2020-04-07 01:06

SONDAJ IMAS de ultim moment: Partidele preferate ale românilor

 |  22:19
SONDAJ IMAS de ultim moment: Partidele preferate ale românilor

PNL are 45% din intenţiile de vot pentru alegerile parlamentare, dublu faţă de acum un an, în timp ce PSD a scăzut 7 procente, la 18%, relevă Barometrul Europa FM realizat de IMAS.

PNL creşte în intenţiile de vot ale românilor, arată cel mai recent barometru Europa FM.

Dacă ar fi acum alegeri parlamentare, 45% dintre cei care s-ar prezenta la vot ar pune ştampila pe liberali, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM.

Procentul PNL este dublu faţă de cel de acum un an. Studiul arată şi o scădere a intenţiei de vot pentru PSD, USR şi PLUS.

La începutul anului trecut, PNL se afla la 22% din intenţiile de vot ale românilor. O creştere semnificativă s-a înregistrat în noiembrie, când a ajuns la 39%, iar luna trecută a urcat la 45%.

Prin comparaţie, PSD a pornit anul trecut de la o intenţie de vot de 25% şi a coborât, la final de an, la 18 procente. USR încheie anul cum l-a început – în preajma a 11 procente, după ce în iulie urcase până la 21%.

Uniunea Salvaţi România a pierdut un procent în decembrie. Şi PLUS este în scădere faţă de noiembrie – de la 5 procente şi jumătate la 3 şi jumătate. Mici avantaje au acumulat luna trecută UDMR, PMP şi ALDE.

Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu ştiu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la vot.

SONDAJ IMAS de ultim moment: Partidele preferate ale românilor
zoom

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 4 – 18 decembrie 2019, pe un eşantion de 1011 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eşantionare este de ± 3,1%. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06

In legatura cu acest articol...

Ludovic Orban: ”PNL e în favoarea alegerilor ANTICIPATE”

Liberalii caută SOLUȚII pentru majorarea alocațiilor copiilor

Premierul Orban anunță decizia liberalilor: Cum se MODIFICĂ Ordonanța 114

ACHIZIȚII în PNL: Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, primiți de Orban cu mare fast în partid

Preşedintele Iohannis a promulgat LEGEA BUGETULUI de stat pe 2020
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine