2020-06-07 00:27

Sondaj Parlamentul European. Câte locuri obţine fiecare partid din România la alegerile din 26 mai

 |  11:06
Sondaj Parlamentul European. Câte locuri obţine fiecare partid din România la alegerile din 26 mai

Parlamentul European a lansat noi estimări ale viitoarei sale componențe, în baza unei selecții de sondaje naționale reprezentative. În România, PSD continuă să conducă în topul preferințelor electoratului, urmat de PNL.

Parlamentul European a publicat un nou set de estimări despre cum ar putea arăta componența sa după alegeri, în baza sondajelor realizate până la sfârșitul lunii februarie. Cifrele provin dintr-o selecție de sondaje reprezentative efectuate de institute naționale de sondare a opiniei publice din statele membre și agregate de Kantar Public în numele Parlamentului European, se arată pe pagina legislativului european.

Pentru România, au fost agregate datele a două case de sondaje, INSCOP și CURS, cu cifre din luna februarie.

Sondaj Parlamentul European. Câte locuri obţine fiecare partid din România la alegerile din 26 mai
zoom

Potrivit cifrelor calculate, PSD va obține cele mai multe voturi (30%) și cele mai multe locuri (11), urmat de celelalte partide (USR și PLUS au fost măsurate separat, înainte de anunțarea Alianței 2020 USR-PLUS).

România are alocate 33 de locuri de eurodeputați dintr-un total de 705 pentru legislatura următoare.

Parlamentul European va publica estimări actualizate la fiecare două săptămâni până la finalul lunii aprilie și săptămânal în luna mai până în ziua alegerilor. Sondajele inițiale de la ieșirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele țări unde acestea vor fi realizate și unde votul se va termina, începând cu orele 18.00 și apoi la fiecare oră până la finalizarea rezultatelor parțiale din toate statele membre.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-02Parerea ta...

ANONIM
03 Mar 2019

cifra masonica, ca si structura curat mafiot-oculta/ta a UE de catre fostele javre naziste care si au nascut-o! Comunismul albastru (fost rosu...) in care s-au inmultit stelele, secera si ciocanul fiind abil ascunse de/prin legislativ (ul) hotarat numai din partea diavolilor celor mai de sus, NU si-a retarzilor din toate tarile m.UE care s-au unit la misto dand impresia ca au vreo initiativa legislativa sau ca votul lor ar conta! Ei, cele 33 de javre plus restul prostilor din celelalte tari "unite", NU SUNT ACOLO....decat pentru beneficiile si salariile substantiale primite, de care se bucura satisfacute, ca niste termite nesimtite, tampite pentru ca STIU adevarul din spatele usilor inchise, dand impresia de democratie, drepturi "egale", bla, bla, bla....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine