2020-02-18 11:15

Şora: Oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere

 |  12:00
Şora: Oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere

Filosoful Mihai Şora avertizează că, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere, pentru că un om care se agaţă de putere cu orice preţ, prin orice mijloace, constituţionale sau nu, direct ori prin interpuşi, un om disperat, care ştie că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma ţării.

„1. PROTESTE MASIVE.

2. ANTICIPATE.

Ştiu, conştiinţa multor români a amorţit, iar – logistic – opoziţia la tăvălugul pesedist este încă fragilă, are nevoie de timp pentru a se structura, pentru a face faţă, raţional şi eficace, atacurilor brutale şi repetate (cazul Justiţiei, al Băncii Naţionale ori aservirea presei sunt doar câteva exemple vizibile, vârful icebergului)”, scrie Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

„Dar, oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Mai exact: mecanismul lor de organizare va fi într-atât de distorsionat (chiar păstrând aparenţele legalităţii), încât vor ajunge să îngenuncheze toate instituţiile Statului. Toate. După care, în modul cel mai firesc, vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziţie şi din societatea civilă. Ritmul disperării este mai periculos decât oricare altul: un om care se agaţă de putere cu orice preţ, prin orice mijloace, constituţionale sau nu, direct ori prin interpuşi, un om disperat, care ştie că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma ţării. Treziţi-vă, oameni buni!”, continuă filosoful.

Mihai Şora precizează că şi el este dintre cei care cred că binele învinge, însă a văzut prea multe victorii amare ori tardive, într-o viaţă de om, pentru a se amăgi cu acest firicel de speranţă şi pentru a dormi liniştit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-14Parerea ta...

MIKIM
14 Feb 2019

Nu totdeauna intelepciunea vine odata cu inaintarea in varsta. Uneori vine senilitatea.
RO STAT MAFIOT
14 Feb 2019

Regimul comunist pana in 1989 a oprimat si schinciuit poporul cum nimeni pe lume nu a mai facut , dupa 1989 , in numele tranzitiei si al democratiei poporul este prigonit si supus disparitiei prin metode sadice , criminale de catre urmasii bolsevicilor comunisti ajutati de banditii internationali.
MANDOLINA
16 Feb 2019

Oare iti aduci aminte de vremurile "tovarasei ana", camelelon vechi de o suta de ani ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine