2020-07-11 06:18

Sorin Oprescu: Cererile Opoziţiei pentru demisia lui Victor Ponta fac parte din războiul politic

 |  09:59
Sorin Oprescu: Cererile Opoziţiei pentru demisia lui Victor Ponta fac parte din războiul politic

Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, joi, la New York, despre cererile opoziţiei pentru demisia lui Victor Ponta, că acestea fac parte din războiul politic. Oprescu a ţinut să precizeze că trebuie să primeze prezumţia de nevinovăţie şi hotărârile Parlamentului.

"Opoziţia îşi face treaba ei şi acţionează pe toate căile. Aş vrea însă să vă spun şi să vă aduc aminte că trebuie să funcţioneze în continuare prezumţia de nevinovăţie. Şi după aceea, să-mi fie cu iertare, nimeni nu poate fi deasupra Parlamentului. Parlamentul este cel care hotărăşte. Hotărârile adevărate nu se iau sub presiune, pentru că hotărârile luate sub presiune conduc la greşeli fundamentale", a afirmat Sorin Oprescu.

"Graba asta după putere mie nu-mi miroase a bine, pentru simplul motiv că puterea nu se dă, puterea se pierde", a completat Sorin Oprescu zâmbind.

Fiind întrebat cum comentează arestarea consilierului său personal Solomon Wigler dar şi ancheta declanşată împotriva premierului Victor Ponta, Sorin Oprescu a precizat: „Sunt două dimensiuni: dimensiunea războiului politic şi dimensiunea faptelor. Wigler răspunde pentru faptele lui. Restul cred că trebuie privite, cel puţin iniţial, ca având prezumţia de nevinovăţie. Nu trebuie să confundăm niciodată razboiul politic cu ceea ce înseamnă realitatea în care trăim".

Întrebat dacă nu simte nicio presiune că ar urma sa fie şi el anchetat, Sorin Oprescu a spus că simte presiune "de pe la vreo 21 de ani".

"Dimineaţa, când mă bărbieream în oglindă, îmi aduceam aminte că mi se spunea în felul următor: tu trebuie să fii băiat cuminte, să-i respecţi pe ceilalţi, să nu furi, şi să le dai celorlalţi care au nevoie, dacă poţi s-o faci. În atmosfera asta de altruism şi respect faţă de ceilalţi am crescut", a afirmat primarul Capitalei.

"Eu am fost şi membru de partid, opt ani de zile am fost senator, nu are de ce să-mi fie ruşine pentru absolut nimic din ce am făcut în viaţa mea şi ceea ce fac. Eu presiunea o am tot timpul. La începutul mandatului unii au vrut câte jumate din Bucureşti", a completat Sorin Opresci.

Fiind întrebat dacă a avut cunoştinţă despre faptele de corupţie de care este acuzat consilierul său, Sorin Oprescu a spus zâmbind: "Dacă aş fi ştiut, nu l-ar mai fi găsit acolo".

"Chestiunea se pune în felul următor: este o activitate colectivă, însă răspunderea este individuală. Când nu faci socoteala şi nu te gândeşti foarte bine la ceea ce pierzi în câteva minute - şi mă refer la onorabilitate, atunci înseamnă că nu ai decât doua şanse: ori eşti prost, ori eşti prost", a adăugat primarul Capitalei.

Întrebat dacă intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, la următoarele alegeri, Sorin Oprescu a declarat că nu ştie încă, însă intenţionează să candideze pentru un nou mandat de primar, anul viitor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz