2020-07-10 10:06

SONDAJ IMAS: Partidele preferate ale românilor la alegeri

 |  17:46
SONDAJ IMAS: Partidele preferate ale românilor la alegeri

PNL creşte uşor în intenţiile de vot pentru alegerile parlamentare, de la 32,6% în mai la 33% în iunie, fiind prima lună de creştere din acest an, în timp ce PSD scade cu 1,1%, comparativ cu luna precedentă, când avea o cotă de 33%, relevă sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM.

SONDAJ IMAS: Partidele preferate ale românilor la alegeri
zoom

Sondajul indică o creştere uşoară pentru PNL, de la 32,6% în luna mai, la 33%. Este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant, din ianuarie până în mai, de la 47%.

PSD, în schimb, scade, ajungând la 21,9% faţă de 23% în luna mai şi un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie, indică sondajul.

USR creşte în această lună, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută şi un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus e creditat cu 5,8% din intenţiile de vot.

Pro România staţionează în această lună, după mai multe creşteri la rând care au adus formaţiunea la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

UDMR scade şi mai mult, la 3,4%, fiind ultima formaţiune din clasamenul partidelor parlamentare. ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intenţiile de vot, iar PMP e creditat cu 4,7%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

LAZAR
30 Iun 2020

sondajul este irelevant pt ca la alegeriele parlamentare dreptul de a vota este conditionat de prezenta votantului in circumscriptia electorala unde are domiciliul nu e ca la europarlamentare sau la prezidentiale unde alegatorul poate vota in orice sectie Daca nu se va introduce votul electronic psd ia peste 30/% Udmr in mod normal nu trece pragul dar este ajutata f psd cu cateva mii de voturi in fiecare circumscriptie
FRUNZIșUL
01 Iul 2020

Chiar nu va-ti saturat de aceste partide ? De 30 de ani aceiași doctrina politica, aceleași partide mizerabile care put de la o Posta Romana cu politicieni mediocri, hoți, șpăgari, derbedei și smecheri. Te apuca criza de nervi și voma !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz