat în preferințele electoratului având 44,6% în ultimul Barometru Europa FM realizat de IMAS. Șeful statului este urmat la mare distanță de liderul USR, Dan Barna, cu 17%, iar pe locul trei este plasat finalistul pe care Iohannis l-a învins în urmă cu cinci ani, Victor Ponta, liderul Pro România fiind creditat cu 14% din intențiile de vot. PSD se află în continuare în situația fără precedent de fi abia pe locul 5, Viorica Dăncilă adunând doar 8,4%. Sondajul a fost realizat însă în perioada 5-8 august, adică înainte ca ALDE să rupă coaliția cu PSD și să anunțe, alături de Pro România, susținerea în cursă a candidatului independent Mircea Diaconu.

Atât Barna, cât și Ponta înregistrează o ușoară creștere față de precendentul sondaj. Pe locul patru este liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Urmează Victor Ponta, în creștere față de luna anterioară, liderul Pro România ajungând la 14%. Al patrulea clasat este liderul ALDE, cu aproape 13 procente – acesta între timp și-a retras candidatura. Viorica Dăncilă rămâne pe locul 5 – în ușoară creștere și ajunge la 8,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%. Astfel, având în vedere perioada în care a fost realizat barometrul, nu au fost măsurați nici Mircea Diaconu care și-a anunțat candidatura pe 25 august, ca independent susținut însă de ALDE și Pro România, și nici Theodor Paleologu, care va candida în numele PMP (pentru acest partid a fost luat în calcul Eugen Tomac). 

Alegerile Parlamentare

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor – 28,4% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul Europa FM, realizat de IMAS în luna august.

USR rămâne pe locul 2 – cu 19,8%, în scădere cu aproape 2 procente față de luna iulie. Și Partidul Social Democrat este în scădere – PSD rămâne pe locul trei și ar fi votat azi de 17,9%, cu aproape 2 procente mai puțin ca în luna precedentă.

Pe locul 4, dar la distanță considerabilă, se află parlamentarii ProRomânia – partidul fostului premier Victor Ponta – cu 8,7%, tot în scădere. Locul 5 este ocupat în continuare de ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul partener de guvernare al PSD ajunge la 7,4%.

Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – în scădere cu jumătate de procent față de luna iulie. PLUS ajunge acum la 5,5%. Urmează cu 4,6% UDMR, cu o creștere de numai 0,3%. PMP rămâne cu același procentaj în intențiile de vot ca cel din iulie: 2,9%.

4% dintre respondenți spun că vor vota cu alte formațiuni. Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Gașca mea de la...1 Decembrie! 1 Decembrie 2018. Sărbătoarea Marii Uniri de la 1918. Ora 10.00 - defilarea de la Arcul de Triumf. Președintele României, Klaus Werner Iohannis, alături de președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, dar și de premierul Viorica Dăncilă și Patriarhul Daniel
03 Dec 2018 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray