2020-06-05 10:19

Sondaj: Românii consideră că Nicolae Ceauşescu este cel mai potrivit fost preşedinte al României

 |  11:02
Sondaj: Românii consideră că Nicolae Ceauşescu este cel mai potrivit fost preşedinte al României

Românii consideră că Nicolae Ceaușescu este cel mai potrivit fost președinte al României, potrivit rezultatelor unui barometru INSCOP. Fostul preşedinte comunist este urmat în preferinţele românilor de Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

Nicolae Ceaușescu ocupă primul loc în top, 24,7% dintre români considerându-l cel mai potrivit președinte pe care l-a avut România. Pe locul al doilea  se situează Ion Iliescu, cu 19,1% din opțiunile publicului, Traian Băsescu - pe locul al treilea, cu 14,2%, iar Emil Constantinescu - pe patru, cu 9,7%.

La polul opus, 23,9% dintre respondenți consideră că niciunul dintre cei patru nu s-a ridicat la înălțimea funcției.

"În realitate, vorbim despre o falsă pozitivare a unui Nicolae Ceaușescu care este asociat cu o perioadă percepută ca mai ordonată din punct de vedere al vieții cotidiene, dar ale cărei lipsuri s-au mai uitat. Pozitivarea relativă a lui Ceaușescu vine și în scopul evidențierii imaginii totuși defavorabile pe care publicul o are cam despre toți președinții postdecembriști ai României. Să nu uităm că spre finalul mandatelor toți aceștia au încheiat cu un nivel redus de încredere publică”, a precizat Darie Cristea, coordonator proiecte INSCOP.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-6 iulie. Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine